Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nebylo by na škodu provést nové zhodnocení zlato vs. Rolex. Je to paradox, kdy cena zlata na trhu prudce klesla a naopak cena Rolex dále stoupá.

Odesláno

Hodinky vidím jako radost z pěkné věci a dají se do nich uložit peníze jako ochrana proti znehodnocení měny, nebo jako dlouhodobá investice. Pokud to mám porovnat se zlatem, tak cena zlata stejně jako cena u hodinek dlouhodobě rostla a obecně se tak velký propad nečekal. Řada lidí doufá, že půjde zase nahoru, tak nakoupilo, nicméně někdo tvrdí, že ještě půjde dolů až na nějakých 800 USD za unci, tedy návrat do roku 2008. Samozřejmě všechno je trochu spekulace i nákup hodinek. Nakonec se stačí podívat na řecké prodejce na chrono24 nebo eBay, kde nabízejí hodinky nejlevněji, protože jejich ekonomika šla do háje a potřebují rychle peníze a je otázka, zda na tom prodeji hodinek nakonec neprodělávají. 

Odesláno

Nebylo by na škodu provést nové zhodnocení zlato vs. Rolex. Je to paradox, kdy cena zlata na trhu prudce klesla a naopak cena Rolex dále stoupá.

Tak ho udělej, co Ti brání?

Odesláno

Jeremy, netvrdím, že bych se do toho nepustil. Zajímá mě to a taky mě zajímají názory ostatních.

Není jednoduché v dnešní době zvolit tu správnou komoditu k dlouhodobému uložení investic. Pozoruji u přátel a známých, že tuto problematiku často řeší - mají peníze a neví, do čeho investovat. Zvláště je to aktuální nyní, kdy ČNB ukázala, jak snadno může koruna ztratit na hodnotě.

Odesláno

Není jednoduché v dnešní době zvolit tu správnou komoditu k dlouhodobému uložení investic. Pozoruji u přátel a známých, že tuto problematiku často řeší - mají peníze a neví, do čeho investovat...

Snad to nevyzni jako PR...  resil jsem podobny problem, a za tech nekolik let umim investovat do najemnich domu...  Krom pravidelneho vynosu z najemneho se da nyni levne nakoupit a cena bytu zase klesne.. dvojnasobny vynos.. :-)

• Po roku...
Odesláno

takhle jednoduchy to uplne neni. to co roste, je cena novych na krame. kdyz budes chtit prodat ty z roku 2012, tak je samozrejme neprodas za tu cenu novych z 2015. kdyz je das na ruku, no tak to uz ani omylem ne.

pro srovnani, emise zlatych minci cnb, napr goticky most v pisku, nakupka od ofic dealera cnb 15,5kkc, dnes 30kkc na aukru (maximalka byla tesne pod 60kkc na vrcholu ceny zlata). samozrejme nestaci zavrit oci a koupit cokoliv, musi se u toho myslet. coz plati o kazdem investovani.

Odesláno

musim se ohradit, Davide, investicni potencial rolexek tu obhajuju uz hoodne dlouho..

Nemyslím Tebe, myslím že zrovna my dva to tvrdíme už dlouho...

Odesláno

takhle jednoduchy to uplne neni. to co roste, je cena novych na krame. kdyz budes chtit prodat ty z roku 2012, tak je samozrejme neprodas za tu cenu novych z 2015. kdyz je das na ruku, no tak to uz ani omylem ne.

pro srovnani, emise zlatych minci cnb, napr goticky most v pisku, nakupka od ofic dealera cnb 15,5kkc, dnes 30kkc na aukru (maximalka byla tesne pod 60kkc na vrcholu ceny zlata). samozrejme nestaci zavrit oci a koupit cokoliv, musi se u toho myslet. coz plati o kazdem investovani.

No to asi ani nikdo netvrdil, že by chtěl prodávat někdo starý za cenu nových. Apropo kdybych se zeptal 1000 lidí co jim říká nějaká mince Gotický most, tak si tipuju že 999 lidí nic tušit nebude. Tudíž potenciál této nvestice je pouze ve skupině lidí, kteří někdy o nějaké minci Gotický most slyšeli. A teď to srovnej s Rolexem ( o užitné hodnotě ani nemluvě, o společenském statutu také ne, o likviditě mimo ČR taky ne ). Prostě ocelové sportovní Rolexy jsou lepší investice jak zlato a to mi nikdo nevymluví. Ani aukro ne :)

Odesláno

samozrejme ze emise CNB nikoho mimo CR nezajima. ale to je mi fuk. ty se pohybujes s investici do rolexu na urovni 5-10% CAGR, ja se pohybuju s tim co delam na urovni 15-25%.

btw vyraz "investici do zlata" je podobna jako rict "investice do hodinek". je to nicnerikajici. je treba rozlisovat konkretni instrument, o kterem se bavime. tzn rolex je podmnozinou hodinek, stejne tak mince CNB jsou podmnozinou zlata. Dalsimi moznostmi jsou akcie tezaru, ruzne ETF apod. Me velmi dobre funguji prace ty mince, protoze rust ceny prichazi nejen s cenou zlata ale i ze sberatelskeho pohledu. takze nejsem zavisly v zisku jen na pohybu zlata na burze..

Odesláno (upraveno)

Jenom at nekdo nedospeje k chybnemu nazoru, ze jsem zaslepeny fanousek zlata. Neni tomu tak. Je to pouze doplneni meho hlavniho investicniho nastroje, ktery je v dlouhem obdobi suverenne nejlepsi investicni nastroj celosvetove a to jsou akcie. Tahle diskuze vznikla pouze proto, ze se domnivam, ze se cyber ve sve logice myli.

Upraveno uživatelem tmoris

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...