Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj přátelé,

nevlastníte někdo náhodou tyto krásné oblekovky? Htěl bych se zeptat na pár dojmů. Mě se hrozně líbí a uvažuji, jestli si je nedopřát.

Nebo máte pro mě nějaké upozornění proč je nekupovat? Pohon je Eta 2892.

Díky

Michal

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Gemnation.com za nejakých 1700USD pak anglické obchody, ale ty je mají za to samé v librách. Myslím, že na chrono24 byly jedny. Musím počkat až prodám Frederique constant, jinak bych byl švorc.

Odesláno

Jestli se Ti líbí, tak si je kup. Ale myslím si, že za tu cenu by jsi mohl pořídit podobné, ale levnější....

Odesláno

Porovnávat kvalitu Ebelu s Junghansem a tvrdit, že je srovnatelná může jen naprostý ignorant.

Odesláno

A existuje tedy nějaký model hodinek, který je kvalitativně stejný jako ten Ebel, ale levnější?

Odesláno

Jestli se Ti líbí, tak si je kup. Ale myslím si, že za tu cenu by jsi mohl pořídit podobné, ale levnější....

Cenu také navyšuje to, že se jedná o limitku. V tom případě srovnávat s "normální" sériovou produkcí ostatních značek nemá vůbec význam.

Odesláno

Porovnávat kvalitu Ebelu s Junghansem a tvrdit, že je srovnatelná může jen naprostý ignorant.

sice máš pravdu, ale já osobně bych zrovna v tomto případě dal přednost zrovna těmto janghansům před zrovna těmito ebely... argument nemám, prostě jsou mi tyto Jéčka sympatičtější

Odesláno

Takže kvalitou je Ebel o řád výše než Junghans. No mě se přesně ten typ junghansu líbil, ale musel bych si nechat namodřit ručku. U Ebelu se mi také líbí, že jsou relativně štíhlé, jsou do 40mm a mají listové ručky. Ale pokud by mi někdo pomohl najít hodinky podobného designu se stejnou tloušťkou, tak bych byl vděčný.

Díky za ty Longines, ale mají 42mm což jsem poznal u současných Frederique Constant a to je por mě moc, ale díky za tip.

Nevíte o nějakých oblekovkách s Etou 2892?

Dík

Odesláno

Díky za ty Longines, ale mají 42mm což jsem poznal u současných Frederique Constant a to je por mě moc, ale díky za tip.

Nevíte o nějakých oblekovkách s Etou 2892?

Některé z řady Longines Master Collection mají 40 nebo i 38 mm. A myslím, že ve většině je ETA 2892 (případně doplněná nějakou komplikací).

Posted Image Posted Image Posted Image

Odesláno

dík, koukám na to. O Longines vím, ale myslís, že jsou ještě dražší než Ebel. I když jak které. Na chrono 24 mají třeba za 30tis. Jen bych raději stříbrný cifr pač bílý mi připadá takový konzervativní a bez indexů. Mám velké nároky co :D

Odesláno

Ale to je přece na tomto fóru v pořádku, mít na hodinky velké nároky. A uznávám, že čísla Longines vs. indexy Ebel dělají velký rozdíl.

S tím stříbrným nebo bílým ciferníkem to ovšem není tak jednoznačné. Ty Longines ho např. mají postříbřený, přesto vypadá bílý, resp. trochu krémový.

Odesláno (upraveno)

Mrkni se taky na FC, řadu slim. Myslím, že nemají tu tenkou 2892, ale když sháníš tenké automaty, tak zrovna TYTO nemají ani 9 mm na výšku, navíc mají krásně tvarované pouzdro. Navíc na chrono24 se ty samé, jen s černým cifrem válejí za E830. Ebelky to sice nejsou, ale bral bych je radši jak Junghansy.

EDIT: omluva za plevelení, nepročetl jsem pořádně všechny předchozí příspěvky a už vím, že FC máš. Jinak vytuněnou 2892 používá Perrelet , ale first class je taky přes 40 mm :crying_anim:

Upraveno uživatelem T1000
Odesláno

aha díky za tipy, jo na ty FC slim jsem koukal a tyhle se mi moc líbí, avšak jsou až moc usedlé... ale přesto díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...