Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

jasne, tiez sa s hodinkami nekupem/nesprchujem. ja tu vodeodolnost vyuzijem (okrem samotneho plavania v bazenoch a mori) hlavne pri umyvani hodiniek. nemam rad ked je na hodinkach prach, alebo cokolvek a nechcem ich drhnut handrami a robit im vlasocnice, tak ich cca kazdy druhy den vyobraciam v prude vody a jemne vypackam v hrubom uteraku a su jak nove "bezdotykovou metodou" :) alebo ked sa spotim, tak ruka aj hodinky pod vodu, rychly oplach a je to ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno (upraveno)

ösobne teda si myslim ze zrovna Steinum by to vadit nemelo to koupani ve vode:) Vylozene je v 30m resistanci psano ze je to odolne vuci tekouci vode . Tak by preci oplach nemel vadit ne ? Či se pletu ?

edit: water resistant 3ATM - water resistant 30m - Tento stupeň vodotěsnosti je většinou označen jen water resistant, ale někdy je vygravírovaný i údaj 3ATM popřípadě 30m. Hodinky s takovou vodotěsností nejsou vodotěsné jen vodě odolné a už vůbec ne do hloubky 30m jak se mnozí domnívají. Vodě odolné hodinky se mohou používat pouze ve styku s tekoucí vodou (mytí rukou, sprcha atd..) a ne v přímém styku s okolní vodou tj.. že na ně nesmí působit přímý okolní tlak vody.

Upraveno uživatelem shotik
Odesláno

ano, malo by to byt v pohode. aj som ich tak oplachoval (na tahu), ale vzdy som ich pre istotu nemacal aby voda tiekla ku korunke. ani raz sa nezahmlili ani nic, takze v prakticky je to vyskusane a je to OK. avsak vzdy som bol tak trochu v strehu a v obavach... predsa len, ak sa nieco vyuziva na maximum svojich parametrov, neni to dobre :)

Odesláno

mne chybal datum a vodotesnost, inak kriveho slovka nemozem povedat, perfektne hodinky :smile_anim: ale zmraka sa nad nimi asi... niesom este pevne rozhodnuty... :rolleyes:

Kosmonauti Ti vymyli mozek! :D

Odesláno

Neprestavaji se mi libit ani po trech hodkach na ruce :) a ta lumi taky krasa , snad jen casem koupit jeste dalsi remen na obmenu vzhledu :)

Odesláno

panove jsou to moje prvni mechaniky. zkuste mi poradit jak je nastavit kdyz se vterinovka porad hejbe :))))

chci zmerit odchylku ale s vterinovkou se netrefim :/ prijde mi ze pres noc udelali pul minuty

Odesláno

Já zjištění odchylky řeším dvěma způsoby:

1/ nechám je úplně "zdechnout", to jest nenatahuju a pak je nařídím a natáhnu podle přesného času...ale někdy se i při seštelování ručiček rozběhne vteřinovka

2/ každý den v přesně danou dobu si spočtu odchylku oproti přesnému času...a tak po dvou třech dnech +/- víš na čem si

Odesláno

Já zjištění odchylky řeším dvěma způsoby:

... pak je nařídím a natáhnu podle přesného času...

Sorry za OT, mě osobně ale ani presnycas.cz ani presnycas.eu na PC nejedou "přesně", srovnám-li to se znameními v rozhlase (ne rozhlas pres internet). obojí se 4-8 sec liší. Odchylka je údajně dána rychlostí připojení a potřebou přensét určitý balík dat. Osvědčilo se mi přesný čas (pokud zrovna nemám náladu čekat na znamení v rádiu) kontrolovat na heavens-above.com, ukazatel času je tam jen "podružná" záležitost a několikrát jsem to kontroloval s rozhlasem a liší o cca 0 - 0,5sec. Od té doby seřizuju své Steinharty Nav B Uhr 2 vintage podle těchto hodin klik

Odesláno

Sedli, žádné OT, naopak...tohle jsem vůbec netušil a je to tak jak píšeš...v práci nám to šlape dobře, rozdíl je jen 1 sek..da, ale doma mi dělá www.presnycas.eu skoro šest sek..d oproti radiu :( no naštěstí si dělám srovnávačky v práci...díky za info!

Odesláno

...a že se k tomu ještě vracím...www.presnycas.cz mi šlape dobře jak doma, tak v práci, www.presnycas.eu je rozhozený jak cyp, jednou o.k., podruhé k.o....takže Shotiku, tím se prosím neřiď ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...