Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení, mám v merku nějaké pilotky které bych chtěl do léta pořídit nyní mi asi nejvíc sedí designem Poljot Aviator II ) viz foto, tedy pilotky s luminiscencí, s chrongrafem a datumkou a černým cifrem o průměru 40mm. (max akceptuji 42mm) a safírovým sklem bez antireflexu (ten nechci snadno se poškodí a stírá se tím výhoda sfírového skla). Vyhovuje mi i to, že jsou to ručně natahované mechaniky a ne automaty, ale v zásadě se automatům nebráním. Mám s těmito hodinkami jeden jediný problém a to ten, že nemají ?kochací? průhled na strojek. Nevíte, jestli se dělá i verze s průhledem? A pokud ne dopručíte nějakou alternativu splňující výše uvedené třeba i mezi německými pilotkami cca do 15ti tisíc? Abych to shrnul tak požadavky jsou:

Mechaniky nebo automaty

max průměr 42mm

Safírové sklo

Černý cifr

Chronograf

Datumka

Luminiscence (pokud možno alespoň trochu slušně svítící)

Nerezové "matné" (broušené/kartáčované) pouzdro

WR 50m

Průhledové dýnko aby byl vidět strojek

Cana max 15.000Kč

Obecně preferuji jednduchý čistý funkční design, žádné otočné lunety a jiné, třeba z řady Aviatorů od Poljotu jsou tyto jediné,které se mi líbí (a le zato se mi líbí hodně) jiné verze už mi přpadají přeplácané.

post-21589-020051200 1331106558.jpg

Odesláno (upraveno)

Německý chronograf do 15 000 asi těžko, zamysli se jestli se nevyplatí přidat pár tisíc (tak deset :)) a koupit Archimede Pilot Chrono (objednat sklo bez AR) nebo Steinhart Nav-B Chrono (ty budou ale nejspíš moc velké).

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

Přitlač bůra a kup radši něco s etou ... Osobně můžu doporučit steinhart Nav-B Chron. Původně jsem měl strach že 16mm na výšku bude moc, ale nemám s nima nejmenší problém i při relativně malém zápěstí.

Odesláno

Tak momentálně přes těch 15 tisíc nejde vlak (musí zbýt i na jiné investice - servis auta, dovolená a nějaká rezrva pro případ nutnosti). Buď počkat a přišetřit a nebo oželet ten průhled na Aviatorech, protože jinak mi připadají naprosto super. kochat se můžu na strelách, které mají identický strojek. Taky by se možná někde (třeba u primu v NM?) dalo nechat to dýnko upravit, ale pak už je to asi bastl, že? Navíc kdo ví kolik by to stálo a jestli by vůbec byli ochotni se něčím takovým zabývat, když to není jejich produkce.

Německý chronograf do 15 000 asi těžko, zamysli se jestli se nevyplatí přidat pár tisíc (tak deset :)) a koupit Archimede Pilot Chrono (objednat sklo bez AR) nebo Steinhart Nav-B Chrono (ty budou ale nejspíš moc velké).

Odesláno

Tak ono Pilotky s průhledem na strojek stejně nejsou to pravé ořechové ;) Kup si Aviatory, můžeš začít budovat ruskou kolekci a za rok za dva pokud budeš mít potřebu a finance tak je můžeš prodat a pořídit něco dalšího

Odesláno

Jedny zeppeliny už doma jsou, chrongrafy s béžovo stříbřitým cifrem, 100 jahre edition, ale jsou to quartz s Rondou. Zeppeliny mám rád, ale v černé se mi nelíbí a chtěl bych asi spíš něco technicistnějšího, Zeppeliny jsou hodně retro a zdobnější styl. mě se líbí , ale mít dvoje podbné mi nedává smysl. Chci to spíš na denní nošení k riflím a košili.

A co třeba Zeppeliny? jedny se tady prodaly snad za 8tisíc .

Odesláno

No.... přesně to jsem si myslel, že se dozvím a asi to tak je. Asi se tentokrát vykašlu na průhled a půjdu do Aviatorů. Rusové mají pár fakt pěkných a klasických kousků a Aviator2 je jedním z nich. No ještě to nechám uležet měsíc a pak pokud mě to nepřejde, nebo nenajdu něco co by mi padlo lépe do oka, tak do nich asi půjdu.

Tak ono Pilotky s průhledem na strojek stejně nejsou to pravé ořechové ;) Kup si Aviatory, můžeš začít budovat ruskou kolekci a za rok za dva pokud budeš mít potřebu a finance tak je můžeš prodat a pořídit něco dalšího

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak se pomalu rozhoduji o černých pilotkách v chrongrafu a už mám asi jasno, že to budou Aviatory, ale je tu takříkajíc Sophiina volba... které? Ty s lunetou nebo ty bez? - luneta je otočná, oboje mají safír, ty vlevo stjí 12k, ty vpravo s lunetou 8k. Hlavní rozdíl je v kalibrech 31681, 3133m a pak pravá verze má luminiscenci i na malých ručkách, ale stejně to asi moc použitelné za tmy nebude. ndruhé straně otočná luneta na chronografech mi taky tak trochu nedává smysl. Jo a ty dražší mají kartáčované pouzdrp, zatímco ty levnější mají leštěné a kartáčovaná je pouze ta luneta. Jak to vidíte Vy? Do kterých byste šli?

post-21589-089638400 1332009710.jpg

Návštěvník eleven
Odesláno (upraveno)

Z těchto dvou bych si být tebou vybral ty bez lunety. Ale ber to jen z designovýho hlediska. Netuším totiž, v čem se liší ty kalibry. Být mnou, tak si nevezmu ani jedny, protože já lunetu potřebuji pořád, bez ní bych si téměř neudělal ani čaj. Ale tady ty s tou lunetou jsou takové nějaké přeplácané a nepřehledné. Ještě snad kdyby tam nebyly ty malé čísla kdesi skoro v prostředku ciferníku a luneta byla zaoblenější...

Edit: tak luneta vypadá celkem fajn, jak teď vidím. Ten podivný dojem dělají ty kosočtvercové indexy.

Upraveno uživatelem eleven
Odesláno

No asi jsme se nepochpili, ten tvůj odkaz je sice fajn, ale já chci pilotky s chrongrafem s černým cifrem do cca 12ti tisíc a s chrongrafem v tom tvém vlákně nejsou ani jedny. Navíc jsem zastánce spíš menších rozměrů a 40mm mi naprosto vyhvuje. A k tomu mám jakousi úchylku na rusy, ale nříkám, že bych se nenchal ukecat třeba na Fortisy, akorát je to teď jaksi mimo mé finanční možnosti. Jinak ona ten výběr bude asi ještě kapku složitější protože jsem se právě dozvěděl, tak ty vpravo s lunetou jsou aktuálně taky za 12k tedy ne za 8k, to byla chbná informace. Tím pádem padá významná cenová výhoda v jejich prospěch, takže jsou si více méně rovné. Tudíž je to jen o designu a preferencích.

ani jedny,prohlídni tohle vlákno KLIK maxipesfík to zahltil pilotkama,možná vybereš něco jiného.

Odesláno

31681, je totéž jako 3133 akorát rozšířená o ten jeden subdial na šestce a dva kameny. Slušný strojek ale žádná velká hitparáda, určitě se najdou lepší a přesnější strojky.

Z těchto dvou bych si být tebou vybral ty bez lunety. Ale ber to jen z designovýho hlediska. Netuším totiž, v čem se liší ty kalibry. Být mnou, tak si nevezmu ani jedny, protože já lunetu potřebuji pořád, bez ní bych si téměř neudělal ani čaj. Ale tady ty s tou lunetou jsou takové nějaké přeplácané a nepřehledné. Ještě snad kdyby tam nebyly ty malé čísla kdesi skoro v prostředku ciferníku a luneta byla zaoblenější...

Edit: tak luneta vypadá celkem fajn, jak teď vidím. Ten podivný dojem dělají ty kosočtvercové indexy.

Odesláno

Tak jsem si ještě jednou projel to doporučené vlákno. Jako je fakt, že chronografy jsou tam jen jedny od Stowy, ale jsou fakt úúúžasný, čistý, nepřeplácaný super řemen k nim no prostě paráda, snad jedině bych dal přednost diamantové korunce, mám jen problém s rozpočtem 1600eur je fakt ranec . Je mi jasné, že za původní rozpočet (12t) toto nepořídím, nicméně, doporučili byste někdo alternativu tohoto designu kolem cca 20 max 25k ale s datumkou? a samozřejmě chronograph. Velikost max 43mm. Díky.

ani jedny,prohlídni tohle vlákno KLIK maxipesfík to zahltil pilotkama,možná vybereš něco jiného.

post-21589-070386400 1332153641.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak to vypadá že mám favorita, mám jen 2 problémy, 1. nevím, jestli 47 mm není fakt moc, nikdy jsem nic tak velkýho na ruce neměl bojím se že to při prvnípříležitosto omlátím o futra 2. budu muset přišetřit.

EDIT: takže právě jsem zjistil, že moje casia Edifce co mám na lítačku mají taky 47 mm, takže problém s velikostí mít nebudu :clap: . Pořádný chlap má mít pořádné orloje.

post-21589-001229400 1332187004.jpg

Upraveno uživatelem Klasik
Odesláno (upraveno)

EDIT: takže právě jsem zjistil, že moje casia Edifce co mám na lítačku mají taky 47 mm, takže problém s velikostí mít nebudu :clap: . Pořádný chlap má mít pořádné orloje.

Schvaluju, jen si je napřed vyzkoušej, jestli by nestačily i 44mm. Nevím, jaké máš edifice, ale hodinky s větší lunetou se zdají být opticky při shodném průměru menší.

Edit: Mesh jim taky sluší :smile_anim: .

Upraveno uživatelem T1000
Odesláno (upraveno)

No 44 by velikostně asi stačily, ale... nemají tu úžasnou "diamntovu" korunku, ta válcová mi připadá taková obyčejná, navíc ty 47 vzhledem k tomu, že mají zhruba stějně širokou lunetu jako ty 44, tak ten optický poměr vůči té ploše je jiný a ty větší tak paradoxně působí lehčím a čistším dojmeme, ale jsou to jen fotky, na ruceč jsem to bohužel neměl. Jinak cena 44 a 47 je stejná, takže to rozhodování opravdu není lehké.

Edit: Jinak mesh by asi byl super, ale nějak mi k tomuhle typu hodinek nejde, kůže je kůže.

Schvaluju, jen si je napřed vyzkoušej, jestli by nestačily i 44mm. Nevím, jaké máš edifice, ale hodinky s větší lunetou se zdají být opticky při shodném průměru menší.

Edit: Mesh jim taky sluší :smile_anim: .

Upraveno uživatelem Klasik
Odesláno

Tomuhle se říká výkřik do tmy. Mě to přijde asi na stejný úrovni, jako když si někdo vybírá auto v cenové relaci Fabie a přijde bořík, který mu začne hustit do hlavy, že Mercedes S klass je nejlepší, tak asi tak nějak. Jako možná je to tak, ale relevance tvého příspěvku je nulová přínos a infromační hodnota rovněž, zato vypovídací hodnota o přispěvateli značná... :goof: :pokey:

bp iwc budou nejlepší :-)

Odesláno (upraveno)

No 44 by velikostně asi stačily, ale... nemají tu úžasnou "diamntovu" korunku, ta válcová mi připadá taková obyčejná, navíc ty 47 vzhledem k tomu, že mají zhruba stějně širokou lunetu jako ty 44, tak ten optický poměr vůči té ploše je jiný a ty větší tak paradoxně působí lehčím a čistším dojmeme, ale jsou to jen fotky, na ruceč jsem to bohužel neměl. Jinak cena 44 a 47 je stejná, takže to rozhodování opravdu není lehké.

Edit: Jinak mesh by asi byl super, ale nějak mi k tomuhle typu hodinek nejde, kůže je kůže.

Abys to měl ještě těžší, tak určitě 44mm půjdou vyrobit i s diamantovou korunkou. Zkus se zeptat na chronoshopu nebo místního uživatele kubson (majitel).

Já mám 44mm bez chrona s cibulovou - diamantová se mi sice líbí víc, ale jedny hodinky, kde mě korunka bodá do zápěstí když ho ohnu mi fakt stačí. Cibulová je pro mě maximálně pohodlná.

edit: Teď na ty chrona hledím (taky na ně mám zálusk) a 44mm mají hezčí subciferník na 9 :-)

Upraveno uživatelem Stuclik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...