Conrad Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 (upraveno) Mám na účtu eura s možností přístupu k účtu jednou za měsíc a to 22.Tak přemýšlím jako ekonomický neznalec která varianta je lepší, - účet nechat nebo jej v téže bance směnit na korunový účet protože další možnost bude až za měsíc díky za rady Upraveno 21. prosince 2011 uživatelem Conrad
blackhead Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 Mám na účtu eura s možností přístupu k účtu jednou za měsíc a to 22.Tak přemýšlím jako ekonomický neznalec která varianta je lepší, - účet nechat nebo jej v téže bance směnit na korunový účet protože další možnost bude až za měsíc díky za rady To je mi otazka , zalezi jestli potrebujes koruny nebo vyuzijes nekdy nakup v eurech, urcite se ale neboj ze by euro do mesice zrusili a ty jsi tak prisel o uspory. Co se tyce kurzu, tak nakupka bank je kolem 25CZK a nikdo nevi jak se to bude vyvyjet dal, co slysis v mediich jsou jen spekulace.
Conrad Odesláno 21. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 To je mi otazka , zalezi jestli potrebujes koruny nebo vyuzijes nekdy nakup v eurech, urcite se ale neboj ze by euro do mesice zrusili a ty jsi tak prisel o uspory. Co se tyce kurzu, tak nakupka bank je kolem 25CZK a nikdo nevi jak se to bude vyvyjet dal, co slysis v mediich jsou jen spekulace. V současné době nemám aktualní potřebu ani korun ani eur,ale nerad bych se díval jak učet v bance ztráci na hodnotě více než je nutné
lastam Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 nyní je kurz na forexu 25,634 takže jde to nahoru
Patrik Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 Osobne se drzim toho drzet se te meny, ve ktere platim sve vydaje. Zijes-li v CR, doporucil bych spise mit ucet v CZK. A kdyz uz EUR ucet, tak jedine v zemi, kde se eurem plati. Mit cizomenovy ucet totiz spojuje rizika zeme, kde je veden spolu s rizikami zeme jejiz menu drzis a pridava dalsi specivicka rizika - viz priklad Argentiny, kde stat zabavil dolarove vklady a vyplatil za ne nahradu 1:1, prestoze kurz byl 4:1. Lide tak prisli o 75 procent svych uspor. Jeslti budes smenovat, tak doporucuji pres devizovku (Easychange, Akcenta, SAP, Exchange, Divisek,...), usetris asi 40 haleru na 1 euru.
Patrik Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 ....jsem momentalne v zahranici, odletam na 3 tydny pryc, takze nevim, jestli budu on-line. Kdyztak si pres google najdi muj clanek na Mesci s nazvem "S jakou devizovou spolecnosti usetrite" a dalsi
VasekN Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 V současné době nemám aktualní potřebu ani korun ani eur,ale nerad bych se díval jak učet v bance ztráci na hodnotě více než je nutné Koruna v posledních týdnech oslabila, ale když vezmeš v úvahu, že ještě před měsícem a něco vycházely od různých ekonomů články o koruně coby bezpečném přístavu ...... těžko někdo odhadne vývoj v rámci několika dní natož pak měsíců. Těžko se to odhaduje i když je ekonomika v klidu a v tak turbulentní době finančních trhů jako je tahle se to odhadnout prostě nedá vůbec. Takže to udělej podle svýho pocitu. A jestli fungujou Murphyho zákony tak přesně posílí ta měna které se zbavíš :-)
cretino Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 realna skusenost z tohto mesiaca: na zaciatku som posielal jednemu clenovi fora cez paypal 950CZK a vetdy mi to zaratalo 39,24?.. vcera som posielal tu istu platbu tomu istemu clenovi a realne mi to zapocitalo 38,9?.. z toho usudzujem, ze koruna mierne klesla voci ?.. ale ci to tak bude aj nadalej je asi velmi tazke predpovedat
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 (upraveno) tak nebylo nikde receno o jak velke penize se jedna a jak je budes potrebovat - pokud budou lezet v bance tak ztracis tak jak tak to je treba si uvedomit pokud chces penize/hodnotu udrzet tak jedine penize investovat/ulozit do neceho dlouhodobe stabilniho - statni dluhopisy, zlato apod. Upraveno 21. prosince 2011 uživatelem RadekCX
VasekN Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 tak nebylo nikde receno o jak velke penize se jedna a jak je budes potrebovat - pokud budou lezet v bance tak ztracis tak jak tak to je treba si uvedomit pokud chces penize/hodnotu udrzet tak jedine penize investovat/ulozit do neceho dlouhodobe stabilniho - statni dluhopisy, zlato apod. Já bych do těch státních dluhopisů moc neinvestoval kdo ví jak to nakonec dopadne :-) Zlato je taky trochu na houpačce.... stačí aby posílila koruna nebo oslabil USD nebo aby se zase několik velkých hráčů rozhodlo, že zlato už jim vyneslo dost a ze dne na den může být hodnota úplně jinde. Podle mne je ideální portfólio akcií s vysokým poměrem dividendy oproti ceně akcie. Případnou ztrátu hodnoty akcie pak můžou vyrovnat právě dividendy. Trhy jsou teď ale v takové situaci, že všechno je prostě sázka do loterie :-)
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 no zlato..ja do nej (fyzickeho) investuji uz delsi dobu - zacinal jsem kdyz unce stala 12kKc (dnes 34kKc) - kupuji postupne vzdycky kdyz je volna kacka - vsichni neustale pindaji o nejake bubline a o tom jak trh ovladaji spekulanti, kteri az zacnou prodavat bude cena jinde - to je blbost - zlato neni od toho abys na nem vydelal - je od toho aby podrzelo hodnotu - tedy kdyz sis pred 50 lety za unci koupil hodinky tak abys za dalsich 50 let si za tu samou unci zase koupil stejne (odpovidajici) hodinky - bez ohledu jake papirky budes zmoulat v penezence statni dluhopisy je mozne povazovat za velmi bezpecnou investici
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 mimochodem k tem penezum a zlatu a podobnym investicim zrovna predevcirem jsem si vzpomnel - stryc pred cca 50 lety koupil (jako amatersky fanda na hodinky) Tag Heuer (nevim presne jake tusim ze takove http://www.nosime-hodinky.cz/wp-content/uploads/TAG_HEUER_CarreraCal360_HD1.jpg ) za 3.200Kc coz byl plat jeho mamy za 4 mesice - rodina ho male vyobcovala - rikal jsem si, ze docela dobra investice - dneska stoji nove cca 60kKc - kdyz to ale prepocitam na srovnatelnou praci tak jsou to skoro presne zase 4 mesicni platy - takze nic na tom nevydelal, ale srovnejte to s tim, ze by si ty 3.200Kc dal do prasatka - dneska by si za ne koupil dvoje lepsi kalhoty - naprosto stejne funguje to zlato P.S. jen poznamka - dejte si to do kontextu dnes tolik propagovanemu sporeni na stari - kolik byste si dnes museli sporit abyste meli tolik penez aby za 50let to bylo dost!!!
VasekN Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 mimochodem k tem penezum a zlatu a podobnym investicim zrovna predevcirem jsem si vzpomnel - stryc pred cca 50 lety koupil (jako amatersky fanda na hodinky) Tag Heuer (nevim presne jake tusim ze takove http://www.nosime-hodinky.cz/wp-content/uploads/TAG_HEUER_CarreraCal360_HD1.jpg ) za 3.200Kc coz byl plat jeho mamy za 4 mesice - rodina ho male vyobcovala - rikal jsem si, ze docela dobra investice - dneska stoji nove cca 60kKc - kdyz to ale prepocitam na srovnatelnou praci tak jsou to skoro presne zase 4 mesicni platy - takze nic na tom nevydelal, ale srovnejte to s tim, ze by si ty 3.200Kc dal do prasatka - dneska by si za ne koupil dvoje lepsi kalhoty - naprosto stejne funguje to zlato P.S. jen poznamka - dejte si to do kontextu dnes tolik propagovanemu sporeni na stari - kolik byste si dnes museli sporit abyste meli tolik penez aby za 50let to bylo dost!!! Tak spoření v horizontu více jak 5 let je prostě hovadina to už ví asi každej :-) Když to někdo nerozkrade tak to potopí inflace. Dlouhodobé investování je o něčem jiném. Ale např. na akciích ČEZ se dalo vydělat dlouhodobým investováním mnohem více než na zlatě, ale samozřejmě kdo začal nakupoval akcie ČEZ např. za 1500,- tak holt nějakou dobu to bude trvat než se taková investice srovná. Jde vždycky o to v jaké fázi do investování vstupujete. Mám známého který přes pákový efekt nakoupil cca před půl rokem zlato za 1800 USD za unci ... částku kterou prodělal radši ani nebudu psát. K těm státním dluhopisům .... nevím no. Uvidíme co bude s dluhopisy států které projdou krachem nebo řízeným bankrotem.
VasekN Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 mimochodem k tem penezum a zlatu a podobnym investicim zrovna predevcirem jsem si vzpomnel - stryc pred cca 50 lety koupil (jako amatersky fanda na hodinky) Tag Heuer (nevim presne jake tusim ze takove http://www.nosime-hodinky.cz/wp-content/uploads/TAG_HEUER_CarreraCal360_HD1.jpg ) za 3.200Kc coz byl plat jeho mamy za 4 mesice - rodina ho male vyobcovala - rikal jsem si, ze docela dobra investice - dneska stoji nove cca 60kKc - kdyz to ale prepocitam na srovnatelnou praci tak jsou to skoro presne zase 4 mesicni platy - takze nic na tom nevydelal, ale srovnejte to s tim, ze by si ty 3.200Kc dal do prasatka - dneska by si za ne koupil dvoje lepsi kalhoty - naprosto stejne funguje to zlato P.S. jen poznamka - dejte si to do kontextu dnes tolik propagovanemu sporeni na stari - kolik byste si dnes museli sporit abyste meli tolik penez aby za 50let to bylo dost!!! P.S. Třeba moje babička zažila dvě měnové reformy kdy se měnily peníze v té druhé do dvou tisíc 1:4 nad dva tisíce 1:50. Nikdy hotovost nešetřila :-) A vždycky říkala ... "Nešetři přijde čert a všechno vezme" :-)
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 Mám známého který přes pákový efekt nakoupil cca před půl rokem zlato za 1800 USD za unci ... částku kterou prodělal radši ani nebudu psát. K těm státním dluhopisům .... nevím no. Uvidíme co bude s dluhopisy států které projdou krachem nebo řízeným bankrotem. no pakovy efekt je vysoce spekulativni investice, ktera v pripade zlata nemohla vyjit - zlato je dlouhodoba rezerva - tohle vsechno vychazi z toho, ze lidi se nechaji zblbnout naprosto k cemukoliv co se tyka tech dluhopisu - pokud projde stat bankrotem tak rozhodne radeji budu drzet v ruce jeho dluhopisy nez jeho menu - v pripade dluhopisu jsem stale veritelem a stat ma vuci me zavazek - v pripade ze budu drzet nejake papirky tak stat vuci me nema absolutne zadne zavazky
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 P.S. Třeba moje babička zažila dvě měnové reformy kdy se měnily peníze v té druhé do dvou tisíc 1:4 nad dva tisíce 1:50. Nikdy hotovost nešetřila :-) A vždycky říkala ... "Nešetři přijde čert a všechno vezme" :-) to je jiste...v podstate prubezny system...ja momentalne nedrzim v hotovosti vic nez nejakych 20-50kKc - je to jen k tomu abych byl schopen zajistit nejake okamzite problemy jako opravy auta, provoz domacnosti atd.
VasekN Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 no pakovy efekt je vysoce spekulativni investice, ktera v pripade zlata nemohla vyjit - zlato je dlouhodoba rezerva - tohle vsechno vychazi z toho, ze lidi se nechaji zblbnout naprosto k cemukoliv co se tyka tech dluhopisu - pokud projde stat bankrotem tak rozhodne radeji budu drzet v ruce jeho dluhopisy nez jeho menu - v pripade dluhopisu jsem stale veritelem a stat ma vuci me zavazek - v pripade ze budu drzet nejake papirky tak stat vuci me nema absolutne zadne zavazky Pak také záleží v jaké měně byly dluhopisy nakoupeny :-)
RadekCX Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 (upraveno) Pak také záleží v jaké měně byly dluhopisy nakoupeny :-) no proto jsem se ptal jak dlouhodoba investice to ma byt...pokud se nepletu tak treba ted emitovane jsou i treba s rocni splatnosti momochodem ja nikomu statni dluhopisy nevnucuju, ale pokud bych mel hodne penez o kterych bych vedel ze je budu treba za 3 roky potrebovat tak bych asi do toho sel - je to kompromis mezi likviditou/ziskem/rizikem Upraveno 21. prosince 2011 uživatelem RadekCX
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se