Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozhodl jsem se vylepšit své staré dobré PSII:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Tak za prvé konečně vyměním tu ohavnou lunetu a dám novou korunku (už by měly být na cestě, oboje údajně NOS originál).

No a za druhé se chystám dovnitř. Současný stroj sice chodí velmi dobře, ale má asi unavené pero a velmi malou rezervu chodu (asi 28 hodin). Takže jsem vymyslel, že prostě vyměním pero z jiného schopného strojku a v Nekázance jsem zakoupil jako dárce orgánů to, co tam měli nejlevnější a přitom to chodilo:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Protože fotka dostatečně nevystihuje, jak hrůzně tyto hodiny vypadají ve skutečnosti, tak stručně: celé pouzdro je plast, ciferník má strašnou růžovou barvu a uvnitř je kal. 66.4 v naprosto perfektním stavu: denní odchylka asi -2s, rezerva chodu kolem 37 hodin. Poněkud se mi tudíž příčí tento stroj rozebrat na orgány. Napadají mě celkem 3 možnosti, jak to vyřešit:

1) původní verze, tj přendat pero do původního strojku

2) obětovat původní strojek, přendat z něj zobrazení data na "růžový" a ten dát do Humbert

3) sehnat ještě nějaký vrak kal. 68 a "růžový" dostrojit z něj, původní kal. 68 pak schovat na horší časy.

Co myslíte? Mám dojem, že zvítězí třetí možnost.

Odesláno (upraveno)

68 a 66 nelze zamenit, maji jiny ram strojku. Co dat to k hodinari na vycisteni a nevymyslet? Nebo prehodit jen perovnik, coz pomoci nemusi, protoze to bude chtit vycistit a namazat cely strojek.

Upraveno uživatelem alt
Odesláno

68 a 66 nelze zamenit, maji jiny ram strojku. Co dat to k hodinari na vycisteni a nevymyslet? Nebo prehodit jen perovnik, coz pomoci nemusi, protoze to bude chtit vycistit a namazat cely strojek.

Myslel jsem, že lze.

K hodináři to dávat nebudu, protože 1) není to tak dávno, co byly na vyčištění u p. Frýdla 2) si chci hrát sám :)

Odesláno

Díly mi už přišly, tak jsem se pustil do akce: nakonec zvítězila varianta 1 - z růžového modelu jsem použil pouze pero. Výsledek skvost - Humberta mají teď rezervu 39 hodin a z toho 36 drží čas velice dobře. Hlavní problém byl patrně v tom, že čep pérovníku poněkud drhnul v můstku. Růžové to přežily taky, jen mají menší rezervu, jen asi 34 hod.

Následoval aspoň orientační test vodotěsnosti

a po jeho úspěšném absolvování ještě test pod silným proudem vody, který také dopadl dobře. Pak konečná montáž. Fotku dodám, až se mi je povede vyfotit ve dne - při umělém osvětlení mám fotky pod psa a s bleskem je to ještě horší.

Chtěl jsem ještě vytvořit růžovou Echt Raritat - v šuplíku jsem vyštrachal pouzdro, ale nepovedlo se mi to spasovat, do pouzdra musí být cifr se zahnutými okraji, jinak je to moc vysoké a nenasadím dno. Tak někdy příště.

Odesláno

Díly mi už přišly, tak jsem se pustil do akce: nakonec zvítězila varianta 1 - z růžového modelu jsem použil pouze pero. Výsledek skvost - Humberta mají teď rezervu 39 hodin a z toho 36 drží čas velice dobře. Hlavní problém byl patrně v tom, že čep pérovníku poněkud drhnul v můstku. Růžové to přežily taky, jen mají menší rezervu, jen asi 34 hod.

Následoval aspoň orientační test vodotěsnosti

a po jeho úspěšném absolvování ještě test pod silným proudem vody, který také dopadl dobře. Pak konečná montáž. Fotku dodám, až se mi je povede vyfotit ve dne - při umělém osvětlení mám fotky pod psa a s bleskem je to ještě horší.

Chtěl jsem ještě vytvořit růžovou Echt Raritat - v šuplíku jsem vyštrachal pouzdro, ale nepovedlo se mi to spasovat, do pouzdra musí být cifr se zahnutými okraji, jinak je to moc vysoké a nenasadím dno. Tak někdy příště.

Hezká práce, držím palce, těším se na finální fotografie a potom nám se hoď odkaz na to AUKRO s těmi echt růžovými.:smile_anim:

Odesláno

Tak za prvé konečně vyměním tu ohavnou lunetu a dám novou korunku

Prosím, co je to za lunetu? To je nějaká nynější druhovýroba nebo náhradní díl z dob minulých?

Děkuji

Odesláno (upraveno)

Kupoval jsem to jako NOS náhradní díl z dob minulých a doufám, že to tak opravdu je (aspoň vzhled myslím odpovídá). (Teda ta na fotce je polská, myslel jse tu, kterou budu dávat a která ještě není na obrázku)

Upraveno uživatelem JHonza
  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...