Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Cizizen koupil švýcaraskou společnost Prothor :)

A Prothoru patří výrobce strojků La Joux Perret, výrobce dílů Prototec, a také Arnold & Son.

Myslím, že se máme na co těšit.

Edit: odkaz

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Zajímavé. Citizen má při rom vlastní velmi dobré technologie. Docela by mě zajímalo, co touhle akvizicí sleduje? Co mu ještě ve výrobním programu chybí? No, uvidíme :D

Odesláno

Zajímavé. Citizen má při rom vlastní velmi dobré technologie. Docela by mě zajímalo, co touhle akvizicí sleduje? Co mu ještě ve výrobním programu chybí? No, uvidíme :D

Je to největší hodinářská firma, chybí jim právě jenom ten nápis swiss made :)
Odesláno

Podle mě udělají sub-brand nebo to nacpou pod The Citizen. La Joux Perret dělá strojky s docela zajímavými komplikacemi, takže asi bylo levnější koupit takovou firmu než se vrhnout na vlastní vývoj. Možná to taky naznačuje něco o finanční úspěšnosti Prothoru.

On je Citizen hodně populární v Asii, tam se mu vlastní luxusní kolekce vyplatí.

Odesláno

chyba im Grand Citizen so vsetkym co s tym suvisi.

paradoxne su na tom marketingovo lepsie ako Seiko, lebo nezasvatenym svetoobcanom znie znacka Citizen velmi svajciarsky..

Odesláno

Podle mě udělají sub-brand nebo to nacpou pod The Citizen. La Joux Perret dělá strojky s docela zajímavými komplikacemi, takže asi bylo levnější koupit takovou firmu než se vrhnout na vlastní vývoj. Možná to taky naznačuje něco o finanční úspěšnosti Prothoru.

On je Citizen hodně populární v Asii, tam se mu vlastní luxusní kolekce vyplatí.

a tiez v USA napr. Rozhodne to bude zaujimave - mozno si raz kupim aj mechanicke Campanola :)

Odesláno (upraveno)

La Joux-Perret counts at least 25 as clients. In keeping with the cloud of secrecy and misinformation that pervades so much of the Swiss watch industry, the majority of La Joux-Perret?s clientele are a well kept secret. However, a little research uncovers quite a few prestigious names, including Panerai (split second chronographs), Louis Vuitton, Tag Heuer (Caliber 360), Corum (sapphire tourbillon), Chanel (J12 Tourbillon), Maurice Lacroix (Masterpiece Tourbillon Retrograde), Raymond Weil, Jorg Hysek, Graham, and Hublot (Big Bang).

Zdroj: Horomundi

Upraveno uživatelem shag
Odesláno

Mechanické Campanoly by byly určitě super - až na cenu :)

Každopádně je to před Basilejem docela slušná bomba. Pokud budou úspěšně spolupracovat, tak to nemusí být jenom o vytvoření high-end řady pro Citizen, ale taky o zvýšení podílu v dodávkách dilů a strojků.

Odesláno (upraveno)

Taky mam v podvedomi ze jsou jen quartz. Napriklad strojek z tech prvnich na obrazku z Codyho postu je i v hodinkach za 250 USD.

EDIT: http://www.ebay.com/itm/NEW-STYLE-CITIZEN-MEN-WATCH-ECO-DRIVE-MOONPHASE-STAINLESS-STEEL-BU0011-63Z-/120869318032?pt=Wristwatches&hash=item1c245f6d90

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Pokiaľ viem, tak Campanola sú všetky quartzové. Existujú aj mechanické?

Je to zatraceně promakaný quartz. Jak vyplinulo z loňské debaty, Citizen tyto strojky dodělává ručně. Byli tam i fotky nebo video, už nevím. Ceny mi vychází přepočtem do 100.000kč???

Každopádně první fotka modelu s malou moonphase na 6 je Eco drive, ostatní bateka. Nechybí tam komplikace jako odbíjení, budík, stopky, perpetual na úrověň přestupného roku, východ západ slunce. Prostě vrchol desingu, příběhu, technologie, zpracování, originalitou ve světě křemíkových oscilátorů. Mě to dostává už rok...

Odesláno

ad Campanola - pri poslednom vylete v dubaji som si ich tam obzeral dost dlho, a musim povedat ze vyzeraju este lepsie ako na obrazku. Fakt prima robota - dizajn aj prevedenie.

poznamka o mechanickych smerovala k akvizicii LJP - oni su rozlezeni naskrz swiss made stadom, este viac ako naznacuje shagov prispevok. Myslim ze v tomto svajciari dost doplacaju na ich obchodny model. Potom pride japonec ktory to integruje vertikalne a toto presne mu chyba a zaplati. zaplati vela - lebo je velky, moze si to dovolit a tu hodnotu to prenho ma. ale vzdy lepsi japonec ako cinan :) v tomto pripade si prave myslim, ze to bude win-win.

par chutoviek:

post-4112-017144900 1331066162.jpg

post-4112-056322200 1331066165.jpg

post-4112-015409600 1331066173.jpg

post-4112-037760300 1331066193.jpg

post-4112-070605200 1331066194.jpg

post-4112-010231300 1331066196.jpg

post-4112-088452700 1331066196.jpg

post-4112-096448500 1331066197.jpg

Odesláno

a vrchol toho co dokazu citizeni - podla instanta: COSMOSIGN

zdroj: zabitamaneviempanpolicajt, tutolezalopriceste

Zdroj je tohle, mám to uložené v záložkách. Tenhle model je fakt chuťovka, ale je tam i pár podobně dobrých.

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Je to zatraceně promakaný quartz. Jak vyplinulo z loňské debaty, Citizen tyto strojky dodělává ručně. Byli tam i fotky nebo video, už nevím. Ceny mi vychází přepočtem do 100.000kč???

Každopádně první fotka modelu s malou moonphase na 6 je Eco drive, ostatní bateka. Nechybí tam komplikace jako odbíjení, budík, stopky, perpetual na úrověň přestupného roku, východ západ slunce. Prostě vrchol desingu, příběhu, technologie, zpracování, originalitou ve světě křemíkových oscilátorů. Mě to dostává už rok...

Vôbec nemám problém s tým, že je to quartz. Len som bol zvedavý, či mi niečo neušlo a nezačali už robiť aj mechanické. Kedysi som dokonca uvažoval nad Cosmosignom, prípadne Astrodeou, ale po krátkej dobe sa mi prestali páčiť. Toto proste nie je design, ktorý by mi vyhovoval.

Odesláno

Právě. Označil bych je za kontoverzní:-) V mechanice by to bylo cenově možná víc než Credor, to bych viděl vskutku naživo rád.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...