Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejnovější pilotní kousky od Laca se zeleným číselníkem už jsou k vidění na naší helveťácké prodejně :) Ta zelená se docela špatně fotí, ale je dost tlumená a skvěle se doplňuje s vybraným šedým koženým řemínkem. Ten má zas efektní prošití v barvě číselníku.

IMG_20240711_090438.jpg.b2f67ade678c16740801afa0dca27b7c.jpg

• Like 1
  • Dát hlas 1
  • Po roku...
Odesláno

Laco tento měsíc představilo přepracovanou verzi svých taktických hodinek, konkrétně mechanického modelu Atacama, a to pod názvem Laco Atacama.3.

317867.jpg.f60b754440775c4b20848c7bece11774.jpg

Co se změnilo?
• Hodinky mají nyní nižší pouzdro - 12 mm oproti 13,5 mm u ukončené verze Atacama.2
• Korunka dostala oranžový indikátor, který ukazuje, zda je bezpečně zašroubovaná (známe z quartzové verze)
• Okruží s minutovou stupnicí je nyní zkosené, zlepšuje čitelnost i z ostrých úhlů a dodává číselníku na hloubce
• Nová DLC úprava povrchu pouzdra - odolnější oproti dříve používanému PVD povlaku
• Ocelový náramek s černým DLC (možnost volby mezi náramkem a pryží)

317797-edited-768x432.jpg.db7b110bb1a31841b8555deb536ae095.jpg

317805-768x576.jpg.02abfbf91d805072b3ace75b9edf637d.jpg

WR zůstává na 500 m, hodinky stále pohání strojek jehož základem je Sellita SW200-1 - ten lze vylepšit zdobením, případně si připlatit za verzi Top. Podobně i u safírového sklíčka je možné si připlatit za oboustranný antireflex.

Představení novinky a shrnutí změn i v článku Laco Atacama.3: když se funkčnost snoubí s charakterem

317809.jpg.3e3eb72eb2b22b3ade304999cde66567.jpg

• Like 1
Odesláno

Atacamy jsou jedny z nejlepších Laco, které jsem měl. A měl jsem myslím že troje předchozí verze, plus Tundry-nerez verze. Vyčuhují z řady, jsou téměř dokonalé. Téměř, kdyby byly 42 nebo 43 mm a v nerezu a na tahu, koupím a jiné nepotřebuju. Jo a připlatil bych za antireflex, Laco má nádherný. 🙂

Jinak, to nižší pouzdro a celo DLC povrch, tleskám.

Přikládám z vlákna poblíž mé bývalky

post-11890-0-16241700-1474052069.jpg

Odesláno
před 8 minutami, MejlaG napsal:

Atacamy jsou jedny z nejlepších Laco, které jsem měl. A měl jsem myslím že troje předchozí verze, plus Tundry-nerez verze. Vyčuhují z řady, jsou téměř dokonalé. Téměř, kdyby byly 42 nebo 43 mm a v nerezu a na tahu, koupím a jiné nepotřebuju. Jo a připlatil bych za antireflex, Laco má nádherný. 🙂

Jinak, to nižší pouzdro a celo DLC povrch, tleskám.

Přikládám z vlákna poblíž mé bývalky

Nerez verzi ani neznám 😮 Vypadá dobře a kdyby byly na výběr obě, asi by u mne vedla před DLC modelem. Taky by mě lákalo je vidět v menším pouzdře. Ale ruku na ně evidentně máš, což o té své říct nemůžu 😕

Odesláno

Tuším že nerez dělali jen krátce. Ruku možná jo, ale s tím vyšším pouzdrem nevešly ani pod bundu a musel jsem se hlídat ať a nimi netřísknu o futra 🙂

• po 2 týdnech...
Odesláno
V 29. 8. 2025 v 15:30, MejlaG napsal:

Tuším že nerez dělali jen krátce. Ruku možná jo, ale s tím vyšším pouzdrem nevešly ani pod bundu a musel jsem se hlídat ať a nimi netřísknu o futra 🙂

Jo, to věřím... ta výška je citelná. A nezlepšilo se to, když jsi je měl na ruce delší dobu? Osobně mám pocit, že když po delší době nasadím něco vyššího, např. Garminy (výška skoro 14 mm 🫤), zpočátku s nimi taky o leccos zavadím, ale třeba po dni už se asi podvědomě přizpůsobím a další rány neschytávají.

Odesláno

Máš pravdu, že je to i o zvyku, přizpůsobení se vyšším hodinkám. Mám g- shocky 6900, pod rukáv nevejdou, ale omlácené nejsou.

Každopádně nové Atacamy quartz i automaty s nižším pouzdrem budou určitě lépe sedět na ruce. Pořád je zvažuju 🙂

Odesláno
Před hodinou, MejlaG napsal:

Máš pravdu, že je to i o zvyku, přizpůsobení se vyšším hodinkám. Mám g- shocky 6900, pod rukáv nevejdou, ale omlácené nejsou.

Každopádně nové Atacamy quartz i automaty s nižším pouzdrem budou určitě lépe sedět na ruce. Pořád je zvažuju 🙂

Tak kdyby červíček dál hlodal, máme obě verze k dispozici k vyzkoušení na prodejně a pokud do Prahy jezdíš jen příležitostně, věřím, že budou k vidění třeba na letošní Micro Praze. :)

Odesláno

Do Prahy se chystám začátkem října, tak uvidíme. Už jsem kolem vás několikrát jel, ale nebyl čas se zastavit.. tak trochu naštěstí, protože bych s prázdnou neodjel :-).

Přikládám ještě pár fotek bývalek Laco Tundra - fakt pěkné byly a "důkaz", že dříve byly Laco Squad hodinky menší, cca 40-42 mm.

P1120889.JPG

P1120894.JPG

IMAG0371.jpg

Laco Einsatzuhr.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...