Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem, jsem na tomto fóru poprvé aktivně, diskuze však sleduji cca 2 měsíce. Rozhodnul jsem se pro nákup mechanických hodinek a protože srdcem mám blízko k létání, budou to letecké hodinky. Našel jsem na německém ebay tuto značku a z mého pohledu splňují to, co bych si přál. Jednoduchý a přehledný ciferník, letecké ručičky, datumovka, luminiscenční označení a automatický strojek. Dokonce by to měly být švýcary. Je to číso aukce 5072553702 - pokud někdo umíte za mě vložit obrázek, budu vděčný a slibuji, že se to časem naučím. Tyto hodinky jako kdyby z oka vypadly Zeno Watch Basel, model Clasic. Jen jsem nikde na fóru nenašel zmínku o tomto výrobci hodinek. Také cena se mi zdá velice příznivá.

Jste ochotni mi sdělit váš názor?

Děkuji.

Odesláno

Obrázek je tady

27_1_b.JPG

Ale já bych se podíval po něčem jiném. Je to italská obchodní firma, která koupila zaniklou švýcarskou značku, to slovíčko Geneve v názvu je podle mého nešťastné (když hodinky se Ženevou nemají mnoho společného), nejspíš jsou vyrobeny v Číně, datumové okénko je divně zakouslé do trojky (ano, Zeno má podobný model, taky se mi tam ten datum nelíbí). Za 200 EUR můžeš koupit Aristo, když si tisícovku přidáš tak můžeš mít mnohem lepší Archimede Pilot.

Odesláno

Děkuji Viktore za informace. Ono už tedy neplatí, že jen výhradně švýcarské hodinky mohou mít "swiss made"? Přeci mladoboleslavská škodovka je dnes něměcká firma, ale na jejich autech není "made in germany".

Jinak já tyto hodinky mohu mít v reálu za nějakých 120 - 130 EUR včetně poštovného. Budou to mé první mechanické hodinky (nepočítám školní léta). Zatím neuvažuji o dražších hodinkách, ale kdo ví, co bude za pár měsíců.

Odesláno

Po pár dnech brouzdání a hledání jsem dospěl k rozhodnutí, že se stanu majitelem těchto pseudo swiss hodinek. Já je rozhodně nebudu mít na chlubení - kupuji je pro svou radost. Finální cena = 128,- EUR. Bez ohledu na to, jaké logo hodinky nesou nebo kde byly vyrobeny, je jistou zárukou to, že je použit strojek ETA Automatic 2824-2? V čem budou vlastně jiné oproti např. velmi podobným Zenům?

• po měsíci...
Odesláno

Po nějakých peripetiích mám nové hodinky. Trošku jsem zaražený z velikosti - vím, že to dle některých z vás je 40,5 mm na spodní hranici nositelnosti, ale mě připadají nějak veliké. Musím si zvykat.

Sklíčko je minerální a až po vybalení jsem zjistil, že je mírně vypouklé. Snad s tím nebudou problémy.

Ale za ty prachy!?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...