Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 17:14, 'ZdenekS' napsal:

Velikost bude snad dobrá. Jeden den na ruce a už jsem si zvyknul.

Byl to přechod ze 40mm Speedmasterů na 45,5mm Seemasterů.

Jsem hold moc konzervativní a nerozhodný a měl jsem strach, že budou moc velké na té mé pracce.

Ale teď už s tím nic nenadělám.

Já myslim, že se žena ani dcera nemýlily. Na tvojí ruce sedí parádně. Gratuluji!

Pěkně se nám to tu rozrůstáPosted Image

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Díky za gratulace.

Kalibr 8500, který je technicky perfektni. Mám rád kvalitní strojky i pod kapotou auta nebo v hifi aparátech.

Jsem rád, že jsem vzal ty nové POčka. Proto jsem tak dlouho váhal mezi novými a starými PO.

Ještě poslední fotka.

post-20662-075719300 1331148225.jpg

Odesláno

Mám už jeden postřeh k novým PO 8500. Byla tady diskuze ohldně šroubovaných článků tahu.

Nechal jsem si zkrátit u AD tah o jeden a půl článku. Až doma jsem zjistil, že je tah trochu krátký.

Tak jsem jednoduše ten malý poloviční článek doplnil do tahu přišroubováním.

Pokud by tam byly ty běžné třmeny na vyklepávání, tak bych to doma určitě nedělal.

Pokud se tah časem trochu natáhne a uvolní tak zase článek operativně vyšroubuji.

Pro mě je to jednoznačně výoda!

Odesláno

Pak mám ještě jeden dotaz. Ohledně automatického nátahu toho setrvačníku.

Když zakmitám těmi staršimi Speedmastery Date, tak se ten natahovací setrvačník roztočí a slyším jak se točí několikrát i když jsou už hodinky klidu.

U těch POček je vidět, že kmitaním hodinek se setrvačník otočí jen jednou a pak musím kmitnout znova pro další jedno otočení. Není ho slyšet jak u těch starých, vypadá takový přesně usazený. Je to tak vpořádku ???

A také jsem někde čet, že by se u kalibru 8500 mělo péro natahovat při otáčení setrvačníku oběma směry.

Utěch mých SM Date to je jen při otáčení do prava.

Dík za odpověď, majitelům co nové PO mají nebo měli (ty čeká :crying_anim:) .

Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 19:53, 'ZdenekS' napsal:

A také jsem někde čet, že by se u kalibru 8500 mělo péro natahovat při otáčení setrvačníku oběma směry.

Utěch mých SM Date to je jen při otáčení do prava.

Presne tak to je, u SM Date lital rotor v jednom smeru naprazdno.
Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 19:24, 'ZdenekS' napsal:

Díky za gratulace.

Kalibr 8500, který je technicky perfektni. Mám rád kvalitní strojky i pod kapotou auta nebo v hifi aparátech.

Jsem rád, že jsem vzal ty nové POčka. Proto jsem tak dlouho váhal mezi novými a starými PO.

Ještě poslední fotka.

udělal jsi dobře, 8500 je velmi přesný kalibr, jedinou výtku mám k tahu, to rozšroubování bylo u mě opravdu peklo, docela dost zatuhlý šroubky, některý mi povolil p. Městka, některý jsem pak časem povolil sám a některý klíčový šroubky kolem půlčlánku jsem nepovolil vůbec, co mi taky vadí je spona, je malá a přetáhnout to přes ruku je někdy nesnadný úkol(více v recenzi), mám velkou ruku a menší zápěstí a to je ten problém, ale jinak samá pozitiva a velké radosti...
Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 21:35, 'Kristian.nov' napsal:

Myslím, že tyhle spídy co máš, mají vevnitř 7750, ta je touhle "hlasitostí" a "lítáním" známá. Je to zaviněno právě nátahem jen v jednom směru. 8500 se natahuje v obou směrech.

Ty moje jsou Speedmaster Date a mají kalibr 1164 viz http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/date/32128000 .

Ale to je jedno. To chrastění mi vůbec nevadí. Ono není normálně slyšet, až u ucha a v tichu.

A aspoň vím že se mi hodinky natahují a nemusím korunkou.

Odesláno
  V 8. 3. 2012 v 19:20, 'ZdenekS' napsal:

Ty moje jsou Speedmaster Date a mají kalibr 1164 viz http://www.omegawatc...r/date/32128000 .

Ale to je jedno. To chrastění mi vůbec nevadí. Ono není normálně slyšet, až u ucha a v tichu.

A aspoň vím že se mi hodinky natahují a nemusím korunkou.

1164 je upravená 7750Posted Image Jinak je to samozřejmě výbornej kalibr, taky ho vlastním

Odesláno

Teď mám spíš dilema, které nosit. Zatím vedou nové POčka. Dokud jsou nové ať se trochu zaběhnou.

Jedu na dovču k moři, asi PO vemu sebou. Myslím, že už podle názvu jim bude v moři dobře. Jsou to vlasně potápky.

Máte někdo zkušenost s koupáním hodinek v moři ???

Odesláno
  V 8. 3. 2012 v 19:25, 'Kristian.nov' napsal:

1164 je upravená 7750Posted Image Jinak je to samozřejmě výbornej kalibr, taky ho vlastním

Aha to jsem nevěděl. Budu to muset více naštudovat.

Jenže ono toho je kolem těch hodinek tolik informací. Trochu jsem se povrchně zorientoval v řadách výrobků u Omegy.

A kde jsou další značky, které tady chválí plno lidí. :sad01_anim: .

Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 17:14, 'ZdenekS' napsal:

Velikost bude snad dobrá. Jeden den na ruce a už jsem si zvyknul.

Byl to přechod ze 40mm Speedmasterů na 45,5mm Seemasterů.

Jsem hold moc konzervativní a nerozhodný a měl jsem strach, že budou moc velké na té mé pracce.

Ale teď už s tím nic nenadělám.

Velká gratulace! Jak koukám na fotku, tak v Tvém případě by podle mě o menší verzi nemohla být ani řeč, sedí naprosto perfektně!

Odesláno
  V 7. 3. 2012 v 19:24, 'ZdenekS' napsal:

Díky za gratulace.

Ještě poslední fotka.

gratulace, na ruce vypadají fakt úchvatně :-)

___________\\\__________\\\____________

... nevíte někdo, jestli kalibr 2500C a kalibr 2500D ve starých PO mají stejnou frekvenci ?

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak ještě (asi naposledy) se vracím do tohoto mého vlákna.

Dík za gratulace!

Tak jsem vyvez mé nové POčka trochu se vykoupat do Karibiku.

Vše OK. Plavání, lehké šnorchlování pak oplach v pitné vodě. Hodinky - paráda, nemají chybu.

post-20662-062948500 1333699267.jpg

Odesláno (upraveno)

Ještě jedna poznámka. Měli jsme mezipřistání v Curychu, tak jsem samozřejmě navštívil na letišti obchod Omegy.

Měli vystaveny jen 2 modely Moonwatche. Zeptal jsem prodavačky, zda by mi je ukázala.

No a ona odemkla (čipem) pult, ale šáhla áž někam dolů a vytáhla velký šuplík plný Moonů :worried_anim: !

Měla tam kompletní sérii Moonwatch, paráda! Tak jsem si je prohlédl a hlavně měl možnost porovnání. Kdyby to tak bylo i u našich AD :sad01_anim: .

Upraveno uživatelem ZdenekS
Odesláno
  V 6. 4. 2012 v 8:02, 'ZdenekS' napsal:

Tak ještě (asi naposledy) se vracím do tohoto mého vlákna.

Dík za gratulace!

Tak jsem vyvez mé nové POčka trochu se vykoupat do Karibiku.

Vše OK. Plavání, lehké šnorchlování pak oplach v pitné vodě. Hodinky - paráda, nemají chybu.

Za takovou fotku, postnutou v tomto hnusném počasí, by se mělo rozdávat ovoce žluté barvy a podlouhlého tvaru :D

Paráda, sluší jim to moc!!

Odesláno

A ještě jedna pznámka.

V tom obchodě Omegy jsem dostal (mimo aktuální ktalog s ceníkem) i speciální vydaní časopisu "WatchTime" jen pro Omegu (z konce roku 2008).

Je tam, mimo historii a budoucí trendy, popsán podrobně kalibr 8500, celý vývoj a použití hodinek Moonwatch, o Co-Axilu a vše o potápkch Seamaster a jiné. Perfektní počtení (i když s mou angličtinou-pomalejší, ale na dovolené bylo dost času) :smile_anim: .

Takže jsem získal dost informací. Hlavně o kalibru 8500 a také o Moonwatch řadě.

Odesláno
  V 6. 4. 2012 v 8:34, 'ZdenekS' napsal:

A ještě jedna pznámka.

V tom obchodě Omegy jsem dostal (mimo aktuální ktalog s ceníkem) i speciální vydaní časopisu "WatchTime" jen pro Omegu (z konce roku 2008).

Je tam, mimo historii a budoucí trendy, popsán podrobně kalibr 8500, celý vývoj a použití hodinek Moonwatch, o Co-Axilu a vše o potápkch Seamaster a jiné. Perfektní počtení (i když s mou angličtinou-pomalejší, ale na dovolené bylo dost času) :smile_anim: .

Takže jsem získal dost informací. Hlavně o kalibru 8500 a také o Moonwatch řadě.

To by mě docela zajímalo, nechceš to nějak zdigitalizovat?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...