johny357 Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 Máte někdo zkušenosti s eBay Buyer Protection? tj. když něco koupíte, zaplatíte a prodávající se na Vás vys... ebay říká, že Vám v takových případech vrátí penízejen mně zajímá, jak to funguje v reálu
Almi Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 (upraveno) v reálu to funguje tak, že Ti peniaze vrátia. stačí otvoriť spor, vypísať potrebné info a peniaze máš naspäť do pár dní.riešil som to cca do kopy asi 8 krát a vždy všetko ok. aj keď to boli zväčša čiastky nepresahujúce 100 ?. Upraveno 4. května 2012 uživatelem Almi
johny357 Odesláno 4. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2012 dik za info, parkrat jsem chtel jit do hodinek od nekoho, kdo ma zatim jen par hodnoceni nebo zadny a nebyl si jistej, nicmene slo o vyssi castkytaky by mne zajimalo, jestli to eBay v pohode vraci, i kdyz je platba prevodem na ucet, protoze spousta helmutu paypal nedava...?
brett Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 Musel jsem využít jednou. Trvalo to, ale klaplo.
Almi Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 (upraveno) tak tam zas bacha, všetko by malo ísť cez paypal aby to šlo vymôcť naspäť (aspoň teda myslím). ja som riešil iba takéto transakcie cez paypal.obvykle ale vyberám predajcov s vysokým raitingom alebo odporučených/overených. Upraveno 4. května 2012 uživatelem Almi
brett Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 Musel jsem využít jednou. Trvalo to, ale klaplo. a bylo to placeno přes PayPal
kloubik Odesláno 4. května 2012 Nahlásit Odesláno 4. května 2012 (upraveno) jj, pokud to nepošleš přes paypal, tak budeš mít smůlu, takže fakt bacha. Radši vybírat prověřeného prodejce, než pak řešit problémový obchod, i když neznám případ kdy by eBay kupujícímu nevrátila peníze. Já se je poslední dobou snažím z principu bojkotovat, protože právě až neskutečně nadržujou kupujícím a víceméně automaticky rozhodujou v jejich prospěch. Prodávali jsme nepoužitou drahou učebnici, nějakej šmejd si jí koupil, měl ji 3 týdny, pak si ji celou ofotil (focením přes kopírku rozlepil hřbet) a pak s náma otevřel spor, že v učebnici podle něj nejsou zkušební otázky v dostatečném rozsahu a že chce zpátky peníze a eBay nám bez ptaní okamžitě strhlo peníze z účtu a vrátilo mu je... je to banda zlodějů! Edit: ještě dodám, že pozor na limit garance, v USA je to myslím 2500 dolarů, nevím jestli to platí celosvětově. Upraveno 4. května 2012 uživatelem kloubik
johny357 Odesláno 10. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2012 jj, pokud to nepošleš přes paypal, tak budeš mít smůlu, takže fakt bacha. Radši vybírat prověřeného prodejce, než pak řešit problémový obchod, i když neznám případ kdy by eBay kupujícímu nevrátila peníze. Já se je poslední dobou snažím z principu bojkotovat, protože právě až neskutečně nadržujou kupujícím a víceméně automaticky rozhodujou v jejich prospěch. Prodávali jsme nepoužitou drahou učebnici, nějakej šmejd si jí koupil, měl ji 3 týdny, pak si ji celou ofotil (focením přes kopírku rozlepil hřbet) a pak s náma otevřel spor, že v učebnici podle něj nejsou zkušební otázky v dostatečném rozsahu a že chce zpátky peníze a eBay nám bez ptaní okamžitě strhlo peníze z účtu a vrátilo mu je... je to banda zlodějů! Edit: ještě dodám, že pozor na limit garance, v USA je to myslím 2500 dolarů, nevím jestli to platí celosvětově. jak to muzou strhnout? pokud mas nejaky penize primo na paypalu, to bych jeste pochopil, ale jinak by ti je museli tahat primo z karty, a to snad bez autorizace nejde, ne? pokud jo, tak je to fakt hajzlovina!
Almi Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 Väčšina paypal účtov je previazana s platobnou/kreditnou kartou, takže siahnut Ti na peniaze v pripade sporu nie je žiaľ žiadny problém.
sibirnaya Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 ono je to jak kdy jak co. borec na US foru koupil na ebay rolady, zjistil, ze jsou dole narazeny - spodni hrana pouzdra. sundal proto tah, vyfotil to, tah nasadil zpet, a ebay mu odmitla uznat reklamaci, protoze uz na hodink sahl - sundal tah - a tim to prej moh poskodit. fakt byl ten, ze aby takovej vryp udelal pri sundavani tahu, tak by ho musel sundavat kangem, ale to uz je vedlejsi.. nakonec se penez domohl, expertiza + hrozba soudem a prinutil prodejce mu cast castky refundovat, ale byl to beh na dlouhou trat. a pozor - pokud koupis hodinky na ebay pres paypal, borec vyluxuje ucet a posle ti v baliku pytlik rejze, tak ses v rejzi..
jankoxxx Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 ono je to jak kdy jak co. borec na US foru koupil na ebay rolady, zjistil, ze jsou dole narazeny - spodni hrana pouzdra. sundal proto tah, vyfotil to, tah nasadil zpet, a ebay mu odmitla uznat reklamaci, protoze uz na hodink sahl - sundal tah - a tim to prej moh poskodit. fakt byl ten, ze aby takovej vryp udelal pri sundavani tahu, tak by ho musel sundavat kangem, ale to uz je vedlejsi.. nakonec se penez domohl, expertiza + hrozba soudem a prinutil prodejce mu cast castky refundovat, ale byl to beh na dlouhou trat. a pozor - pokud koupis hodinky na ebay pres paypal, borec vyluxuje ucet a posle ti v baliku pytlik rejze, tak ses v rejzi.. az take dramaticke to neni. ta protection je prave o tom ze paypal ruci svojimi peniazmi.
sibirnaya Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 (upraveno) hele, ja poslal 3500GBP do UK a prisel mi prazdnej balik, trvalo to tri mesice, nez se to vyresilo a kdyby nemel borec love na ucte, tak sem mel proste smulu. a jediny moje stesti, ze balik byl uz odeslanej prazdnej, tudiz nizky postovny, protoze mala hmotnost, a tim se to nakonec dokazalo.. od te doby si davam bacha, co a jak, a dal jak z nemec uz nenakupuju drazsi veci, pripadne leda od handliru.. Upraveno 11. května 2012 uživatelem sibirnaya
sashator Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 (upraveno) Zásadní je podle mého ten limit- a ten je právě takovej všelijakej. Na různých fórech se dočteš, že někdy vrátili třeba jenom 500USD z celé částky, i na jejich stránkách je to napsaný tak šalamounsky-určitě je důležité množství financí na účtě. Já jsem to naštěstí řešil pouze u nákupu do 200USD a vždy se ke mě paypal zachoval solidně. Každopádně spoléhat se na to, že koupíš rolády za 5000USD a pokud to bude podvodník, tak to dostaneš zpátky, se asi fakt nedá. U dražších nákupů bych více spoléhal na feedback. Upraveno 11. května 2012 uživatelem sashator
jacob Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 Před čtrnácti dny jsem poslal 3150GBP skrze PayPal. Zásilka byla odeslána jako International Express (doručení do druhého dne, cena poštovného 180GBP). Bohužel se mezi Anglií a Českem balík ztratil. Z Anglie odešel (dle trackingu i potvrzení pošty), ale do Česka nebyl doručen ani za pět dní. Reklamace skrze PayPal byla vyřízená behěm dvou dní. Založil jsem "spor", prodejce to ihned odsouhlasil a třetí den byly peníze zpět u mě.
sibirnaya Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 jj, muj prodejce to tehdy poslal nepojisteny za 6GBP, vaha baliku 0,56kg, a tvrdil ze hodinky s krabici v baliku byly, ze nekdo vykradl cestou balik a ze je to muj problem..
jankoxxx Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 (upraveno) jj, muj prodejce to tehdy poslal nepojisteny za 6GBP, vaha baliku 0,56kg, a tvrdil ze hodinky s krabici v baliku byly, ze nekdo vykradl cestou balik a ze je to muj problem.. tak tu bol jednoznacne problem nepoisteny balik. edit: princip je ale jasny. nakupovat len od overeneho predajcu, ci uz sukromneho alebo obchodnika. Upraveno 11. května 2012 uživatelem jankoxxx
jacob Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 tak tu bol jednoznacne problem nepoisteny balik. Ono je to tak, že prodejce za ten balík ručí až do té doby, než ho kupující převezme. Jestli potom prodejce vrací platbu přímo ze svých peněz, nebo z pojistky by mělo být Paypal(u) jedno. Vím, že když kupuji něco dražšího, tak prodejci již v poslední době odmítají pojištovat třeba jen na 500 dolarů. Dříve v tom nebyl problém, ale nyní musím platit násobně vyšší poštovné.
Klotzman Odesláno 11. května 2012 Nahlásit Odesláno 11. května 2012 Já bych ještě upozornil na problémek s možným vracením - koupil jsem cosi přes E-bay, byl to shit, rozhodl jsem se to vrátit v souladu s pravidly, prodejce se trochu cukal ale nakonec že jo, poslal jsem balík zpátky a nic. Prodejce nereagoval, založil jsem spor a ejhle - E-bay se se mnou nebavil, protože Českou poštu prostě nebere vážně. Navíc se všechny tyhle věci vyřizují přes roboty takže nějaké vysvětlování, že jde o státní podnik a ne nějakého Josku s drožkou, nehrozí. Podle E-baye jsem tedy zboží nevrátil a šmytec.
gmic@1986 Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Odesláno 23. září 2012 Zatim mam vetsinou kladne zkusennosti,nekolikrat mi penize vraceli a vzdy vse probehlo celkem rychle. Dulezite je s nimi vse resit od zacatku a nic nezanedbat. Parkrat jsem cekal na balicek dlouho a priblizilo se datum,do kdy je mozne resit pres resolution centrum. Prodejce me kontaktoval,ze balicek bude u me za par dnu,at pripad neotviram - nedoporucuji.Otevrit problem a zacit resit.Zavrit se da vzdy,pokud balicek dorazi.. Zaznamenal jsem,ze je zde par lidi,kteri prodavaji pres ebay - obcas mi prijde zprava,ze mi nekdo zaplati o x % vic,kdyz poslu vyrobek jemu.Respektuji vysledky aukci,ale presto..v cem je uskali techto obchodu?Stahnuti penez zpet,nebo..?
johny357 Odesláno 27. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 tak sem ted musel absolvovat jedno rizeni na eBay jako kupujici, bylo to celkem rychly a eBay mne ve Final Decision prirklo plnou nahradu. Muze se proti tomu prodavajici jeste nejak odvolat? nebo je to fakt final? i pres to, moje zkusenost pro priste: vsechny drazsi baliky budu radeji natacet pri otevirani na video.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se