Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ale já to četl celé. Ty píšeš, že by blacklist pokazil dobrou atmosféru, která tu ale očividně není. Nad tím se pozastavuju.

Dál píšu, že blacklist by mohl pomoct se vyvarovat takovému člověku i jinde na netu. To že si založí nový nick tady ještě neznamená, že ten problémový nepoužívá někde mimo fórum, kde na něj můžeš narazit. Blacklist nemůže sloužit jako 100% ochrana před tím člověkem tady na fóru, to je jasné.

Dostat se na blacklist je pak na další diskuzi, jak nastavit pravidla. Na druhou stranu měl jsem tu už dost prodejů a nikdo na mě nemohl říct ani ň,takže se tam slušný člověk podle mě prostě nedostane.

• Odpovědi 133
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ale já to četl celé. Ty píšeš, že by blacklist pokazil dobrou atmosféru, která tu ale očividně není. Nad tím se pozastavuju.

Dál píšu, že blacklist by mohl pomoct se vyvarovat takovému člověku i jinde na netu. To že si založí nový nick tady ještě neznamená, že ten problémový nepoužívá někde mimo fórum, kde na něj můžeš narazit. Blacklist nemůže sloužit jako 100% ochrana před tím člověkem tady na fóru, to je jasné.

Dostat se na blacklist je pak na další diskuzi, jak nastavit pravidla. Na druhou stranu měl jsem tu už dost prodejů a nikdo na mě nemohl říct ani ň,takže se tam slušný člověk podle mě prostě nedostane.

Já bych to viděl tak, že atmosféra na fóru je taková, jakou si ji děláme a jak ji kdo vnímáme. Jednoznačně jsem pro vstupní filtr, ale vytváření seznamů je věc ošidná, nic moc neřešící a hlavně nevystihující okolnosti. Pro exemplární případy mají moderátoři mocnou zbraň ve formě banů ať dočasných nebo dokonce trvalých.

Mě se atmosféra na fóru rozhodně špatná nezdá, kde jinde můžeš napsat prakticky jakýkoli dotaz s tím, že ti na něj skoro hned někdo odpoví a často nejen odpoví, ale také pomůže? Takových komunit, jako je Chronomag opravdu asi moc nebude.

Odesláno

pavča: kdyby takový seznam byl, tak by třeba vraby hned věděl, že na aukru prodává ten samý problémový Foxik28. Naštěstí ho někdo upozornil ještě před obchodem, tak se nic nestalo. Ale jak říkám, dokud to není na jedné kupě, tak je problém v recenzích prodejců/kupujících hledat šmejdy.

Bohužel atmosféru na jinak skvělém fóru kazí tihle paraziti. Za poslední měsíc je toho teda víc než dost a chtělo by s tím něco udělat.

Odesláno

pavča: kdyby takový seznam byl, tak by třeba vraby hned věděl, že na aukru prodává ten samý problémový Foxik28. Naštěstí ho někdo upozornil ještě před obchodem, tak se nic nestalo. Ale jak říkám, dokud to není na jedné kupě, tak je problém v recenzích prodejců/kupujících hledat šmejdy.

Bohužel atmosféru na jinak skvělém fóru kazí tihle paraziti. Za poslední měsíc je toho teda víc než dost a chtělo by s tím něco udělat.

Ale ano, určitě, poslední dobou je to s "rychlokvaškami" nějak přehnané. Jak se tady píše, rozhodně by pomohl časový vstupní filtr pro prodej na fóru, moderátoři tuto myšlenku nějak zatím neberou v potaz a je to ke škodě fóra, ale třeba se o tom už dohadují. Doufejme.
Odesláno (upraveno)

ale vytváření seznamů je věc ošidná, nic moc neřešící a hlavně nevystihující okolnosti.

Tady je ale problém v tom (což určitě víš, jelikož jsi tady také docela dlouho), že například někdo prodává hodinky a někam jede naproti kupujícímu. Zájemce o koupi nepřijede a prodejce ani nezveřejní jeho jméno (nick), aby ho třeba neztrapnil, apod. Tady v tom případě podle mě není nic lepšího než seznam, lidí, kteří už takto z někoho z kolegů udělali blbce. Nejsou žádné okolnosti, žádný názor proti názoru.

Na druhou stranu zařadit na black list někoho, koho tam chce po uzavření obchodu zařadit druhá strana je opravdu ošidné, jak píšeš ty. To je podle mě věc dvou lidí a zavánělo by to například cílenými útoky, apod.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

Tady je ale problém v tom (což určitě víš, jelikož jsi tady také docela dlouho), že například někdo prodává hodinky a někam jede naproti kupujícímu. Zájemce o koupi nepřijede a prodejce ani nezveřejní jeho jméno (nick), aby ho třeba neztrapnil, apod. Tady v tom případě podle mě není nic lepšího než seznam, lidí, kteří už takto z někoho z kolegů udělali blbce. Nejsou žádné okolnosti, žádný názor proti názoru.

Na druhou stranu zařadit na black list někoho, koho tam chce po uzavření obchodu zařadit druhá strana je opravdu ošidné, jak píšeš ty. To je podle mě věc dvou lidí a zavánělo by to například cílenými útoky, apod.

Vše, co se týká oblasti zabezpečení členů fóra před nepravostmi, by mělo být v prvé řadě zájmem majitele Chronomagu a v druhé řadě řídících fóra, tedy moderátorů. Ti by měli systémově vylepšovat (upravovat a v případě potřeby zpřísňovat) podmínky vstupu nových členů a "trestání" starých členů, kteří se nějak prohřešili proti stanovené morálce. Pokud to takto nebude, tak si tady můžeme psát co nás napadne a vymýšlet si blacklisty a délku "vstupního časového filtru", ale nakonec to bude k ničemu. Jen se bude všeobecně lkát, že někdo kvůli 50 příspěvkům plevelí fórum a stálé členy štve, že někdo někoho při vzájemném obchodu podrazil nebo zklamal, atd. Jestli to tady někdo z moderátorů čte, mohl by se třeba s kolegy moderátory poradit a něco sdělit.

Odesláno

Nezbývá než podotknout, že to, co se tu imrvére vykřikuje o vytváření seznamů, řeší (bohužel nepříliš využívané) vlákno "recenze". Kolik se tu prodá věcí a kolik se napíše rezencí, co?Za sebe říkám: 50 příspěvků zrušit, časový limit 1 rok udělat, recenze psát. Toť vše.

Odesláno (upraveno)

A nedalo by se zavést takové to obodování obchodu jako třeba na ebay? Stav odpovídal, platba rychlá, spolehlivot atd.? Po pár obchodech by to určitě mělo slušnou vypovídací hodnotu a není to tak zbytečně osobní, resp. zneužitelné, jako nějaké seznamy...

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Pavčo už se na tom pracuje, chvilku strpení

Jo jo, díky, myslím si, že rádi počkáme, hlavně, že se v tomto směru dá očekávat řešení.
Odesláno

Ale ano, určitě, poslední dobou je to s "rychlokvaškami" nějak přehnané. Jak se tady píše, rozhodně by pomohl časový vstupní filtr pro prodej na fóru, moderátoři tuto myšlenku nějak zatím neberou v potaz a je to ke škodě fóra, ale třeba se o tom už dohadují. Doufejme.

Rychlokvašky také trochu vytváří to, že se musím registrovat abych viděl obrázky. A když už jsem registrovaný, tak proč se nedostat rovnou na 50 příspěvků.
Odesláno

A nedalo by se zavést takové to obodování obchodu jako třeba na ebay? Stav odpovídal, platba rychlá, spolehlivot atd.? Po pár obchodech by to určitě mělo slušnou vypovídací hodnotu a není to tak zbytečně osobní, resp. zneužitelné, jako nějaké seznamy...

Není to sice špatný nápad, ale uplatnění by to mělo především v sekci Bazar. Je to systém hodnocení především pro obchodní portály. Když to beru podle sebe, tak já si rád o hodinkách leccos přečtu, rád se něco dozvím vzneseným dotazem, možná i dotaz zodpovím (pokud vím), ale nákup a prodej není moje hobby (byť jej nevylučuji). Také občas něco koupím v kamenném obchodě. Jak pak hodnotit takového člena, jakým jsem já? Jsem tu od roku 2007 a příspěvků mám mizivě. Což se teď snažím napravit. Konečně snad budu mít čas i pro toto fórum, které považuji za jedno z nejkvalitnějších v ČR. Přes všechny zmiňované problémy.
Odesláno

jsem tady chvilku a občas se mi taky ještě podaří zcela neúmyslně "šlápnout do měkkého", to se snad může stát každému...

ale co např. s takovým členem, co nabízi v prodejním vlákně nějaký kousek, pošlete mu zprávu v nějakém čase a do vlákna hned SZ, jste ve vlákně první, on půl dne s váma vyjednává o obchodu a pak najednou napíše večer - prafrázuju - "sorry, nevšim jsem si zájemce co psal před tebou, dám pak vědět " (údajně přede mnou, jelikož ve vlákně přede mnou není nic)

abych byl správně pochopen, je mi jasné, že aktuálně s tím nic nenadělám, ale jak poslat nějaké varování pro ostatní, anebo jaz zpřísnit praviodla - na druhou stranu chápu, jak se tu už diskutovalo, že člověk zrovna nemusí sedět u netu, nebo má pomalý net a volí raději mail nebo telefon... jenže když chce druhá srana spekulovat a intrikařit, tak žádné pravidlo tomu nezabrání... a samozřejmě další věc jsou nekalé praktiky přímo při transakci atp.

:sad01_anim:

Odesláno

musis to brat tak, ze prodejni sekce je zde spis doplnkove..

ale jo - jenže mluví se tu dobré pověsti chronomagu i fóra... tak jsem to myslel

..a přitom prodejní sekce se hlídá nejvíce, aspoň se mi to tak jeví (což je asi vpořádku)

Návštěvník dlubix
Odesláno

IMO řešit, jestli někdo volá, smskuje bo píše SZ do vlákna je zbytečný. Komu to prvnímu odpovim, že je to ještě aktuální, tomu to prodam, když bude chtít.

Když prodejce sedne k netu a uvidí pět SZ v inboxu od různých členů, že prodávaný hodinky berou, moc nevěřim tomu, že je prodá prvnímu neznámému členovi s pár postama, když druhej nebo třetí v pořadí bude jeho kámoš tady z chronomagu.

Nastavovat prodejci pravidla komu a jak prodávat je nesmysl. Prostě prodá komu chce, jen musí jednat na rovinu a když už někomu odepíše, že teda jo, nevymejšlet pak kraviny.

Odesláno (upraveno)

Ono by to, samozřejmě, nějaká pravidla chtělo, ale při této masovosti fóra a při stálém přílivu nových lidí se to nedá reálně zvládnout. Ale několik pravidel by bylo vhodné dodržovat, jako například:

- nabízí-li někdo k prodeji více položek, tak by měl zájemce uvést nejen že je odeslána SZ, ale napsat k tomu, jaké se jeho SZ týká položky (aby ostatní věděli, co už je asi fuč)

- projeví-li někdo o něco zájem, tak by měl, i když prodejci napíše mail nebo zavolá, dát do fóra info, že poslal SZ (aby nevznikaly nářky typu poslal jsem SZ první, ale prodejce preferuje někoho, kdo se ozval až po mě a proto je zlý a ošklivý).

edit: jistě, že v závěru záleží jen na prodejci s kým obchod uzavře (dá přednost ověřenému členovi fóra před nováčkem nebo před někým, kdo se nějak při obchodech neosvědčil, nebo dá přednost někomu z místa bydliště), ale informovanost je příjemná a eliminuje pocity křivdy.

Upraveno uživatelem pavča

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...