Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tenhle shop neznám, ale můžu doporučit třeba http://azwatch.cz/hodinky/se150-seiko-flieger-2-black-dial Nakupoval jsem tam opakovaně k maximální spokojenosti i v případě jedné reklamace, dokonce má ty samé skladem a o 250 korun levnější...

Seiko 5 mám několikery, tento typ bohužel ne, ale určitě nezklamou. Na "letecké" hodinky jsou určitě trochu menší, ale to nemusí vadit. Spíš bych zauvažoval, jestli nekoupit něco podobně drahého na kovovém tahu (třeba ve stylu http://azwatch.cz/hodinky/se213-seiko-5-sports-mod-snzf17k1 ) a dokoupit k tomu gumu nebo NATO za dvě stovky na střídání http://chronoshop.cz/katalog/Nylonovy-NATO-remen

Záleží hlavně na Tvém vkusu, u Seika se moc zmýlit nemůžeš.

Odesláno

Kup je u azwatch, jak doporučuje bassman. Je to prověřený prodejce, to samé platí i o hodinkách. Hodně lidí je tu mělo a ještě hodně mít bude.

Samozřejmě si je můžeš vydražit levněji na ebay, ale při koupi v ČR budeš mít 2letou záruku.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jak píšou kolegové,Seikama rozhodně nic nezkazíš.Osobně ten model,co ti doporučil tvůj kolega,je příliš fádní a ničím zajímavým.Myslím,že do tvého rozpočtu se najde spousta zajímavějších hodinek,ale to je pouze můj vzhledový názor.Pokud se tobě líbí ty,co ti kamarád doporučil,tak si je s klidným svědomím kup a nezapomeň se pak v chlubící sekci pochlubit a dodat nějaké fotoPosted Image

Tvou zmiňovaný obchod neznám,ale pokud chceš ušetřit,určitě bych zvolil zahraničí,buď obchod od Maccina,nebo ebay,tam se rozhodně něco najde a když budeš mít štěstí,tak i za velmi zajímavé ceny!

Přeji šťastnou ruku!

Odesláno

Ahojte...Nechcem zakladat nove vlakno, tak pisem sem. Uz dlhsiu dobu premyslam o kupe novych hodiniek, som uz aj pevne rozhodnutý ze chcem SEIKO. Avsak vobec nie som rozhodnuty pre konkretny typ. Iba viem povedat to, ze chcem ocelový remienok. Cítal som tu rozne fora, viem, ze sa delia na KINETIC, Automaty, Chrono, SOLAR. atd. Vsetky maju "nieco do seba".

Vedeli by ste mi pomoct pri vybere? Cenový strop by mal do 200 ? resp. nieco malo cez 200 ?. Neviem sa rozhodnut ktorý pohon zvolit. Cital som ze KINETIC su poloquartzky (je to nevyhoda?), SOLAR su zase na slnecny pohon, Automaty su jednoducho automaty, Chrono su myslim asi quartz. Ktore z tychto pohonov by bol najlepsí vyber?....No a na zaver aky asi styl si predstavujem: tak najviac by som si prial taký skor elegantnejsí styl, potápky a farebné 5-ky skor nie, dizajnovo sa mi viac pacia Kinetic, alebo niektore automaty, len naozaj neviem nic o tychto hodinkach.

Co poviete na tieto?...pohon solar quartz...to uz je nejaky mišung

http://www.yorkshirewatches.co.uk/product/SEIKO_SOLAR_Chrono_Alarm_Grey_Dial_Stainless_Steel_Date_SSC005P1_SSC005P1

alebo tieto automaty

http://www.nzwatches.com/seiko-5-automatic-men-men-skz289j1

alebo tieto kinetic

http://www.yorkshirewatches.co.uk/product/Seiko_Kinetic_100Mt_Charcoal_Black_Face_Stainless_Steel_SKA463P1_SKA463

proste, chcel by som takyto nejaky styl, len sa neviem rozhodnut pre konretny model a konretny pohon....keby ste mi vedeli aspon poradit ktory pohon je najidealnejsi a dizajn si uz vyberiem ja

Dakujem

Odesláno (upraveno)

Ahojte...Nechcem zakladat nove vlakno, tak pisem sem. Uz dlhsiu dobu premyslam o kupe novych hodiniek, som uz aj pevne rozhodnutý ze chcem SEIKO. Avsak vobec nie som rozhodnuty pre konkretny typ. Iba viem povedat to, ze chcem ocelový remienok. Cítal som tu rozne fora, viem, ze sa delia na KINETIC, Automaty, Chrono, SOLAR. atd. Vsetky maju "nieco do seba".

Vedeli by ste mi pomoct pri vybere? Cenový strop by mal do 200 ? resp. nieco malo cez 200 ?. Neviem sa rozhodnut ktorý pohon zvolit. Cital som ze KINETIC su poloquartzky (je to nevyhoda?), SOLAR su zase na slnecny pohon, Automaty su jednoducho automaty, Chrono su myslim asi quartz. Ktore z tychto pohonov by bol najlepsí vyber?....No a na zaver aky asi styl si predstavujem: tak najviac by som si prial taký skor elegantnejsí styl, potápky a farebné 5-ky skor nie, dizajnovo sa mi viac pacia Kinetic, alebo niektore automaty, len naozaj neviem nic o tychto hodinkach.

Co poviete na tieto?...pohon solar quartz...to uz je nejaky mišung

http://www.yorkshire...C005P1_SSC005P1

alebo tieto automaty

http://www.nzwatches...en-men-skz289j1

alebo tieto kinetic

http://www.yorkshire...SKA463P1_SKA463

proste, chcel by som takyto nejaky styl, len sa neviem rozhodnut pre konretny model a konretny pohon....keby ste mi vedeli aspon poradit ktory pohon je najidealnejsi a dizajn si uz vyberiem ja

Dakujem

Za mě ty poslední. Jsou hodně podobný těm, co mám právě na ruce.

Ty prostřední mají pouzdro jako motor sporty. Pouzdro je subjektivně hodně tlustý, i když má standartních 12 mm.

První jsou quartz..

Posted Image

Upraveno uživatelem dawee
Odesláno

dakujem za odpoved...a ked sa mozem opytat prednosti a nevyhody toho pohonu kinetic?

Pokud budeš hodinky nosit každodenně, tak bych se ve tvé cenové relaci poohlížel po pětkách.

Počet modelů je takřka nekovečný a na100pro si vybereš. Kinetic je už trochu mimo tvůj rozpočtový rámec. Vybírej pětky, kalibr 7S36.

http://www.21jewels.com/products.asp?perpage=15&start=1&getbrand=1&getproducttype=0

Návštěvník eleven
Odesláno

Ty první solary s budíkem se mi líbí. Chyběla by mi otočná luneta. BTW, "chrono" značí, že to má ty subciferníky - stopky a pod...jo, a stejně jsou v tom odkazu SOLD OUT - vyprodaný.

Odesláno

dawee: ano hodinky nosim kazdy den, takze dakujem za radu...idem prezriet tie 5ky

btw: aky je ohlas k 5kám?...co tak citam tu na fore, tak su s nimi majitelia relativne spokojní

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, toto bude můj první příspěvek a řekl jsem si, že použiji tento thread, ať zbytečně nevytvářím nový.

Rozhoduji se o koupi hodinek Seiko SKZ289J1, resp. o koupi hodinek mechanických obecně.

Posted Image

Cenově bych se chtěl vlézt do mé pomyslné hranice 8.000,- CZK, což tyto splňují (6.800 +-), na Seiko člověk slyší jen samou chválu a když už, tak mechanické (quartz již pár mám).

Seiko v této cenové kategorii nabízí dost hodinek, leč většina se mi nijak extra nelíbí. Uvažoval jsem ještě o SNZH63K1:

Posted Image

Přečetl jsem si však, že rozdíl písmen K / J je v místu výroby. Jak jsem viděl, již ste to tu dost řešili.... Teoreticky by to nemělo mít vliv, ale co kdyby... No a ty SKZ289J1 jsou snad jediné japonské, které se u nás prodávají - kromě nabídky v obchodu v azwatch.

Tam jsem si našel moc pěkné a zde na fóru chválené Spirit SCVS003:

Posted Image

Mají vyšší řadu strojku se zastavením vteřinovky a možností ručního natahování, cena je již však kolem 11.000,-. To už mi to přijde moc peněz na běžné nošení - jak bych je ťukl, tak by mě to dost štvalo :-) Pokud si časem na nošení hodinek zvyknu (dříve jsem nosil, pak dlouho ne, teď zase jo) a budu chtít investovat 10k +, tak bych se pak spíše snažil sehnat variantu SARB045, resp. zajímal se o nabídku v zahraničí obecně.

Nyní se mi hodinky ze zahraničí kvůli moc kupovat nechce (záruka apod.), takže můj výběr se vzhledem k nabídce v ČR omezil na tyto tři. Prostřední káčka pro jistotu ne a Spirity kvůli ceně asi taky ne (nejsem si jist, jestli mi ty peníze navíc stojí za ruční natahování).

Takže jsem zvědav na váš názor. Zatím jsem tedy rozhodnut pro SKZ289J1. Trochu mě uvidivilo, že tyto hodinky nebyly zde na fóru probírané - jediná zmínka dle výsledků hledání se shodou okolností objevila zde v threadu v jednom jediném linku. Co si tedy o těchto myslíte / osobní zkušenosti?

Zajímalo by mne, jestli automatické natahování u tohoto strojku nižší řady bez možnosti ručního "dotáhnutí" je plně funkční ve smyslu, že nebudu muset každý den ráno mít desetiminutovou rozvičku, abych je rozběhl (nedejbože každý den seřizoval) - tedy že skutečně běžné pohyby ruky hodinky 1. jak natáhnou, tak 2. vytvoří dostatečnou rezervu alespoň na noc. Nikdy jsem tento typ němel a moc si to nedokážu představit :-) Hodinky s klasickým natahováním jsem nosil, tam je to jasné - automaty mi zatím takto bez osobní zkušenosti připadají jako nějaká nevypočitatelná magie :-))

Jinak co se týče nákupu, mám vybráno (pokud to tedy budou ty 289) na www.hodinky-365.cz , neboť výdejní místo mám blízko bydliště. Akorát se mi zdá, že je tento obchod velmi mladý, zde nemá žádné reference (jeden thread s dotazem) a heuréce nevěřím, no snad to nebude žádny podfuk s padělky. Chronos bohužel Seika nenabízí (ačkoli je na ofic stránkách Seika v seznamu prodejců).

Přivítám jakékoli připomínky, tipy na nějaké jiné dostupné hodinky, které jsem přehlédl, apod. Díky moc :-)

Upraveno uživatelem piter
Odesláno (upraveno)

Nazdar, pěkně obsáhlý 1.příspěvek. Hned prvně ti řeknu moji zkušenost s verzi J-ač teda made in Japan, tak měly hodinky trošku posunutou otočnou lunetu. Schválně jsem chtěl J verzi, aby se mi toto nestalo. Takže ve výsledku je to opravdu naprosto jedno, jestli je to K nebo J, oboje může mít nějakou chybičku.

SKZ289J1 jsou svým způsobem pořád pětky,jen nemají prosklené dýnko-tzn. 7s36 strojek, plechové koncovky u pouzdra,tento model dokonce nemá žádnou luminiscenci, takže v noci si nahraný.Tím vším chci říct, že za 6800,- se mi zdají drahé.

Pokud se ti líbí SCVS003, zkus se ještě podívat po SARB033-jejich novější verze-trošku jiný ciferník a tah. Osobně bych peněz navíc nelitoval a šel do nich. Zpracování je sakra jiné. Přijde mi, že na nošení hodinek není na co si zvykat. Tyhle hodinky mají takovou váhu a rozměry, že o nich ani nevíš. Takže můj názor zní jdi rovnou do SARB033,045 SCVS003.

Samonátah je u Seika účinný naprosto dostatečně, žádný tělocvik nečekej. I při kancelářském zaměstnání se stíhají hodinky natahovat.7s36/26 má rezervu chodu přes 40 hodin. To, jak často budeš muset hodinky seřizovat záleží na tom, jak moc ti vadí jejich nepřesnost a taky, jak vyladěný kus strojku zrovna dostaneš. Po záběhu se strojky od Seika dají doladit, aby jejich odchylka byla do 5 vteřin za den i méně.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

este by som dodal, pozri si ake su velke, aby si nedopadol ako ja - kupil plne vyhovujuce seika (SNZG15K1) a boli mi trochu male. museli ist prec...

Odesláno

Děkuji za odpovědi. Docela jste mě nahlodali, takže jsem si to rozmyslel a řekl si, že půjdu do nějakého toho SARBu s lepším zpracováním a strojkem. Akorát 11k je přece jen moc . . . . našel jsem však jiný a v ČR dostupný model a za moc zajímavou cenu.

SARB031 na Azwatch. Dokonce v akci za 7.600,-, což mi přislo ve srovnání s jinými lepšími Seiky za hubičku. Původně jsem si jich moc nevšímal, chtěl jsem vzhledově jiný typ. Když jsem však trochu déle uvažoval, líbily se mi čím dál tím víc.

A ačkoli jsem příznivec spíše kovových pásků, objednal jsem právě SARB031 s koženým (a ne SRB027) . . to by totiž snad ani nešlo jinak :-)

Posted Image

Co na ně říkáte? Sice nejsou z největších, ale to by neměl být problém, navíc, když opticky se zdají být větší.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...