filo-boxer Odesláno 9. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2016 Díky kluci. Ty se Scrabble jsem hlásil, ale do kalendáře pro rok 2015 a 2016. A mám pocit (ale nevím to už jistě), že v roce 2015 ta Srabbleovská fotka v kalendáři byla. V roce 2016 jsem neprošel.
tano Odesláno 24. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2016 My take Filo z Ceske republiky, drz se tam...
tano Odesláno 24. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2016 My take Filo z Ceske republiky, drz se tam...
filo-boxer Odesláno 24. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2016 Diky Tano. Jsme pres Vanoce u rodicu na Severni Morave.
tano Odesláno 24. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2016 V 24. 12. 2016 v 12:30, filo-boxer napsal: Diky Tano. Jsme pres Vanoce u rodicu na Severni Morave. Tak to jo pohodicka
meetU Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 Pekne su 36mm mam akurat na stole a tiez z nich neviem spustit zrak
Kid_A Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2017 (upraveno) Pekny. 116200? Upraveno 4. ledna 2017 uživatelem Kid_A
meetU Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2017 V 4. 1. 2017 v 20:53, Kid_A napsal: Pekny. 116200?Presne tak Vďaka
Petr Jelinek Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 moje srdcovka ... akorát na tu správnou ruku
filo-boxer Odesláno 24. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2017 V 4. 1. 2017 v 20:50, meetU napsal: Trošku na porovnanie Pěkná fotka!
filo-boxer Odesláno 26. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2017 Krásný jarní den, sluníčko, teplo, Biergarten, zmrzlina...paráda. Pozná někdo, kde to je? Weißwurst und Weißbier Vyděržaj pianěr!
nividic Odesláno 26. března 2017 Nahlásit Odesláno 26. března 2017 Nepoznal, ale report skvelej, vyborny fotky a krasny prize a jaro (zavidim)!
filo-boxer Odesláno 26. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2017 Díky, tak jen doplním, že se jedná o malé, hezké městečko LORSCH, opravdu malebné místo, kousek od Frankfurtu n.M., blízko A5, takže doporučuju návštěvu, třeba, když propásnete letadlo, nebo tak. https://cs.advisor.travel/poi/Opatstvi-Lorsch-5640 Malinké historické centrum, park s ruinama a muzeum v přírodě, super. Na oběd jsme byli v místním malém pivovaru a taky fajn. http://www.back-und-brauhaus.de/de/
filo-boxer Odesláno 29. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2017 Vždycky, když jsem si chtěl vzít na ruku jiné hodinky než 115200 tak mě odrazovalo to, že bych pak za dva dny musel nastavovat datum a čas a to mě nebaví. To samé po víkendu, v pondělí ráno nastavování, pokud jsem hodinky aspoň trochu neponosil. Otrava. Napadla mě dvě řešení. Koupit nové Datejust s kalibrem 3235 a rezervou chodu 70 hodin, nebo si pořídit winder na takové to občasné dotažení. Zvážil jsem všechna pro a proti a zvolil winder. Na trhu jich je milion typů a velikostí, levné, drahé, nejdražší. Já jsem chtěl malý, levný, hezký, bez zbytečných funkci, na baterky. Taky jsem si byl vědom toho, že mám kovový řemínek na hodinkách hodně zkrácený, což je u většiny winderů problém. Občas jsem si projel ebay, ale všechny ty klasické rádoby luxusní krabice se mi nelíbily, nebo něčím nevyhovovaly. A pak jsem narazil na winder MTE WTA 220. Je takový divný, made in Germany, na baterky, ovládá se jedním páčkovým přepínačem a umí točit jedny nebo dvoje hodinky. Nový se dá koupit za ca. 130 Euro, na ebay jsem našel jeden málo používaný za 65 Euro "buy it now", nebo "best offer". Zkusil jsem 50 Euro a bylo to. Za pár dní dorazil, opticky jako nový, ale spokojený jsem nebyl. Při točení vydával chrochtavé zvuky, které se mi vůbec nelíbily a uchycení hodinek bylo moc velké, prostě jsem na něj hodinky nenasadil. Nejdříve jsem se vrhnul na úpravu uchycení a prakticky ho při tom zdemoloval, ale zato se mi na něj teď vlezly hodinky. Ale vypadalo to hnusně. Takže jsem měl chrochtající winder s hnusným uchycením, který už ani nemůžu vrátit. Super. Ale nevzdal jsem se. Teď už bylo stejně všechno jedno, tak jsem si řekl, otevřu ten krám, kouknu, co tam chrochtá. Ale kudy dovniř? Vrchem nebo spodem? Spodek byl přilepený a ještě aretovaný pacičkama, které se při otevírání samozřejmě ulomily. Nevadí, aspoň už mě nebudou brzdit, pokud do vrtiče zase někdy polezu. Když byl otevřený spodek, dal se vytlačit i vrch a posléze i odšroubovat samotný mechanismus winderu. Motorek, jeden integrovaný obvod, tři plastová kolečka a gumička. Po chvilce testování jsem si všiml, že chrochtání způsobují dvě platová kolečka, která se o sebe třou - toto je způsobeno tím, že je jedno kolečko nakřivo - toto je způsobeno tím, že osička toho kolečka je nakřivo - to je způsobeno tím, že osička vyskočila ze svého uchycení v jedné ze základních desek. Pravděpodobně se to stalo během transportu winderu, asi dostal pořádný kopanec od pošťáka. Cvak, osička zacvakla a winder teď při práci už jen potichounku bzučí. Paráda. Na stránkách výrobce jsem pak objevil uchycení pro jedny hodinky ve velikosti XS, pro dámské hodinky, tedy přesně pro mě! Jenže jsem ho nikde nenašel ke koupi, takže jsem musel napsat všem dealerům ze stránek MTE. Půlka prodává jen obchodníkům, jeden mi nic nechtěl prodat, protože jsem winder nekoupil u něj, jeden, že prý si mám objednat 5 kusů...no prostě super přístup. Ale štěstí se na mě usmálo a na stránkách stetefeld-design.de měli jeden kousek skladem a za 22 Euro i s poštou mi ho prodali. 115200 na něj vklouznou jako by byl dělaný na míru, pěkně drží, ale zbytečně nevytahuje řemínek. Jsem spokojen. Ende gut, alles gut. Ješte se mi posléze ozvali se SINNu, že mi rádi úchyt u výrobce objednají, čekačka 3 týdny a cena 40 Euro plus poštovné. S poděkováním jsem odmítl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se