KRISTAL01 Odesláno 13. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2014 jsou výborné :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KRISTAL01 Odesláno 13. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2014 ještě teda ten soubor, jsem hňup :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Tieto quartzove hodinky mam rad. Dokonca velmi rad. Mechanicku alternativu rovnakej kvality bohuzial nemaju. Rozmermi a tvarom puzdra, kvalitou vypracovania - made in Japan (este k tomu vzhladom k cene) ma presvedcili, ze quartz strojcek by nemal byt blocker pre ich kupu. Prakticke, univerzalne, nenapadne, presne a neskutocne pohodlne...IMG_5595_.jpg Hodinky pěkný. Hooodně podobné mechaniky se najít dají :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Hodinky pěkný. Hooodně podobné mechaniky se najít dají :-)Rychlý klik a...zapoměl jsem (je to rukama) připojit přílohu :-(, tedy SARG007: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Když jsem si kupoval svoje poslední quartzky, musely být řízeny rádiem a se solárním dobíjením, aby byly absolutně přesné a bezúdržbové. Chvíli mě to uchvacovalo, ale postupně to byly právě důvody k jejich prodeji. S těmi hodinkami nebylo třeba nic dělat, jen je nosit. Postupně mě omrzelo nemoci se o ně starat. Teď už mám 3/4 roku automaty a každou neděli večer se těším na vyšroubovávání korunky. Už je to takový rituál. Za ten týden se předejdou zhruba o 30 vteřin. Tak si minutu před celou pustím rádio, počkám, až vteřinovka dojde na 12ku, korunku vytáhnu a tu půlminutku počkám. Zamáčknu, zašroubuju - je to hezký pocit si takhle hrát. Za 20 minut jdu na to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Když jsem si kupoval svoje poslední quartzky, musely být řízeny rádiem a se solárním dobíjením, aby byly absolutně přesné a bezúdržbové. Chvíli mě to uchvacovalo, ale postupně to byly právě důvody k jejich prodeji. S těmi hodinkami nebylo třeba nic dělat, jen je nosit. Postupně mě omrzelo nemoci se o ně starat. Teď už mám 3/4 roku automaty a každou neděli večer se těším na vyšroubovávání korunky. Už je to takový rituál. Za ten týden se předejdou zhruba o 30 vteřin. Tak si minutu před celou pustím rádio, počkám, až vteřinovka dojde na 12ku, korunku vytáhnu a tu půlminutku počkám. Zamáčknu, zašroubuju - je to hezký pocit si takhle hrát. Za 20 minut jdu na to ...člověče, to je přesný... napsal jsi to fakt parádně o quartzky se starat nemusím (tedy skoro až na výměnu baterie) ale s mechanikama prostě žiju... PS. mám jak quartzky tam mechaniky i automaty... svět není černobílej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 ...člověče, to je přesný... napsal jsi to fakt parádně o quartzky se starat nemusím (tedy skoro až na výměnu baterie) ale s mechanikama prostě žiju... PS. mám jak quartzky tam mechaniky i automaty... svět není černobílej Díky. Ani já jsem na quartzky nezanevřel. Mám doma hned několikery. A k tomu ještě sbírečku digitálek. Akorát, že je už nenosím. Spíš se na ně jen tak dívám a - jak píšeš - měním baterky. To mě baví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Díky. Ani já jsem na quartzky nezanevřel. Mám doma hned několikery. A k tomu ještě sbírečku digitálek. Akorát, že je už nenosím. Spíš se na ně jen tak dívám a - jak píšeš - měním baterky. To mě baví. jj, taky bych nerad na své quartzky zapoměl, baterky jsou "svině" a občas mrchy vytečou a to pak bude asi po hodinkách... taky mám eco-drivy a ty zase pro změnu musím vystavovat na sluníčku... ... prostě pořád něco... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 Jo, systém Eco Drive mám dost rád. Mám dvoje a podle mě stačí je prostě nechat na denním světle někde v místnosti. Oni si přes den nasosají, co v noci spotřebují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 To je myslím pro systém quartz ten nejlepší pohon. Žádné zbytečné otevírání hodinek a výměny pochybných baterií na bázi zinku... žádné mechanické komponenty jako u kineticu, nebo česky kinetiku? ... (už jsem tady dostal lekci za špatné číslovky ) Jen si vzpomínám na své začátky, když vteřinovka poskakovala po dvou vteřinách a já šel do servisu... a byl tam za blbce, jó, chybama se člověk učí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Jen si vzpomínám na své začátky, když vteřinovka poskakovala po dvou vteřinách a já šel do servisu... a byl tam za blbce, jó, chybama se člověk učí... ...a nebo to chce číst návody k obsluze, no. Někdy se tam člověk dočte něco zajímavého, i když to nepředpokládá K mým Citizenům AS4030-59E to byla docela tlustá knížečka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 ...a nebo to chce číst návody k obsluze, no. Někdy se tam člověk dočte něco zajímavého, i když to nepředpokládá K mým Citizenům AS4030-59E to byla docela tlustá knížečka. Nojo, jenže ty máš stroj v trochu jiném "levlu" , ty moje byly za čtvrtinu ceny a žádnou knížku k nim nepřibalovali (psal se rok 2001)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Nojo, jenže ty máš stroj v trochu jiném "levlu" , ty moje byly za čtvrtinu ceny a žádnou knížku k nim nepřibalovali (psal se rok 2001)... Bohužel už nemám. Jsem je prodal i s tou knížečkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Bohužel už nemám. Jsem je prodal i s tou knížečkou tak ty knížečky není zas až tak těžké stáhnout z netu z citizenwatch.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Bohužel už nemám. Jsem je prodal i s tou knížečkou tak ty knížečky není zas až tak těžké stáhnout z netu z citizenwatch.com To není. Ale já k těm hodinkám měl i český a v ničem ošizený manuál. To dnes není ani zdaleka samozřejmost. A vlastně ho mám oskenovaný v počítači. Jinak, na stránkách Citizenu jsou i interaktivní návody, kde je možné si všechna nastavení virtuálně nacvičit. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 2. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Po delší době přispěju.Tak jsem tedy okusil i tu modlu opěvovanou,mechanické hodinky. Nebyly to mé první ,ale zatím asi tzv. nejlepší.Koupil jsem Orisky small second. Super ciferník krásná a neobvyklá oranžová lumi. WR 200m takže asi hodinky do nepohody.Nebyly nové a jsem dost zvídavý,no tak jsem po pár dnech vzal klíč a do hodinek se podíval.Po otevření na mne juklo prázdné pouzdro a uprostřed se krčila mrňavá ETA 2824. Při tak velkých hodinkách docela překvapení. Hodinky za 30K a klepe v nich Eta za cca 150 doláčů.To je asi to ,proč mechanické hodinky nemám rád. Výrobci nás prostě berou u huby. Na inhouse zase každý nemá. Takže zaplať pánbůh za Superquartz od "B" jde přesně, vypadá dobře a je za přijatelný peníz narozdíl od mechanik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Jenže tahle mrňavá ETA je základem většiny švýcarských inhous strojků. Já bych ji zase až tak neodsuzoval. A za těch 150 doláčů, jak píšeš máš základní verzi a já bych řekl, že zrovna v těch oriskách bude již vyšší level a to už nebude za stopade dolarů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Tak tak. Čítam to tu, tak som pozrel na tie moje mechaniky (ETA 7760 - ručný náťah) a od nastavenia na zimný čas, čo je cez 2 mesiace, mám momentálne + 5 sekúnd. Idú si sem tam do plusu, sem tam do mínusu, ale viacmenej presne. Na moje používanie sú nastavene super. A keď tak doladiť a ísť na tlakovku nieje problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 2. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 To je právě to co mi vadí,Všechny pračky mají stejná střeva jen jiný nápis,koncernová auta stejné motory,hodinky stejnou Etu. Pak už se stírá rozdíl mezi značkami.Mám rád to co bylo dřív,ty nádherné kalibry od Omegy, i ty staré Primky s různými kalibry.Nejsem staromilec,nic takového,mám rád pokrok a nové věci,jenže už je to všechno jinak. Globalizace se prostě podepisuje na všem. Kde jsou ty nádherné staré zesilovače s životností 30 a více let s hrdou značkou na čelním panelu? No a tak je to se vším včetně hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 2. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Tak tak. Čítam to tu, tak som pozrel na tie moje mechaniky (ETA 7760 - ručný náťah) a od nastavenia na zimný čas, čo je cez 2 mesiace, mám momentálne + 5 sekúnd. Idú si sem tam do plusu, sem tam do mínusu, ale viacmenej presne. Na moje používanie sú nastavene super. A keď tak doladiť a ísť na tlakovku nieje problém.To už jsi trošku jinde 7760 je o řád výše. cca 550 dolarů. Já přece strojky nehaním, jen nějak nemůžu zkousnout,že strojek je desetina ceny hodinek.Bývalo tomu naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se