Přejít na obsah

Cestování a vše okolo"

Doporučené příspěvky

Rozhodli jsme se pro summit Kilimandžára v Září 2012 a už si trochu nevíme rady, jde hlavně o penízky, nečekal jsem, že to budou takový pálky :crying_anim02: Rádi by jsme jeli na 14 dní, vylezli Machame (whiskey) cestou, asi 7-8 dní a zbytek dní nějáké Safari. Přes cestovku to nepřichází v úvahu, přišly nabídky okolo 60-80 + 17 táců letenky, tak jsme kontaktovali místní cestovky v Tanzánii a ty poslali, už příjemnější nabídku 2000 Usd, ale stejně se mi to zdá pálka. Nejlepší je si prej všechno zařídit přímo na místě - smlouvat, to znám, ale je tam obrovský risk, že permity budou vyprodány, jelikož jest vstup již omezený počtem lidí" Tak se ptám, nebyl jste tam někdo? Nevíte jak na to? :smile_anim:

post-364-068195700 1334045443.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jsem zbyli ze šesti lidí tři, ostatní mají money problem, škoda :sad01_anim: Nakonec smlouváním jsme se dostali na cenu 1100 Usd za samotný výstup Machame (whiskey) cestou. Letenky budou okolo 16 tisíc CZK. Zbytek volných dní vyřešíme na místě v nějákém safari" Pokud máte někdo zájem, není problém, můžete klidně s námi" Já tedy osobně na sobě budu muset zamakati, mám 12 kg nadváhu a dost chlastám :D Aspoň, že to kouření už jsem vyškrtl ze svého seznamu neřestí"

Tady je program výstupu:

Hello

Many thanks for your mail.

Day 1: arrival pick up overnight at arusha travel lodge.

2 An early start with a drive to Machame gate. Begin trekking through

the rain forests on a winding trail for 5-7 hours until you arrive at

Machame Campsite. Overnight.

Machame Camp

(3100 m)

3 After breakfast, leave the glades of the rain forest and continue on

an ascending path, crossing a little valley and walking along a steep rocky

ridge covered with heather until the end of the ridge. The route then turns

west onto a river gorge at 3658m (5-7 hours). Overnight at the Shira

Campsite.

Shira Camp

(3800 m)

4 From the Shira plateau continue trekking east towards the lava tower

called "the sharks tooth". Shortly after the tower you come to a junction

leading to the arrow glacier. Continue to Barranco Campsite for overnight.

(5-7 hours).

Barranco Camp

(3950 m)

5 Leaving Barranco continue walking on a steep ridge passing the

Barranco wall, through the Karanga valley and the junction which is

connected to the Barafu Campsite for overnight (8-9 hours). The two peaks,

Mawenzi and Kibo can be seen from this point.

Barafu Camp

(4600 m)

6 Just after midnight trek past the Stella point (5745m) on the way to

the summit, the Uhuru peak. This part of the climb takes about 8 hours. You

have now reached the highest point in Africa at 5895 meters!!! From the

summit descend to Mweka Campsite (3100m) for overnight, this takes about 5

hours.

Mweka Camp

(3100 m)

7 The day is spent descending to the Mweka park gates (3-4 hours).

Transfer to Arush overnight at arusha travel lodge.

Odkaz ke komentáři

A nezkoušel jsi kontaktovat nějaké cestovky v Keni? Kdysi jsem to zjišťoval a šlo to, byl tam jen nějaký poplatek že se šlo z Keni. A tam je pak dost na výběr na safari a podobně. Uvažoval jsem nad tím taky, ale upřímně letos to nedám, jsem vycucnutej finančně :suicide_anim:

Jinak držím palce, bude to určitě pecka! ;)

Odkaz ke komentáři

A nezkoušel jsi kontaktovat nějaké cestovky v Keni? Kdysi jsem to zjišťoval a šlo to, byl tam jen nějaký poplatek že se šlo z Keni. A tam je pak dost na výběr na safari a podobně. Uvažoval jsem nad tím taky, ale upřímně letos to nedám, jsem vycucnutej finančně :suicide_anim:

Jinak držím palce, bude to určitě pecka! ;)

Jop díkas, škoda že ti to nevyjde" Já jsem to poptával nejdříve v Keni a tam mě odkázali na cestovku v Tanzánii, že to od nich nejde, ta ti nevím" Ale za jedenáct stovek USD to je hodně slušný, už jsme tak nějak dohodlí :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

:clap: Slovo dalo slovo a připojil jsem se k výpravě na střechu Afriky - Kilimandžáro do 5895 m.n.m.

Dotaz na zkušenější cestovatele. Potřeboval bych něco mobilního, lehkého, schopného dávat aspoň 1 ampér na 5ti voltech pro dobíjení mých hraček, zejména baterky do foťáku, co používáte? Nebo se prostě vybavit záložními baterkami a neřešit to?

Odkaz ke komentáři

Láká mně to jak hrom, ale zřejmě to nedám finančně :crying_anim: kolik počítáte celkové nákady (klidně SZ)? Do pondělí ještě popřemýšlím, je už daný v tom září přesný termín? Taky mi to tam už něco blokuje přesně v polovině měsíce..... :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Pro změnu - zvažuju v létě Madeiru - pokud má někdo zkušenosti, prosím SZ.

Má představa - nejlépe individuálně - ca. 6 dní, 3-4 noci Funchal , popř. okolí, 2-3 noci někde úplně jinde - ale na jednom místě - pokud to dává smysl. Pohyb autem z půjčovny. Termín 1. pol. srpna.

Odkaz ke komentáři

Ohledně Kilimanjára přišly nějáké SZ, které jsem zodpověděl a jelikož je vše už zajištěné, tak bohužel oznamuji, že jsme komplet" Jsem moc rád, že se jeden chronoblázen chytil a jede s námi :smile_anim: Jo a také jsem si dnes udělal radost a koupil stylové tričko na cestu, zbývá zhubout, abych vypadal jak pán :D

post-364-093193600 1334837108.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

!!!! Kluci a holky, máme průšvih, Vážený člen fora funf5 nemůže letěti na Kilimanžáro. Pokud máte zájem, je volné místo, odlet 11.09. přílet 29.09.2012. Letenky si myslím, že ještě budou +-17.000,-Kč . Permit 1100 Usd - Funf5 zaplatil 125 USD Zálohu" Můžete se s ním dohodnout, poskytne Vám určitě slevu, je mi to moc líto, ale kluk bohužel nemůže :worried_anim: Pište SZ a někdo poleťte!! :smile_anim: Bude to super"

Odkaz ke komentáři

!!!! Kluci a holky, máme průšvih, Vážený člen fora funf5 nemůže letěti na Kilimanžáro. Pokud máte zájem, je volné místo, odlet 11.09. přílet 29.09.2012. Letenky si myslím, že ještě budou +-17.000,-Kč . Permit 1100 Usd - Funf5 zaplatil 125 USD Zálohu" Můžete se s ním dohodnout, poskytne Vám určitě slevu, je mi to moc líto, ale kluk bohužel nemůže :worried_anim: Pište SZ a někdo poleťte!! :smile_anim: Bude to super"

NEAKTUÁLNÍ" Čtvrtý v jednání :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

Plánuji Chorvatsko na Červen 2012 s prckem, kterému bude v té době rok a půl" Nemáte nějáká vychytaná místa ideální právě pro děcka tohoto věku, o nás vůbec nejde, podřídím se malýmu :smile_anim: Rád bych Apartmán, do hotelu nechci" Plánuji to celkem brzy, já vím, ale chci to dát malýmu pod stromeček, tak ať mám aspoň něco v ruce, v Chorvatsku se moc nevyznám"

Kámoš mi poradil totok, nebyl jste tam někdo?

http://zaton.hr/

Odkaz ke komentáři

Zadar, vila Dalmatina. Pro nas slusnej luxux...bazen, zahrada, gril, 100m apartman, balkon, vybaveni.

Vila je mala, jen 3 apartmany. Z toho prizemi obyva majitelka. Cili velmi malo lidi v baraku. Bazen totalne super, vcetne maleho pro prcky. Nase dcera mela 2 roky a bylo vse v pohode.

http://www.villa-dalmatina-zadar.com/1-Villa-Dalmatina--Zadar.html

stranky nic moc, ale barak dobrej

Upraveno uživatelem xxx.rada
Odkaz ke komentáři

Zadar, vila Dalmatina. Pro nas slusnej luxux...bazen, zahrada, gril, 100m apartman, balkon, vybaveni.

Vila je mala, jen 3 apartmany. Z toho prizemi obyva majitelka. Cili velmi malo lidi v baraku. Bazen totalne super, vcetne maleho pro prcky. Nase dcera mela 2 roky a bylo vse v pohode.

http://www.villa-dalmatina-zadar.com/1-Villa-Dalmatina--Zadar.html

stranky nic moc, ale barak dobrej

Díky moc, mrknu na to" Jak daleko je to na pláž prosím tě a nějáké centrum a památky v blízkosti jsou?

Odkaz ke komentáři

Nemáte někdo osobní zkušenost z výstupem na Gerlachovský štít anebo Mont Blanc? Včera jsem si to prosadil u příjemný večeře, s jednou malou podmínkou, že vezmu rodinu tentokrát sebou, nahoru samozřejmě né, ale jako doprovod a já na to, že velice rád, takže se rodí nové dobrodružství pro rok 2013 :D

post-364-063417700 1352707744.jpg

post-364-056022000 1352707900.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...