pjr86 Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2014 Ahoj mam po dedovi Prim Diplomat bilej cifr, myslim, ze by stacil servis,vycistit pouzdro, vymenit sklicko a pasek. NEjaky rad\ a porady? Nechci to hned posilat do Eltonu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 Nemusíš to dávat hned do všech vláken Prim /raděj si doplň údaje v profilu,ať víme kam Tě poslat/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjr86 Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 Ok, omlouvám se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 Dobry den, mam mozna takovej asi hloupej dotaz, ale stale se v tech Primkach jeste rozkoukavam. Porad se tu diskutuje o presnostech hodinek atd. Chtel jsem si taky namerit o kolik sekund se mi pripadne zpozdujou, jen jsem jaksi nepochopil, jak zastavim vterinovou rucicku. Abych zacal pekne od 12ctky. Diky za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 Nezastavíš - primky to neumí. Musíš si zapsat aktuální čas a třeba mínus 15 vteřin a podle toho odečítat odchylku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 Zastavit se to dá jemným tlakem vytaženou korunkou proti směru hodinových ručiček, jako kdybys chtěl vrátit čas, musíš najít tu správnou polohu, je to takový pseudo hacking... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 :-) diky za odpovedi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 Zastavit se to dá jemným tlakem vytaženou korunkou proti směru hodinových ručiček, jako kdybys chtěl vrátit čas, musíš najít tu správnou polohu, je to takový pseudo hacking... To jde jen u strojků v perfektní kondici, když je trochu oběhaný, tak už to nefunguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 nebo se vteřinovka rozběhne na druhou stranu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2014 To jde jen u strojků v perfektní kondici, když je trochu oběhaný, tak už to nefunguje.Potom mám asi strojky v perfektni kondici, zkoušel jsem to dnes s centrální vteřinovkou i mimostředkou a všechny jsem zastavil (všechny dvoje tedy, co jsem zkoušel ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2014 Taky jsem v této oblasti úplný začátečník. Koupila jsem nedávno své první mechanické Primky - funkční, v hezkém stavu, ale nejsou údajně nijak čištěny. Četla jsem nějaké diskuse, kde se různí názory na to, jestli dávat hodinky preventivně čistit nebo ne... Zkusím se tedy ještě zeptat na názor tady. A pokud byste vyčištění doporučili, myslíte, že bych je mohla svěřit jakémukoliv hodináři, na kterého u nás v Náchodě narazím, nebo je třeba dát si pozor? Díky za případné rady a zkušenosti! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2014 zkus si vybrat zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/links/category/2-hodin%C3%A1%C5%99i-a-servisy/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2014 Díky za odkaz, ale pro celý královéhradecký kraj je tam 0 odkazů.. :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 29. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 Tak první dilema vyřešeno - hodinky koupené jako funkční se sice chvíli jako funkční tvářily, ale pak se náhle zastavily. Po ťuknutí se sice rozběhnou, ale za chvíli se zase zastaví. Takže k hodináři půjdou každopádně, jen musím vybrat kam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 Nedej na místo,ale najdi si dobrého hodináře,např. ve vlákně doporučte dobrého hodináře http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/848-doporu%C4%8D-dobr%C3%A9ho-hodin%C3%A1%C5%99e/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 29. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 to bohus76: Moc díky za odkazy a za rychlé reakce! Možná se mi jeden kontakt rýsuje. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2014 TAk se potom pochlub jak to dopadlo,foto a co kde,jak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2014 Tak první dilema vyřešeno - hodinky koupené jako funkční se sice chvíli jako funkční tvářily, ale pak se náhle zastavily. Po ťuknutí se sice rozběhnou, ale za chvíli se zase zastaví. Takže k hodináři půjdou každopádně, jen musím vybrat kam. Ještě jeden postřeh. Možná dlouho stály a je jen zatuhlý olej. Zkus je plně natáhnout a poté potřesením rozeběhnout. Potom drž korunku pod tlakem do směru natahování. Hodinky by v tu chvíli měly běžet zhruba dvoj až troj násobnou rychlostí. Podrž je tak zhruba minutu a potom nech normálně jít. Tím by se měl rozhýbat zatuhlý olej a mohlo by být po problému. Jestli to nepomůže, tak hodinář a vyčištění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2014 Děkuju za radu! Vyzkoušela jsem to (snad dobře - snažila jsem se přesně podle návodu), ale bohužel se zase asi za 15 minut zastavily, takže půjdou na pročištění. Ale každopádně je dobré mít takovéto fígle do budoucna v zásobě. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Looky Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2014 V Praze v Koscomu si za vyčištění řekli 1500 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se