Přejít na obsah

Chemické modření

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Tady o tom něco je, až dole v komentářích. Nezkoušel jsem to. Ručky na kuchyňáky a budíky, taky různý součástky a třeba i sponu na opasek jsem modřil klasicky teplem. To ale u součástky která má mít určité zaručené mechanické vlastnosti a je třeba zušlechtěná, kalená, dost dobře nejde.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ledek je jasnej, ale ještě se do něj něco přimíchává, ne?

Teplem to nejde, je to vytahovač, musí být pevný a pružný...

Hmm, do toho bych se asi moc nepouštěl, právě ve vtahu poměru pevnosti a pružnosti. Jak to změníš ( i chem. cestou), budeš se asi divit, kolik bude zádržek. Navíc u této součástky je dost otěr, teplo, a působení chem. sloučenit. Já říkám nee.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Hmm, do toho bych se asi moc nepouštěl, právě ve vtahu poměru pevnosti a pružnosti. Jak to změníš ( i chem. cestou), budeš se asi divit, kolik bude zádržek. Navíc u této součástky je dost otěr, teplo, a působení chem. sloučenit. Já říkám nee.

Modřené vytahovače na mauserově závěru vídám celkem běžně, problém je v tom, že se mi na něm dělají černé flíčky - asi oxidace... Ať to čistím jak to čistím, hned jsou zase zpět :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

aha, jasně, jsem slepej

Spíš teď bádám jak bezpečně sundat a nandat ten vytahovač, Mauserův závěr není tak jednoduchý jako Mosin :(

Kdyby mi to chytlo takovouhle barvičku, tak by to byla paráda :)

http://www.youtube.com/watch?v=-vF3zKiUIkY

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

No... Tak docela dobré... akorát na koncích, kde jsem to měl uchycené volnou smyčkou z drátku mi to udělalo fleky :(

Navíc jsem měl špatnej, kontaminovanej hrnec... asi bude pokus číslo 2...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...