Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 12. 4. 2012 v 9:58, 'Dantechno' napsal:

Ja si jenom povzdechl , uz si fakt nepamatuju co jsem za to dal...

v pohodě ;-)

běžně vidám v obchodech kalendáře za 300-400 Kč a ty jsou v desetitisícových nákladech...

• Odpovědi 274
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 12. 4. 2012 v 9:58, 'Dantechno' napsal:

Ja si jenom povzdechl , uz si fakt nepamatuju co jsem za to dal...

405,- Kc za vyrobu, baleni, stitkovani, rozesilani, doporucene postovne, 13 kalendaru pro autory fotek zdarma
Odesláno
  V 12. 4. 2012 v 9:20, 'Quido Morava' napsal:

Vážení chronomagoři,

když Baker dovolí, mám eventuelně možnost zajistit výrobu závěsných kalendářů a zde jsou konkrétní propozice:

Rozlišení fotografií min. 3000x3000px.

Velikost: B2/A2 (na výšku)

Počet listů: 13

Plnobarevný tisk

Papír: 200g LK

Vazba twin s očkem na zavěšení na kratší straně + zadní nosný karton

Pokud by byl slušný zájem, tak by se kalentář mohl nabízet i v chronoshopu;

pochopitelně, pokud nebude za ty ceny zájem, tak nic...

Mě se to celkem zamlouvá, jen pár bodů:

1. Když už tento formát B2/A2, co jej udělat s jinými fotkami než ten stolní, t.j. formát fotek 3x4? Rozlišení ať řekne někdo, kdo tomu rozumí.

2. Nerozpustíme tím řadu zájemců o stolní kalendář? Unese chronomag dva kalendáře?

Odesláno

díky za postřeh- tyto otázky jsou dost podstatné...

s tím jaké fotky, to fakt nevím, to je na domluvě - já měl za to, že jednodužší by bylo vybrat 13 nejlepších z těch na stolní kalendář; nepředpokládal jsem, že by zájemce o stolní měl zájem i o nástěnný a naopak, ale nakonec proč ne, třeba se pletu ...

rozlišení fotek jsem uvedl s ohledem na propozice, tedy velikost A2, menší strana by měla mít aspoň 3Mpx, ale mezi A2 a A3 je ještě spousta možností jak co do velikosti, tak co do orientace kalendáře...

a je jasné, že se vše odvíjí od zájmu - domnívám se, že při zájmu méně než o 200 ks to asi fakt nemá cenu realizovat, ale je to jen můj současný názor...

Odesláno

Za mně ne :sad01_anim: , jsem spokojený se stolním kalendářem, jak bylo minulý rok dohodnutu. Takže nevím, proč by se to teď mělo měnit. Fotky ze stolního určitě do nástěnného použít nepůjdou, vzhledem k velikosti. A Quido, možná by to chtělo nejdříve konzultovat s Bakerem, který tady kalendáře řeší každoročně, než tady začneš dělat chaos. Víc už k tomu psát nebudu......

Odesláno (upraveno)
  V 12. 4. 2012 v 12:33, 'sect' napsal:

Za mně ne :sad01_anim: , jsem spokojený se stolním kalendářem, jak bylo minulý rok dohodnutu. Takže nevím, proč by se to teď mělo měnit. Fotky ze stolního určitě do nástěnného použít nepůjdou, vzhledem k velikosti. A Quido, možná by to chtělo nejdříve konzultovat s Bakerem, který tady kalendáře řeší každoročně, než tady začneš dělat chaos. Víc už k tomu psát nebudu......

proč ta nedůtklivost?

ještě jednou - nikomu nic nevnucuji, je to návrh který by eventuelně mohl kařdoroční tradici obohatit, takže když nebude úspěšný a nebude zájem, nic se neděje... o nic nejde

nějaká menší konzultace tady ve vláknu probíhala...

(PS: a s těma fotkama tak úplně pravdu nemáš, ale to je fuk)

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

myslel jsem to tak, že když originály fotek budou v dostatečném rozlišení, tak se může použít jiný výřez, než ten čtvercový na stolní kalendář, a tudíž stejné fotky (původní) mohou být na nástěnném; anebo i tentýž výřez ve větším rozlišení, pokud zvolíme vhodnou koncepci kalendáře - záleží to především na dostatečném rozlišení originálu

ovšem není podínkou, aby to byly stejné fotky, to byl jen můj návrh z pohledu, který jsem okomentoval... čili, závsí to na výchozí fotce, výběru, dohodě atp.

Odesláno

jinak - k těm kalendářům 2010 a 11... jsoun bezva, může zůstat podobná koncepce jako u 2010 a jen rozšířit pole pro dny a jména vpravo, tím by mohla zůstat fotka čtvercová...

anebo změnit zcela koncepci a dát ho na výšku... to vše se dá vydiskutovat a dohodnout... (pochopitelně, pokud bude zájem)

Odesláno
  V 13. 4. 2012 v 6:50, 'Quido Morava' napsal:

myslel jsem to tak, že když originály fotek budou v dostatečném rozlišení, tak se může použít jiný výřez, než ten čtvercový na stolní kalendář, a tudíž stejné fotky (původní) mohou být na nástěnném;

To nejde. Každý dobrý fotograf ti tu řekne, že dobrá fotka není o výřezu, ale o celkové kompozici snímku, která se nastavuje buď pro čtverec a nebo pro obdélník. Když si uděláš kompozici pro čtverec, bude to vypadat blbě v obdélníkovém formátu a naopak. Je to i důvod, proč Alda nedal fotky do loňského kalendáře - nefotil kompozici na čtverec. Nakonec mu dali foto aspoň na titulní stránku

Odesláno
  V 13. 4. 2012 v 9:32, 'Jay Doll' napsal:

To nejde. Každý dobrý fotograf ti tu řekne, že dobrá fotka není o výřezu, ale o celkové kompozici snímku, která se nastavuje buď pro čtverec a nebo pro obdélník. Když si uděláš kompozici pro čtverec, bude to vypadat blbě v obdélníkovém formátu a naopak. Je to i důvod, proč Alda nedal fotky do loňského kalendáře - nefotil kompozici na čtverec. Nakonec mu dali foto aspoň na titulní stránku

Troufnu si říct, že 100% fotek ve stolním kalendáři byly ořezy s kompromisem :)
Odesláno
  V 13. 4. 2012 v 9:32, 'Jay Doll' napsal:

souhlasím s tím, že dobrý fotograf myslí nak kompozici a tedy i na zamýšlený formát již při focení, nesouhlasím však s tím, že to nejde - univerzálně to neplatí

v případě, že bychom chtěli dosáhnout opravdu co nejlepších výsledků a počítalo by se s oběma kalendáři a v nich čtvercové fotky, lze to řešit například formátem na šířku, třeba takto - viz ilustrační foto níže

(ilustrační foto - brát opravdu jen jako pracovní kompozici a jednu z možností)

post-19918-096907600 1334315991.jpg

...pokud ale bude převažovat jiný názor, není nutné bay na obou kalendářích byly tytéž fotky

Odesláno

Kvído nech to být, proč nabourávat zavedené věci, dělá to Baker, dělá to roky, jsme spokojeni, tak co řešíš? Přijde mi to jako nelíbí se mi chronomag, založím si konkurenční pičinec, už ani neví jak se jmenoval. Dík.

Odesláno
  V 13. 4. 2012 v 18:06, 'tombed' napsal:

Kvído nech to být, proč nabourávat zavedené věci, dělá to Baker, dělá to roky, jsme spokojeni, tak co řešíš? Přijde mi to jako nelíbí se mi chronomag, založím si konkurenční pičinec, už ani neví jak se jmenoval. Dík.

tak to jsi nepochopil - nepřemýšlím jako ty... mně zase připadá, že už tam dosazuješ nějaký svůj příběh

:sad01_anim:

nejde o konkurenci ani tady nechci s nikým soutěžit, takže opakuji znova - je to návrh, a když se neujme, zůstane vše při starém

:rolleyes:

• po měsících...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...