Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
název stejně jako monstrům, tuna-can-ům, white knight-ům... dali jejich fandové, není to žádný oficiální název, ale oblíbené modely většinou nějaké jméno dostanou :) ale název myslím sedí - právě na té fotce jdou myslím celkem vidět paralely právě třeba s těmi tradičními jap. stavbami..

Veselé:) Cvičím aikido a zajímám se obecně o japonská bojová umění a Japonsko ... takže se přiznám, že ten název byla poslední kapka na vahách rozhodování ...

• Odpovědi 239
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mé nové SEIKO SAMIRAI mi (s lehkou výhradou k málo svítícímu ciferníku) dělají radost. Samozřejmě sleduji odchylky od přesného času ... neměl jsem dlouho mechanické hodinky:) Přesný čas jsem nastavil 21.2.2007 23:00, za první den dva v zásadě žádná odvchylka, pak se začaly přes den opožďovat a pár dní to večer zase dohnaly, teď se začínají opožďovat víc (aktuálně od toho 21.2. o cca 30 sekund) a už to nestihnou večer dohnat. Zdá se mi, že se opožďují, když je nosím, a čas dohánějí, když je odložím:) Jaké máte zkušenosti Vy? Ustálí se to třeba po nějakém čase do alespoň částečně algoritmizovatelné podoby? (Měl jsem Seiko Chronograph Quartz, měl stále stejnou odchylku, takže se dalo spočítat podle data, jaký je přesný čas, nastavoval jsem jednou měsíčně vždy prvního:-)

Odesláno

Pises ze si mel Quartz, ted mas Automat, v tom je rozdil :D Takovej Quartz je celkem jedno jakej de proste presne celej rok a nepotrebuje seridit (moje stary casia). Ja mam bily samuraje a delaj mi cca +18sec dene. Jinak svitej mi fakt uzasne, sice ne az do rana, ale s citelnosti sem jeste problem nemel.

Odesláno
Pises ze si mel Quartz, ted mas Automat, v tom je rozdil :D Takovej Quartz je celkem jedno jakej de proste presne celej rok a nepotrebuje seridit (moje stary casia). Ja mam bily samuraje a delaj mi cca +18sec dene. *deleted

Jasně, s tím jsem počítal, jenom mě zajímaly zlušenosti ostatních. Teď to vypadá, že se po pár dnech ustálily na rozdílu od původně nastaveného času kolem -20 sec, takže by se mohlo stát, že až je přenastavím, budou docela přesné:) Jinak se zatím fakt opožďují, když je nosím, a dohánějí zpoždění, když je odložím ...

Odesláno

Mimochodem, jak na Samurajkách nastavujete čas? Hodinky se při vytažení korunky nezastaví, takže jemným tahem zpět za korunku zadržuju vteřinovku, ale nemám z toho dobrý pocit ... máte někdo nějaký geniální pracovní postup?-) Díky...

Odesláno

No ja je mam cca mesic a pul a zatim je odchylka stale stejna +15 az 20 sec dene. Pri serizovani si vterinovku nezastavuju, pac sem to delal u svejch orientu a kdyz sem to skusil na Samuraich tak sem to udelal jednou a pak uz se mi to nepodarilo, proste jednou to slo a ted uz mi to nejde at se snazim sebe vic, jinak na orientech to slo v pohode celejch 5 let co je mam. Ale co, stejne je neserizuju na fterinu presne, davam je tak 1-2 minuty pozdejc a voni to dozenou za par dni :D

Odesláno
Mimochodem, jak na Samurajkách nastavujete čas? Hodinky se při vytažení korunky nezastaví, takže jemným tahem zpět za korunku zadržuju vteřinovku, ale nemám z toho dobrý pocit ... máte někdo nějaký geniální pracovní postup?-) Díky...

Už se to tu probíralo asi ve třech vláknech a výsledek byl vždy, že nic geniálnějšího není.

Mě dělá stejný kalibr pravý opak. Když jen tak leží, je na nule a pokud na ruce, jde do plusu.

Odesláno
Už se to tu probíralo asi ve třech vláknech a výsledek byl vždy, že nic geniálnějšího není.

Mě dělá stejný kalibr pravý opak. Když jen tak leží, je na nule a pokud na ruce, jde do plusu.

To je zajímavý:-) Předpokládal bych, že nošené hodinky se zahřejí, pérko se prodlouží a hodinky lehce opozdí, nenošené ochladí a ... obráceně. Ledaže bys je skladoval v nějaké klimatizované skříňce jak je např. humidor na doutníky:-) ... nebo že ta fyzika v hodinkách je celkově jinak ... ?

Odesláno

Myslím, že teplota nebude jediný vliv a asi ani ne ten hlavní.

Skladuju je normálně na nábytku v obýváku a posun do plusu při pracovním dnu je znatelný (10-15s).

Mám doma ještě jedny s tímto kalibrem, tak můžu kouknout jak jsou na tom ty, ale to bych musel přítelkyni přinutit k troše

disciplíny a dát jí tužku, sešítek a instrukce, ale to asi neklapne...

Odesláno

Tak: Co mi doporučíte ze řemen na moje samurajky? Chtěl bych sundat ten kovový, moc mi nevyhovuje.

Jediná podmínka- dostatečně masivní- silný- a hlavně hodně dlouhý. Původní tah mám na nejdelší "dírku" a neykrácený a je tak akorát volný. Že by kaučuk, nebo kůži...?

• po 2 týdnech...
Návštěvník Kamil
Odesláno
Dnes jsem narazil na tyto zajímavé oranžové samuraie. Takový hybrid mezi Samurai a Monstry. Co na ně říkáte? :)

To přece není žádný hybrid, ale normální oranžový Samuraie v titanu.

Odesláno
Dnes jsem narazil na tyto zajímavé oranžové samuraie. Takový hybrid mezi Samurai a Monstry. Co na ně říkáte? :)

To přece není žádný hybrid, ale normální oranžový Samuraie v titanu.

Samozřejmě, že jsou to normální oranžový Samuraie, jen je ta oranžová taková Monstrózní :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...