quest987 Odesláno 30. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 V 30. 11. 2011 v 21:20, 'spiderer' napsal: Sam nyni uvazuju nad tim, ze casem si stejne koupim 11" MB Air a budu spokojenej clovek, jen musim vymyslet, jestli pod MAC OS rozchodim firemni aplikace pres Citrix.. Toti schvaluju,kdyby firemni app nebehala pod mac os-tak kdyby si mel verzi s vetsim ssd diskem tak si muzes wokna pustit do virtualu nebo nainstalovat druhej system na ten disk a problem je vyresen
Cyril Odesláno 30. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 Díky všem za vzácné rady. Protože neumím hromadnou odpověď s citováním...tak budu improvizovat. D.Knespl. Davide, Mac nechci. Na mlácení v kufru motorky nebo pod sedadlem Land Roveru mi to přijde škoda. Ale musím uznat, že vypadá pěkně i přes to, že je to americký... Jartop: Máš pravdu, Laďóš ho taky používá a je spokojenej. Jenom se mu prej občas seká video. A proto upřednostňuji 2GB, abych mohl alternativně pustit dětem na cestách i nějakou tu pohádku...Gougy: To se mi líbí, jenom ještě pohledám verzi bez Linuxu. Ten už jsem jednou omylem měl a nerozuměli jsme si .MM: Za ty peníze už jsou i s 2GB. Takže tudy ne i přes parádní výdrž bateríí.Cikinek: To je dobrá volba. Odolnější rám mi posvětil i Kubson, jenom ještě zkusím mrknout po nějaký nabídce včetně SW. Jo, Lanďáky mám! Spiderer: Nokia je pro mě out díky anglickým Windows, 1GB a malé HD-120GB. Obrovskou výhodou je velká výdrž baterií a GPS. Ale tu má dnes každý telefon. Stejně jsem ho ale už nikde nenašel. Takže jsem s tím trochu popolezl, ale hotov ještě nejsem. Zkusím ještě přemluvit Kubsona, aby mi to dovymyslel. Jak se vrátím z výletu, musím to rozseknout. Letím zítra na jih a tam by se mi právě tenhle mininoťas hodil! Ještě jednou díky za inspiraci. Pánové!
spiderer Odesláno 30. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 quest987 - To se mi prave nechce - koupit MB a pak na tom 80% casu bezet pod virtual win.. Jakmile najdu reseni, ktere pobezi pod MAC OS, tak je problem vyresen. Premyslel jsem i o tom, ze si koupim starsi MB nebo MPPro, na kterym vyzkousim jestli to jde, ale prijde mi to zbytecny. Aktualne vsechno co nemusim resit v Citrixu delam na iPadu
kejklik Odesláno 30. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 Mám konstruktivní odpověď: hospoda je na jídlo a pití, pokud možno s partyjou. Takže do hospody s penězma a umytýma nohama (viz Jára Cimrman) a rozhodně bez výpočetní techniky.
Cyril Odesláno 30. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 V 30. 11. 2011 v 23:25, 'kejklik' napsal: Mám konstruktivní odpověď: hospoda je na jídlo a pití, pokud možno s partyjou. Takže do hospody s penězma a umytýma nohama (viz Jára Cimrman) a rozhodně bez výpočetní techniky. Hmmm to je vidět! Doma to potom doháníš...to já si to radši někdy vezmu sebou.
Bullet Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 kdyz se ti nepodari sehnat zcela novy HP mini 5102 nebo 5103, tak koukni na aukro, nebo na netu, najdou se tam hodne pekne kousky kolem 5-6 tisic ...Malejch notesu jsem mel vice a tohle bylo to nejlepsi co jsem kdy z netbooku mel...Idealne konfigurace s 2gb ram, ofiko win 7 home premium (to se do jinejch netbooku ani nedavalo), dotykovy displej, je to prijemny pri brouzdani v posteli, nemusis hledat klavesnici a posouvat stranky sipkama, matny displej,atd...Jo a znam te z LR fora, svet je malej a lidi maji hodne podobne konicky LR-hodinky-treba jeste foceni...je to sranda :-) mej se, at dobre vyberes!
kubson Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 V 1. 12. 2011 v 7:50, 'cikinek' napsal: kdyz se ti nepodari sehnat zcela novy HP mini 5102 nebo 5103, tak koukni na aukro, nebo na netu, najdou se tam hodne pekne kousky kolem 5-6 tisic ... Malejch notesu jsem mel vice a tohle bylo to nejlepsi co jsem kdy z netbooku mel... Idealne konfigurace s 2gb ram, ofiko win 7 home premium (to se do jinejch netbooku ani nedavalo), dotykovy displej, je to prijemny pri brouzdani v posteli, nemusis hledat klavesnici a posouvat stranky sipkama, matny displej,atd... pokud se nepletu tak dotykovou obrazovku ty nové už nemají. a tu verzi s dotykáčem nikde nevidím skladem
Bullet Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 No, prave ja mel tu starsi verzi 5102, sveho casu na Alze za cca 10740kc.Rikam, jedine pohledat net a koupit trochu pouzitej, vyslo by to levneji, ikdyz Cyril byasi radsi novy...Nicmene, je to to nejlepsi ve vsech ohledech, co jsem kdy z netbooku mel...Ta starsi verze bez dotykace mela jen 1gb ram, o hodne horsi baterii cca 4 hodiny, Wit7 starter, to je snad vse...Pak jedine Asus na Alze kolem 5500kc, je to slabota, ale vydrzi cca 8 hodin, ale je to plast, leskly displej, 1gb ram..proste horsi netbook.
boo-beek Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 (upraveno) Lenovo x61, sice 12", ale jen o kousek vetsi nez to hp. Vykonostne lepsi, zpracovanim mnohem lepsi nez netbooky, i nez to hp. Tovarni repase, mozna by bylo potreba dokoupit baterku, s novou baterii realne 5-7 hodin prace, stoji 7k bez dane, odkaz je v pc vlakne - daval jsem ho tam v rekaci na maamuv dotaz... Pisu z mobilu a hledat se mi ho ted nechce Upraveno 1. prosince 2011 uživatelem boo-beek
Bullet Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 X61 dobry...ale...je to dvanactka, Ciril chce neco maleho, tohle je uz vetsi, ano zpracovani to nej co muze u notesu byt...Baterka bude problem, da se koupit neorigo, ale bude presahovat hodne z notesu a dost tomu zvysi vahu...taky jsem ho mel...
boo-beek Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 V 1. 12. 2011 v 16:58, 'cikinek' napsal: X61 dobry...ale...je to dvanactka, Ciril chce neco maleho, tohle je uz vetsi, ano zpracovani to nej co muze u notesu byt... Baterka bude problem, da se koupit neorigo, ale bude presahovat hodne z notesu a dost tomu zvysi vahu...taky jsem ho mel... Oproti tomu hp je vetsi o 1x2x1cm, to je porad slusny. Baterka - to je pravda, ten presah jsem si neuvedomil:(
Bullet Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 :-), kdyby zalezelo na me, tak Lenovo je to nejlepsi, ale ne v tomto pripade, kdyz se hleda mega mobilita a uhlopricka 10 palcu...Ciril neco vybere, z toho strach nemam...
boo-beek Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Jeste me napada Acer Iconia W - tablet s windows 7, ke kterymu se dodava i klavesnice a ma mj. usb host, takze pripojis standardni usb. Mel jsem ho v ruce a je fajn, akorat cena - s klavesnici od cca 13 K bez dph
B.F.G. Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Asus 1001 PXD za 6000 s DPH, najdi na Alze třeba. Má 6cell baterku Win7 starter a stačí do něj případně za pár stovek přidat 2Gb ramku. Matnej displej, výdrž 8hodin, neupatlatelnej dizajn těla. Co chtít víc?
Bullet Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Asus 1001 PXD - dobra volba, RAM bych neresil, je to DDR3, takze hodne rychla a Win7 nejsou tak HW narocne...ale kdyz, tak jeste RAM dokoupit za par stovek, vydrz bat. luxusni a celkove za dobre penize. Do toho bych sel v teto cene..
jartop Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Souhlas... Minulý měsíc jsem ho kupoval rodičům.
kejklik Odesláno 1. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Vidím, že generace Y okupuje další server. Jestliže vám nestačí potkat se s fyzickýma personama a mluvit lidštinou, je nutné vzít s sebou elektronické ňuhmače a komunikovat během kolektivní konzumace i s kolektivem zeměkoule. Pak ale nechápu, jak si může někdo k hodinové konektivitě pořídit mechaniku s manuálním nátahem.
Cyril Odesláno 1. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2011 Zdravim z Bergama. Píšu na 1O" Aceru od kolegy. Uplně stačí.... je to po vyzkoušení ta maximální velikost, kterou hledám. Jen ta 1GB pamět je špatně! Takže rozhodnuto.....10" palců a 2GB. Radši si připlatím. Zítra se jedeme podívat na PAM a Patek skvosty tak snad podám report.
Cyril Odesláno 6. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2011 (upraveno) Tak jsme nakonec, (už mě to začínalo stát díky nekonečnému brouzdání po netu hodně času i nervů) vybrali společně s Kubsonem netbook HP mini 5103. Matný displej, 6 článková baterie - až 10 hodin provozu, 2GB operační paměti, spoustu místa (?) na pevném disku, odolná konstrukce pouzdra a klávesnice vyzbrojená ochranou proti polití. Objednávku si vzal díky několika verzím na starosti Kubson. Buď měly totiž přístroje malou operační paměť, menší 3/4článkovou baterii, nebo menší pevný disk. Nakonec jsme tedy sáhli po verzi, která vše kromě Windows měla, a Linux Kubson přeinstaluje na okna. Díky všem za názory i odkazy. Za rok se nad tímhle počítačem možná lehce pousmějeme....vývoj jde neskutečně rychle kupředu. Tedy bohužel hlavně toto odvětví.cyril. Upraveno 6. prosince 2011 uživatelem Cyril
Bullet Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2011 ...Asi nejlepsi volba Cyrile....at dobre slouzi :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se