Kazaam Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 Ahoj, chci se zeptat, kam má člověk podle vás zajít pro hodinky nějaké slušnější značky. Koukám se po Seamasterech Quartz nebo něco v takové cenové hladině. Ale když jsem si četl o Dušákovi, Carollinu a podobných, tak se mi zvedl kufr. Podle vašich zkušeností mi přijde, že si člověk jde koupit hodinky (pro mě jako studenta za celkem slušnou sumu) a ještě mu tam za to málem vyhubujou. Takže bych rád váš názor, kam jet, aby nebylo z mého vysněného nákupu peklo a kde se třeba dá "usmlouvat" nebo mu bude nabídnuta slušna cena oproti ceníkovce-to vždycky potěší, no ne? ... myslím, že se v takovém případě dá brát i zahraničí..čili Deutschland/Österreich...napadla mě přímo produktová pekárna v CH, ale tam si myslim, že si člověk ještě akorát připlatí, že je to přímo z místa činu Jak jsem již řekl, to chování podle Vás tady na fóru ve mě budí dojem, že si člověk může koupit něco buď na Chronoshopu nebo u Janeby a tím končí, pokud nechce špatné "Erfahrungen" s prodejcem.
montemar Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 já myslím, že je to hlavně o lidech.. slušnýho Obchodníka/Prodavače můžeš potkat stejně tak v čechách, jako v cizích zemích.. pravda, za hranicemi jsou většinou šance mírně vyšší.. mám zkušenost z rakouského linze. ve stejném krámu s jedním prodejcem "je řeč", s jeho kolegou v jiný den - pocit, že ho otravuju...
Kazaam Odesláno 29. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 (upraveno) jasný, mě právě zajímá, kde by mě tohle s největší pravděpodobností nepotkalo . Nerad bych pak šlápl vedle. Ty slevičky si myslim, že takhle dávaj skoro všude, ne? Ale spíš mě zajímá prostě obchod, kde člověk něco koupí a rád se i vrátí do servisu, protože tam nejsou střeva, popřípadě koupí zase. Jinak hodinky zhruba ve stejný cenovce (Tag Heuer atp.). Nějakej butik AP nebo JLC je myslim trochu vedle už Upraveno 29. dubna 2012 uživatelem Kazaam
Patrik Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 V tom Švýcarsku bude výhoda nižší DPH, mají jen 8 % (je to po zvýšení, nejsem si jist, jestli to už vstoupilo v platnost, nebo teprve vstoupí, sazba před zvýšením je/byla 7,6 %). Lze tedy očekávat nižší cenu. Na druhou stranu obecně ceny ve Švýcarsku jsou vyšší (hlavně kvůli posílení CHF). Určitě ale nelze očekávat nižší, než doporučené maloobchodní ceny, ve firemní prodejně (výrobce nemá zájem "podrážet" si vlastní prodejce kvůli prodeji pár kusů hodinek), spíše bych zkusil nějaký soukromý obchod. Ještě můžeš zkusit na celnici požádat o vrácení DPH (a ušetřit i těch 8 %; Švýcarsko není v EU) a zde je "nepřiznat", ale nedoporučuji. Švýcarští celníci rádi "napráší" místu příletu informaci, že si tam někdo nechal vracet DPH (tiskem proběhl případ nějakého manažera z Nokie - http://mobil.idnes.cz/novy-sef-nokie-podvadel-na-celnici-drn-/mob_tech.aspx?c=A060123_190819_mob_svet_brz ), takže bych nedoporučoval. Jedině "ve dvou", tedy nechat si vrátit DPH, v letadle předat hodinky kamarádovi, který by s nimi prošel na ruce celnicí a ty by jsi šel až za ním a kdyby tě kontrolovali, řekneš, že jsi je zapomněl na záchodě na letišti ve Švýcarsku . O víkendu 18. května poletím na otočku do "Švajcu" (nevím přesně kam (kamarád tam hodlá kupovat hotel, budu mu dělat tlumočníka ), asi do Zürichu), tak se ti můžu zkusit podívat a pozeptat za kolik by tam konkrétní model byl a zda by se dala usmlouvat nějaká cena. Kdyžtak mi pošli SZ. Samozřejmě můžeš zkusit smlouvat i ve zdejších obchodech, 10 % dají snad všude a na všechno, v malém obchodě, kde bys jednal přímo s majitelem by se možná dalo dosáhnout 15 % a jestli má špatný měsíc tak možná i 20 % (hodně záleží i na modelu, pokud jsou to nějaké staré okurky, co má na prodejně už dva roky a nemůže je prodat, bude určitě v jednání vstřícnější). Z mého minulého zaměstnání mám ještě nějaké kontakty, tak opět, když mi přes SZ napíšeš v jakých obchodech se prodávají, můžu zkusit se trochu pozeptat, ale myslím, že těch 10 % nebude problém snad nikde.Každopádně nejdříve bych zkusil hledat možnosti v ČR, aspoň tím podpoříš tuzemské prodejny.
lolohh Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 ...Ale když jsem si četl o Dušákovi, Carollinu a podobných, tak se mi zvedl kufr. Podle vašich zkušeností mi přijde, že si člověk jde koupit hodinky (pro mě jako studenta za celkem slušnou sumu) a ještě mu tam za to málem vyhubujou... Nedej na takové názory a dojdi se tma podívat sám. Já byl v Carollinu cca 5x, u Dušáka cca 10x a kromě jedné výjimky se ke mně chovali vždy skvěle. Jediná výjimka nebyl žádný extrém jen prodavač neměl dobrou náladu, ale v žádném případě nebyl takový, abys se ti zvedal kufr.
Kazaam Odesláno 29. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 (upraveno) Díky za názory chlapci, obzvlášť pak Patrikovi za velice rozsáhlé vyjádření. Nemám s takovým nákupem vlastní zkušenosti, takže jsem rád za každou radu btw. druhá strana mince jsou ještě ty servisy, když jsem to tak pročítal...ale na to je ještě asi dosti času Upraveno 29. dubna 2012 uživatelem Kazaam
Slevin Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 (upraveno) Ahoj,já mohu doporučit BENY na Václaváku, kde jsem kupoval dostal jsem asi 10-15% slevu a jsou tam ochotní i na z vnějšku chudě vypadajícího studenta jako jsem já.V některých obchodech se mi stalo, že na mě koukali a mysleli si "co tady pohledáváš, na to nemáš." Nedoporučuji Kotvu a také Koscom nic moc. Jinak Dušák celkem dobrý.Chce to zkusit a nenechat se odradit. Upraveno 29. dubna 2012 uživatelem MichalV
Potkan Odesláno 29. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 V tom Švýcarsku bude výhoda nižší DPH, mají jen 8 % (je to po zvýšení, nejsem si jist, jestli to už vstoupilo v platnost, nebo teprve vstoupí, sazba před zvýšením je/byla 7,6 %). Lze tedy očekávat nižší cenu. Na druhou stranu obecně ceny ve Švýcarsku jsou vyšší (hlavně kvůli posílení CHF). Určitě ale nelze očekávat nižší, než doporučené maloobchodní ceny, ve firemní prodejně (výrobce nemá zájem "podrážet" si vlastní prodejce kvůli prodeji pár kusů hodinek), spíše bych zkusil nějaký soukromý obchod. Ještě můžeš zkusit na celnici požádat o vrácení DPH (a ušetřit i těch 8 %; Švýcarsko není v EU) a zde je "nepřiznat", ale nedoporučuji. Švýcarští celníci rádi "napráší" místu příletu informaci, že si tam někdo nechal vracet DPH (tiskem proběhl případ nějakého manažera z Nokie - http://mobil.idnes.cz/novy-sef-nokie-podvadel-na-celnici-drn-/mob_tech.aspx?c=A060123_190819_mob_svet_brz ), takže bych nedoporučoval. Jedině "ve dvou", tedy nechat si vrátit DPH, v letadle předat hodinky kamarádovi, který by s nimi prošel na ruce celnicí a ty by jsi šel až za ním a kdyby tě kontrolovali, řekneš, že jsi je zapomněl na záchodě na letišti ve Švýcarsku . O víkendu 18. května poletím na otočku do "Švajcu" (nevím přesně kam (kamarád tam hodlá kupovat hotel, budu mu dělat tlumočníka ), asi do Zürichu), tak se ti můžu zkusit podívat a pozeptat za kolik by tam konkrétní model byl a zda by se dala usmlouvat nějaká cena. Kdyžtak mi pošli SZ. Samozřejmě můžeš zkusit smlouvat i ve zdejších obchodech, 10 % dají snad všude a na všechno, v malém obchodě, kde bys jednal přímo s majitelem by se možná dalo dosáhnout 15 % a jestli má špatný měsíc tak možná i 20 % (hodně záleží i na modelu, pokud jsou to nějaké staré okurky, co má na prodejně už dva roky a nemůže je prodat, bude určitě v jednání vstřícnější). Z mého minulého zaměstnání mám ještě nějaké kontakty, tak opět, když mi přes SZ napíšeš v jakých obchodech se prodávají, můžu zkusit se trochu pozeptat, ale myslím, že těch 10 % nebude problém snad nikde. Každopádně nejdříve bych zkusil hledat možnosti v ČR, aspoň tím podpoříš tuzemské prodejny. Jenom lehce doplním vlastní zkušenost: Ve Švýcarsku byly ceny fajn, dokud byl minulý rok frank za 18. Teď tady nakoupíš většinou dráž, než v ČR, ale hodně záleží na modelu, který máš v merku. 10% slevu dostaneš všude, když si řekneš a chování prodejců je super. Nezáleží jak jsi oblečenej a kam vlezeš, vždycky se k tobě chovají jako k zákazníkovi. Navíc některé větší obchody mají výprodeje starších modelů, kde lze koupit opravdu velice výhodně. A pak je ještě možnost si udělat výlet do Livigna (IT) a když se ti podaří vychytat dobrej den, když celníci při cestě zpátky do CH nekontrolujou, máš hodinky za velmi výrazně nižší cenu (Livigno je bezcelní zóna) a třeba se ti zaplatí i celý výlet, když koupíš drahé hodinky (benál je taky levnější). Ještě někdo bude o víkendu 18.-20. v Zürichu? Mohli bysme udělat minisraz Patrik SZ
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se