odjinud Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Odesláno 29. března 2016 Taky jsem chtěl se dneska hýbat, ale zašel jsem na nákup a ve slevě byla Plzeň... :-)
zdenek.prachar Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 vladacr:1. kalorické tabulky jsou jen pomocník. Pokud dodržujete příjem 2000 Kj pod výdejem, chodíte 6 km každý den a udržujete +/- doporučený poměr živin, je krajně neobvyklé, abyste první měsíc neshodil. Spíše bych tipoval na nějakou chybu.2. změřil jste se (pas, boky) než jste začal? Pokud ano, shodil jste objem? Pokud byste shodil objem, zas tak bych váhu neřešil. Pak by přišel dříve či později i úbytek váhový.3. máte váhu s měřením tuk/svaly/atd.? Pokud ano, změnily se poměry svalů a tuku v těle žádaným směrem? Nezadržujete vodu?4. jíte pravidelně (cca po 3 - 4 hodinách)? Máte dostatek spánku? Nejste ve stresu? Stres je svině a i když člověk jí, jak má, může přibírat... Spánek je také velmi důležitý...To jen tak, co mne napadá, že by mohl být problém. Další možnost je, že pokud jíte příjem (bazální metabolismus + aktivity - 2000 Kj) může být někde chyba a vlastně můžete jíst víc než byste měl. Určitě si nepočítejte veškerý výdej, ale pište si jen pohyb (chůze, běh, cvičení atd). Snad jsem alespoň trochu pomohl...
Pavelpu27 Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Jak to tu pročítám, tak taky přihodím svou trochu do mlýna. Jsem od přírody hodně těžkej. Málokdo by o mně asi řekl, že jsem tlusťoch, ale přesto moje běžná váha bývala kolem 114 kg při 187 cm. Před třemi lety jsem se rozhodl s tím něco udělat a sundal jsem to až na 102 kg, což dělalo v mém případě dvě konfekční velikosti (z 58 na 54). Samozřejmě, že pomohlo hlavně cvičení. Začal jsem tenkrát každé ráno cca 40 minut cvičit - břicho, kliky, trochu činky, později TRX na dveřích. Do toho jsem zapojil kolo a hlavně jsem začal běhat cca 2-3x týdně, kdy jsem začínal na 4, ke konci běžně 10km. Od jara do podzimu pohoda, přes zimu jsem vždycky nabral dost zpátky. Vloni jsem najel a vydržel Whole 30 a byl to super zážitek. První týden masakr - hlavně se odpoutat od návyků, jako je sladké, sýry apod. Po týdnu se to ustabilizovalo a pak už to byla sranda. Zhubnul jsem za těch 30 dnů 6kg, ale co se nedostavilo byl slibovaný příval energie. Spíš to bylo tak, že jsem se třeba celý den cítil plný síly a pak jsem najednou padnul a spal, třeba i v osm večer. Slušné stravování i stabilní váhu jsem si udržel až do loňského října, kdy mě začalo bolet koleno, takže jsem přestal běhat, postupem jsem přestal i cvičit a v jídle jsem se přestal kontrolovat. Jak asi tušíte, jsem zas skoro zpátky na začátku, mám aktuálně 109kg.Včera jsem zahájil Whole30, takže maso, vejce, zeleninu, ovoce, ořechy. Žádné pečivo, mléčné výrobky, žádný cukr. Držte mi palce, budu postupně referovat.
organic Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 (upraveno) Bez cukrů padneš v šest a usneš. Před tím budeš celý den jak mátoha. Pomalé cukry je třeba, aby byla energie, rafinovaný cukr je jed a měl by být na předpis Upraveno 30. března 2016 uživatelem organic
Pavelpu27 Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 (upraveno) Cukry do sebe dostanu z ovoce, takže toho se nebojím. Někde jsem sice četl, že je to nesmysl, ale já třeba při loňském Whole30 cítil, že tělo si zpočátku neumělo najít energii, když chyběly ruchlé cukry. Třeba na kole v kopci mi najednou došlo a nebyl jsem schopen šlápnout už ani jednou. Zhruba po dvou týdnech jsem měl pocit, že si tělo bere energii z tuku, což bylo spojeno i s tím, že od třetího týdne byl úbytek váhy mnohem rychlejší. Ale někde jsem četl nějakého lékaře, který se tomu smál, tak nevím. Upraveno 30. března 2016 uživatelem Pavelpu27
organic Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Psal si žádný cukr, v ovoci je ho spousta
Pavelpu27 Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 (upraveno) Jo, vím. Chtěl jsem říct, že žádný slazení. Ovoce v rozumně malých dávkách můžu.Přiznám se ale, že nerozumím několika věcem. Všude se píše o škodlivosti jednoduchých cukrů a celkově prospěšnějších komplikovaných cukrech. Ale snad všechny dietní plány zakazují brambory a rýži, cž jsou typičtí představitelé právě těch komplikovaných cukrů. Jak to teda je? Upraveno 30. března 2016 uživatelem Pavelpu27
laskajefajn Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Ale jsou to lehce stravitelne cukry a dopoledne s tim nemuze byt absolutne problem.
zdenek.prachar Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Pavelpu27: dokud nezměníte trvale životosprávu (tj. nenajdete cestu jak jíst a hýbat se trvale a udržitelně), vždy Vás dříve či později potká, co Vás potkalo - přiberete zas zpět. Já zkusil snad všechny diety, ale má zkušenost je vlastně jednoduchá - hlídat si výdej a příjem, jíst spokojeně a zdravě, drasticky neomezovat žádné důležité živiny, ale pečlivě hlídat jejich poměry a kvalitu. Prostě jíst, pít a hýbat se rozumně a hlavně tak, aby to bylo udržitelné celoživotně bez pocitu nějaké újmy nebo stresu...Já se třeba moc hýbat nemůžu, tak jsem začal chodit. Od začátku roku mám nachozeno 579 km. Chodím denně 5 - 10 km, což není problém, hlídám si jídlo a jde to... Bez nesmyslných diet a marketingových nesmyslů...
Pavelpu27 Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Zdeňku - máte samozřejmě pravdu. Já jsem se podíval do záznamů a od roku 2012, kdy jsem sundal hlavní kila jsem se cítil fajn. Stravu jsem si hlídal, pohyb fakt nebyl problém. Přes zimu jsem třeba nabral 2 kilča, protože byla brzy tma a tak jsem si nechodil večer zaběhat, na jaře šly dolů. To jsem držel 3 a půl roku. Vloni na podzim se mi trochu sesypalo zdraví, kdy jsem vlastně nemohl ani pořádně chodit. Soustředil jsem se na to a postupně přestal dodržovat to, co předtím léta fungovalo. Takže teď jsem tam, kde jsem. Vím, že pomalým procesem nic neudělám. Musím se teď prostě trochu vyhodit ze zaběhnutých zvyků a k tomu mi pomůže jen nějaký pevně definovaný režim. Naštětí i koleno se snad dává do pořádku a navíc se konečně dá venku jezdit na kole.Jo a chodit 10km denně? To je asi 2 hodiny a to fakt nemám. Hodinku bych našel, ale dvě fakt ne. Děti mají kroužky a tím jsem dost limitovaný.
odjinud Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 To slyším poprvé. Samozřejmě je lépe do diety jako přílohu mít zeleninu, vařenou nebo syrovou. Ale k obědu to člověk moc nedává, hlavně když cvičí. A hlavně to nevadí. Když se vejdeš do kalorií, tak proč ne. A vejdeš se v poho. Rýže a brambory jsou základ příloh pro sportovce, i v dietě se dají. Jo, vím. Chtěl jsem říct, že žádný slazení. Ovoce v rozumně malých dávkách můžu.Přiznám se ale, že nerozumím několika věcem. Všude se píše o škodlivosti jednoduchých cukrů a celkově prospěšnějších komplikovaných cukrech. Ale snad všechny dietní plány zakazují brambory a rýži, cž jsou typičtí představitelé právě těch komplikovaných cukrů. Jak to teda je?
Jeremy Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 To je ten problem s rejzi: kdyz se vejdes do kalorii. Normalni rejze jich ma vic nez hranolky! Mimochodem jit na sushi a myslet si, ze je to dietni jidlo, je blaznovstvi: 90% je prave rejze namocena v cukrovym octu.
odjinud Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Jenže kolik jí sníš? Špagety vážím, 100g mi v poho stačí. V dietě i 70, zbytek vař. zelenina. Rýže bude to samé. Dáš ji tam hrst a ona nabyde. Brambory ne.
vladacr Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Rýži jedině Basmati. Ta jediná má nízký obsah sacharidů, asi jako brambory. Pěkně vysvětleno zde http://www.stream.cz/peklonataliri/10000721-ryze
Micey Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 To je ten problem s rejzi: kdyz se vejdes do kalorii. Normalni rejze jich ma vic nez hranolky! Mimochodem jit na sushi a myslet si, ze je to dietni jidlo, je blaznovstvi: 90% je prave rejze namocena v cukrovym octu.Bláznovství je jít na sushi a jíst rejži. Aspoň tak to má většina Japonců, co s nima na to sushi chodim:)
organic Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Mě by jen řasy a syrový rybí maso nechutnalo. Mám kyselou rýži v sushi docela rád
Micey Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 (upraveno) Jak jako, řasy? Normálně sashimi, prostě syrová ryba či mořský plody a šmytec.. Já teda většinou taky preferuju variantu s rejží, ale Japonci se většinou nechtěj zaplácnout a objednávaj právě to sashimi. EDIT: No ale koukám že dělám chytrýho a přitom jsem vůl, nějak jsem žil v tom, že "sushi" zastřešuje včecky základní typy - tj. maki, nigiri, sashimi, temaki.. no a ono se zdá, že když se napíše "sushi", fakt se myslí ta varianta s rejží = maki. Upraveno 31. března 2016 uživatelem Micey
zdenek.prachar Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Tak od začátku roku:Hmotnost: - 16,3 kgTuk: - 18,1 kgSvaly: + 1 kg
organic Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Jak jako, řasy? Normálně sashimi, prostě syrová ryba či mořský plody a šmytec.. Já teda většinou taky preferuju variantu s rejží, ale Japonci se většinou nechtěj zaplácnout a objednávaj právě to sashimi. EDIT: No ale koukám že dělám chytrýho a přitom jsem vůl, nějak jsem žil v tom, že "sushi" zastřešuje včecky základní typy - tj. maki, nigiri, sashimi, temaki.. no a ono se zdá, že když se napíše "sushi", fakt se myslí ta varianta s rejží = maki. Sorry za zmatek, ale drtivá většina Čechů si pod pojmem sushi představí maki, tedy rýžovou rolku v řase.
huhu4d Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Odesláno 31. března 2016 Tak od začátku roku:Hmotnost: - 16,3 kgTuk: - 18,1 kgSvaly: + 1 kgTak to je parada. Len tak dalej a vydrzat !
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se