Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

Prosím o radu chtěl bych si na mé Seiko SKZ325 "Stargate" pořídit pěkný řemen.

Problém je, že nechci pravou kůži (jsem vegetarian a představa kusu mrtvého zvířete na ruce mi není příjemná...)

Představoval bych si kvalitně provedený řemen z moderního materiálu. Ne klasickou gumu, nebo silikon.

Vím že existuje super kvalitní umělá kůže Lorica, která se používá např. na cyklistické tretry -

Citovat

Umělá kůže LORICA.

Lorica je Hi-Tech umělá kůže vyrobená velmi důmyslnou technologií. Lorica je složená z nejjemnějších mikrovláken jaké se kdy vyrobily. Je vodoodpudivá zvenčí, propustná pro odpařování zevnitř a odolná proti trhání, poškrábání a jiným vnějším vlivům. Je velmi dobře prodyšná a zabezpečuje dobrou cirkulaci vzduchu a větrání nohou. Je mimořádně měkká a elegantní a přesto pevná i za mokra. Nemění se a nenatahuje jako pravá kůže, nenasává vodu a je vzdušnější.

Popřípadě nějaký Maratac:

Posted Image

O něm jsem, ale četl, že není moc pohodlný na ruce.

Napadlo mě sehnat někde umělou kůži Lorica a nechat si ušít řemen od někoho z místních borců např. "Zrno"

Řešil jste někdo něco podobného, nemáte nějaký typ na kvalitní nekožený řemen?

PS: Prosím ne OT o vegetarianství a kůži. Vím, že většina tady kůži prosazuje a nemá sní problém. Díky.

Odesláno

o tom maratacu jsem psal asi já, je to můj pocit - prostě mi není příjemnej na ruku.

co zkusit NATO? svoje 007 nosím nejraději na nato strapu, je to pohodlné, dobře to vypadá a není problém je dát přes rukáv.

na ty tvé stargejty by se šiknul černý s červeným proužkem. ale pozor na kvalitu materiálu - přičemž nezáleží ani tak na ceně.. některý strapy jsou tvrdý a ostrý, jiný zase měkký a pohodlný.

Odesláno (upraveno)
  V 31. 1. 2012 v 12:27, 'lub' napsal:

o tom maratacu jsem psal asi já, je to můj pocit - prostě mi není příjemnej na ruku.

co zkusit NATO? svoje 007 nosím nejraději na nato strapu, je to pohodlné, dobře to vypadá a není problém je dát přes rukáv.

na ty tvé stargejty by se šiknul černý s červeným proužkem. ale pozor na kvalitu materiálu - přičemž nezáleží ani tak na ceně.. některý strapy jsou tvrdý a ostrý, jiný zase měkký a pohodlný.

trošku OT: OK, já souhlasím, že NATO strap je poměrně univerzální a řeší spoustu problémů u sportovních hodinek - tak pls poraď, jaký strap tedy - značka, dodavatel nebo jak se mám oreintovat ?

...většinou jde o internetový obchod bez možnosti "ošahání", výběr v našich obchodech je zoufalý

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

Ano o Nato také uvažuji, ale je takové spíše sportovní na léto to bude ideální.

Chtěl bych ještě jeden řemen více "elegantní" klasický.

Něco takového - foto zrno:

Posted Image

S tím že to vnitřní prošití navíc by bylo červené. Materiál umělá kůže, nebo Maratac apod...

Existuje vůbec nějaký takový?

Odesláno
  V 31. 1. 2012 v 12:56, 'tomsoyer' napsal:

Ano o Nato také uvažuji, ale je takové spíše sportovní na léto to bude ideální.

Chtěl bych ještě jeden řemen více "elegantní" klasický.

Něco takového - foto zrno:

S tím že to vnitřní prošití navíc by bylo červené. Materiál umělá kůže, nebo Maratac apod...

Existuje vůbec nějaký takový?

hm - taky sháním nějaké řešení - ale ne jako náhradu za kůži.

podle mého, kůže má svá specifika, od vzhledu až po vlastnosti, proto je tak oblíbená a ničím ji beze zbytku nenahradíš, ... dokonce se dělá kůže ve vododolné úpravě, právě pro tyto účely a z uvedených důvodů...

... chápu tvou motivaci, ale předem upozorňuji, že nemusíš být s výsledkem spokojený

Odesláno

Nejraději pokud by někdo vyráběl řemeny z té Loriky. je to skvělý Hi materiál. Držel jsem zní několik výrobků a je to perfektní.

pro představu takto vypadají takové dámské fashion boty:

Posted Image

Odesláno

Jo to vlákno znám, ale vše jsou to řemeny z pravé kůže. Carbon je také úprava pravé kůže. Pokud by byl Carbon celý nekožený tak by se mi také líbil.

Odesláno
  V 31. 1. 2012 v 12:55, 'Quido Morava' napsal:

trošku OT: OK, já souhlasím, že NATO strap je poměrně univerzální a řeší spoustu problémů u sportovních hodinek - tak pls poraď, jaký strap tedy - značka, dodavatel nebo jak se mám oreintovat ?

...většinou jde o internetový obchod bez možnosti "ošahání", výběr v našich obchodech je zoufalý

to je otázka. mám 6 strapů a každý je snad z jiného matroše, kupovány většinou na ebay nebo watchbandcenter.

vyvaroval bych se asi těch s označením heavy strong atp.. na druhou stranu nesejde na tom, jestli je šitý nebo lepený-tavený.

ještě k tomu maratacu, možná jsou i jiné, ale ten můj má navíc tak úzký díry pro stěžejky, že tlustý diverskový tam skoro nejdou natlačit.

Odesláno

Quido Morava: Nejlepší zulu co jsem kdy měl, byl od firmy Maratac. Dokončení, nápis na sponě, ořezání, díry, všecko naprosto tiptop. Vím, že dělají nato+je prošitý+možná i natavený. Takže pokud bych si mohl vybrat, tak Maratac. Kupoval jsem už ani nevím kde. Na ebayi bacha, pokud tam není uvedeno Maratac®, tak jde většinou o noname. Právě jsem koupil zulu,kde Maratac byl uvedený jen v nadpisu,ale v popisu už ne,ale toho jsem si všiml až když jsem se rozčiloval, jaktože to není Maratac,když jsem jej držel v ruce.

Osobně tyhle uměliny moc nemusím, když se to namočí, tak je to dlouho mokré,je to nepříjemné a po nějaké době bez mytí sm.dí. Zlatá guma. Ale chápu, že tahle umělina je zase pěkná co se týče prošití a barev. Takže k tématu vlastně nemám co říct, se omlouvám.

Návštěvník eleven
Odesláno

Psal jsem o nějakých nato strapech o vlákno vedle. Tak jen přidám sem krátce odkaz na ebay

http://www.ebay.com/itm/22mm-Nylon-New-Nato-Band-Black-Watch-Strap-Military-/250884722931?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69e510f3

tady máš 22mm černej NATO za stovku včetně poštovnýho. Ber to jako odrazovej můstek, přikoupit pak můžeš cokoliv :-) BTW, na potápky bych koženej řemen taky nedal, a to nejen proto, že jsem taky vegetarian :-))

Odesláno
  V 31. 1. 2012 v 13:07, 'tomsoyer' napsal:

Nejraději pokud by někdo vyráběl řemeny z té Loriky. je to skvělý Hi materiál. Držel jsem zní několik výrobků a je to perfektní.

pro představu takto vypadají takové dámské fashion boty:

Posted Image

no jestli by tahle měl vypadat i řemen tak potěš koště .. boty jsou strašný :-D

a pokud si seženeš kousek ty loriky tak neni problém řemen spíchnout, ale prostě kůže je kůže.

Odesláno
  V 1. 2. 2012 v 11:15, 'zrno' napsal:

no jestli by tahle měl vypadat i řemen tak potěš koště .. boty jsou strašný :-D

a pokud si seženeš kousek ty loriky tak neni problém řemen spíchnout, ale prostě kůže je kůže.

Jasně boty se mi nelíbí, ale je zde vidět možnost materiálu.

Rád bych kus té Lorici sehnal a nechal si řemen od tebe vyrobit! Bohužel zatím se jí mi nedaří sehnat :-(

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

sory za OT ...

voyageusedutemps : tych smajlikov si chod buchat na facebook OK Posted Image

tak toto je na BAN ako vysite !!!

edit: moderatori su sakra rychly tak to ma byt :)

Upraveno uživatelem Giovany21

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...