Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás,

přemýšlím o zakoupení těchto hodinek. O hodinkách mám tyto informace:

Materiál - Double

Typ stroje - automat, kotvový, setrvačkové

Kalibr - kalibr 661

Číslo stroje - 35621528

Číslo pouzdra 551.038

Co se týče hodinek jsem začátečník a tak bych od Vás potřebovala poradit, zda na hodinky půjde sehnat kovový tah a popřípadě pomoci s bližší identifikací hodinek. Předem děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Konec roku 1972. 661 je jeden z nejmenších automatů, co Omega vyráběla. Z fotek vypadají hezky. Dej si pozor na ložisko rotoru a na okousané šroubky na strojku. Značí, jestli hodinky měl v ruce dobrý hodinář, nebo kopyto.

Odesláno

Děkuji za reakci. Hodinky mám již na cestě - měly by dorazit do konce týdne. Snažila jsem se na internetu najít nějaké informace ale našla jsem pouze 2 odkazy. Až budu mít hodinky doma ráda bych je odnesla na kontrolu k hodinaři a rovnou koupím i nějaký hezký řemen. Ještě bych se Vás chtěla zeptat, zda by jste náhodou nevěděl o nějakém zručném hodináři v Plzni, ke kterému bych hodinky mohla odnést? Předem děkuji za odpověď.

Odesláno

A

Děkuji za reakci. Hodinky mám již na cestě - měly by dorazit do konce týdne. Snažila jsem se na internetu najít nějaké informace ale našla jsem pouze 2 odkazy. Až budu mít hodinky doma ráda bych je odnesla na kontrolu k hodinaři a rovnou koupím i nějaký hezký řemen. Ještě bych se Vás chtěla zeptat, zda by jste náhodou nevěděl o nějakém zručném hodináři v Plzni, ke kterému bych hodinky mohla odnést? Předem děkuji za odpověď.

Ano to je ono hezký řemen.Tah je fuj. Jak řekl Dr.Gaga : dej pozor na rotor. Odčítám ze rtu : aby nespadly .Setrvačka většinou přežije ./ inca block / , ale hřídel / chtěl jsem říct děvenko/ opravdu málo kdy když to spadne hezky na tvrdo. Ale jinak grat. jsou to moc hezké dámské /nosí je jen opravdové dámy s vkusem /..ale asi jsem přeslechl cenu.To jako není na závadu! A vovovo tom to je.

Odesláno

A

Ano to je ono hezký řemen.Tah je fuj. Jak řekl Dr.Gaga : dej pozor na rotor. Odčítám ze rtu : aby nespadly .Setrvačka většinou přežije ./ inca block / , ale hřídel / chtěl jsem říct děvenko/ opravdu málo kdy když to spadne hezky na tvrdo. Ale jinak grat. jsou to moc hezké dámské /nosí je jen opravdové dámy s vkusem /..ale asi jsem přeslechl cenu.To jako není na závadu! A vovovo tom to je.

Já hlava skopová ....hřídel rotoru...vždycky na něco zapomenu..

Odesláno

Děkuji za rady ale abych řekla pravdu strojku hodinek vůbec nerozumím, takže to budu muset přenechat odborníkům. Ještě jsem se chtěla zeptat, na kolik by taková kontrola hodinek mohla vyjít ( samozdřejmě s předpokladem, že nebude nutný nějaký větší zákrok)? Jinak cena hodinek, za kterou jsem je koupila ( nebo vlastně koupím až dorazí :rolleyes:) je 2 500 Kč.

Odesláno

pár příbuzných ...

Odesláno

Pěkné.

Double=pozlaceno, na kovový tah se vybodni, pouze vydře pozlacení, slušný GP tah je poměrně drahý (alespoň 40 mikro, jinak to bude za 1/2 roku dole), masivního je na tohle škoda. Osobně bych dal světle šedou ještěrku nebo jemnějšího hada.

Servis určitě - slušný hodinář nenechá na pouzdře korozi, tyhle čištění neviděly mnoho let.

Odesláno

Už jsem rozhodnutá pro kožený řemen. Našla jsem totiž na netu dvě stránky, kdy tyto hodinky nabízejí a na jedné jsou vyfocené s kovovým tahem a na druhé s koženým řemenem a s kůží to vypadá o 100 % lépe. A samozdřejmě druhá věc je vydření pozlacení. Doufám, že zítra dorazí, už se nemohu dočkat :smile_anim:

Odesláno

Tak už mám hodinky doma. Jsou opravdu moc hezké ale asi bude docela problém k nim sehnat hezký řemen, který je široký pouze 8mm. Zatím jsem sehnala pouze obyčejný černý a budu shánět dále. Problém, kzerý mě ale trapí o mnoho více je, že se hodinky hodně předcházejí ( od rána už je to o celou hodinu). Jak jsem psala výše, v strojkách se vůbec nevyznám a tak jsem se chtěla zeptat, zda s tím půjde něco udělat?

Odesláno

Ok, předcházejí se...

Nejlepší a nejpravděpodobnější možnost. Vlásek je pravděpodobně slepený. Příčina je buď zaolejování a následné slepení, nebo zmagnetizování vlásku. Hodinky dát k hodináři, hodinář je vyčistí, odmagnetuje. Samotné odmagnetování můžete udělat sama, pokud víte, jak na to. Ale doporučoval bych je k hodináři zanést. Budete mít klid - automat má být čištěn minimálně každých 5 let.

Horší možnosti: vlásek je zkřivený, o něco drhne, nebo drhne o sám sebe z důvodu zkřivení. Pokud je zkřivený tak, že jde narovnat (pravděpodobně, jinak by hodinky asi nešly), bude to stát pár korun navíc k čištění.

Nejhorší možnost: vlásek je zkrácený, pomůže jenom vlásek nový. Velice nepravděpodobné.

Odesláno

Ok, předcházejí se...

Nejlepší a nejpravděpodobnější možnost. Vlásek je pravděpodobně slepený. Příčina je buď zaolejování a následné slepení, nebo zmagnetizování vlásku. Hodinky dát k hodináři, hodinář je vyčistí, odmagnetuje. Samotné odmagnetování můžete udělat sama, pokud víte, jak na to. Ale doporučoval bych je k hodináři zanést. Budete mít klid - automat má být čištěn minimálně každých 5 let.

Horší možnosti: vlásek je zkřivený, o něco drhne, nebo drhne o sám sebe z důvodu zkřivení. Pokud je zkřivený tak, že jde narovnat (pravděpodobně, jinak by hodinky asi nešly), bude to stát pár korun navíc k čištění.

Nejhorší možnost: vlásek je zkrácený, pomůže jenom vlásek nový. Velice nepravděpodobné.

Já také přicházím s Novoročním přáním , že aby to byla ta 1.možnost kteráž obnáší cirka pouhých 5 minutek.....no to už byla skoro básen...

Odesláno

Tak jste měli pravdu, byl to opravdu slepený vlásek. Hodinky jsem v pondělí odnesla k hodináři a rovnou jsem je tam nechala na celkové vyčištění, takže jsem teď na dva týdny bez hodinek. Zatím budu nosit dále svoje Orienty. Dnes jsem měla chvíli čas a zastavila jsem se v klenotech Altman a vyhlídla jsem si tam moc hezky kožený řemen ( jako jediný obchod, ze všech které jsem prošla, měl v nabídce 8mm široký řemen v kůži). Takže až vyzvednu hodinky, hned půjdu řemen vyměnit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...