Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já mám s eBay celkem pozitivní zkušenosti, samozřejmě je potřeba si pořádně prohlédnout obrázky a bez jisté zkušenosti se pozdějšímu zklamání člověk občas nevyhne. Zásadně mi vadí fotky předmětů, které jsou foceny pod jiným než bílým světlem (maskování různých barevných odchylek, barvy kovu apod.). Celkově jsem nakoupil za těch pár let cca 70ks věcí v průměru dražších než 400 USD a musím říci, že jsem spokojen a doufám, že to tak zůstane.

• po měsících...
  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Máte někdo zkušenosti s vrácením peněz po uplynutí 45 dnů? Ebay mi píše, že mám smůlu a že refund mi nemohou udělat. Prodejce mi poslal balík, ale neobdržel jsem ho a prý se mu vrátil, tak ho poslal znovu a stále nic. Mezitim uplynula dlouhá doba a teď nemohu získat peníze zpět.

Díky za rady.

Odesláno

Po 45 dnů máš docela smůlu, protože ti už nikdo nemá povinnost nic dělat. Když ti hned nedošlo, tak open case, tam už ti těch 45 dní nenabíhají, a může to trvat jak dlouho chce. Já jsem kdysi koupil za někoho iPhone 4S, cena 13,5k, po 30 dnů jsem otevřel case, probíhalo to ještě 2 měsíce, ale nakonec jsem dostal od Paypal všechno. Já prostě ebay důvěřuji, pochopil jsem to tak, že oni ti přes paypal všechno vrátí, a chybějící peníze bude soudit oni s prodejcem

Odesláno

Ja som napríklad tento týždeň predával cez ebay a po prvý raz mi napísali že platbu kupujúci uskutočnil ale na môj účet budú peniaze pripísané až keď kupujúci potvrdí príjem balíka ako ok. To sa mu zdá zo strany ebay rozumné, nemusia nič vymáhať, proste tvoje zarobené peniaze postrážia kým nedorazí balík. Zatiaľ mi to nikdy nerobilo asi zmena adresy a štátu z ktorého posielam..

• po 4 týdnech...
Odesláno

!!!!! Dole píšu důležité informace, jsem bývalý PayPal zaměstnanec a znám systém velice dobře. Myslím, že se zde můžete dozvědět spousty užitečných informací!!!!

Máte někdo zkušenosti s vrácením peněz po uplynutí 45 dnů? Ebay mi píše, že mám smůlu a že refund mi nemohou udělat. Prodejce mi poslal balík, ale neobdržel jsem ho a prý se mu vrátil, tak ho poslal znovu a stále nic. Mezitim uplynula dlouhá doba a teď nemohu získat peníze zpět.

Díky za rady.

LZE viz. níže. Příště nečekat, založit dispute a pak si to ještě prodloužit o čas Complaintu. 

Po 45 dnů máš docela smůlu, protože ti už nikdo nemá povinnost nic dělat. Když ti hned nedošlo, tak open case, tam už ti těch 45 dní nenabíhají, a může to trvat jak dlouho chce. Já jsem kdysi koupil za někoho iPhone 4S, cena 13,5k, po 30 dnů jsem otevřel case, probíhalo to ještě 2 měsíce, ale nakonec jsem dostal od Paypal všechno. Já prostě ebay důvěřuji, pochopil jsem to tak, že oni ti přes paypal všechno vrátí, a chybějící peníze bude soudit oni s prodejcem

To co píšeš není tak úplně pravda. Pro PayPal jsem v Irsku v jejich evropské centrále pracoval v resolutions department a řešit takovéto problémy byl můj denní chléb. 

Jako jedna z možností se nabízí tzv. Complaint appeal. Je nutno ale zavolat, být nepříjemný a vyžádat si "floor senior agenta a nebo supervisora" když bude mít dobrou náladu, podaří se Vám "complaint" znovu otevřít. 

Druhá možnost je a tu doporučuji, mít na PP účtě registrovanou kreditku a ne debetku. Na kreditce si připlatiti za pár Kč měsíčně pojištění. Potom lze přes Vaší banku nebo Visu či Mastercard podat tzv. CHARGEBACK. Úspěšnost chargebacku je 99%. V PP jsme to neměli rádi, páč zprostředkovatel karty dal vždycky prachy obratem zpátky kupujícímu a pak se teprve zajímá o prodejce.

Jsou dva typy complaint: 

1. item not received

2. Item not as describe tzv. SNAD - tady POZOR, pokud Vám přijde věc např. prázdný balík, tak už je to SNAD complaint. Pokud při SNAD posíláte věc zpátky, tak tak učiňte až na vyžádání PayPalu a zasílejte pouze poštou, která je sledovatelná online a je na ní zřetelné Doručení, navrácení zboží prodejci. Zejména pokud tak učiníte neuvážene ještě ve fázy Dispute. Poštu zpátky platíte na vlastní náklady a každému je šumák, jestli Vás to stojí víc než věc samotná. 

Pro každou transakci lze otevřít pouze jeden CASE tzn. možnost 1 nebo 2. Appeal na znovu otevření je někdy možný. 

Jinak je nutno rozlišovat Dispute a complaint. V dispute, což je prvopočáteční akce vše řešíte pouze Vy s prodejcem. Jedná se ve své podstatě o evidovanou komunikaci. Nepamatuji si již přesně jak dlouho máte na to, abyste dispute překlopili do Complaint, myslím 20 dní, ale lze to udělat i okamžitě. 

Jak to funguje s Funding sources na PayPalu by měla být elementární znalostí každého uživatele a nechce se mi na ní teď elabarovat

V momentě přesunu Dispute do Complaint zapojujete PayPal. Toto prosím berte v POTAZ. Pokud na na eBay platíte PayPal, tak stížnosti si řeší PayPal. 

Podívejme se ale na věc z druhé strany. Jinak s penězma to funguje tak, že v momentě kdy založíte complaint tak jsou prašule na účtě prodejce "PUT on Hold" dokud se complaint nevyřeší. Jestliže je transakce kryta PayPal buyer protection nebo eBay protection a Vy případ vyhrajete, PayPal Vám zaplacenou částku vrátí v plné výši, tj. včetně poštovného. 

Na účtě prodejce může vzniknout několik situací. Obdržené peníze od kupců se sčítají v PayPal balance. Pokud na účtě stále jsou PayPal si je podrží a pak vrátí kupci. Pokud na účtě nejsou, PayPal Vám penízky stejně Vrátí (pouze pokud jste kryti Buyer Protection) a prodejci se stav PayPal balance promítne do mínusu. Má potom 180 dní na to aby Balance vyrovnal na 0, jinak PayPal postoupí pohledávku Collection agency a ty se s tím nese.rou... Ovlivní to silně credit rating a člověk si u bankovní instituce s půjčkou už neškrtne. Zejména v západních zemích je k tomuto kladen silný důklad.

Toto je úplný základ. Systém je výrazně složitější. Základní trénink než nás vůbec pustili na floor trval 6 týdnů po 3 měsících jsme dostávali PayPal Completion Certificate.  

Odesláno (upraveno)

Ja som napríklad tento týždeň predával cez ebay a po prvý raz mi napísali že platbu kupujúci uskutočnil ale na môj účet budú peniaze pripísané až keď kupujúci potvrdí príjem balíka ako ok. To sa mu zdá zo strany ebay rozumné, nemusia nič vymáhať, proste tvoje zarobené peniaze postrážia kým nedorazí balík. Zatiaľ mi to nikdy nerobilo asi zmena adresy a štátu z ktorého posielam..

POZOR - tohle je z 99,99% SPAM. PayPal nikdy peníze nedrží (pokud se nejdná o complaint) - je to instant payment method. TZn. že prachy dostaneš okamžitě at je funding source jakákoliv, dycky instant payment!!!

Mám obavu, že jsi právě přišel o odeslané zboží. Říká se tomu nigerian spam....Pravděpodobně si obdržel podvodný email, který eBay nespolala, ale za ni to udělal nějaký šmejd...

Jaká byla destinace, Nigeria, Litva? velice časté.....

Děj vědět, můžem si zavolat vše ti vysvětlím...

Upraveno uživatelem deewy
Odesláno

Pokud bude zájem, tak sem rozepíšu jak přesně ten NIGERIAN SPAM funguje. . Nejjednodušší způsob jak si danou věc ověřit, je podívat na PayPal, jestli už tam byly připsaný prachý.

Tomasi je mi lito ale je to tak...

Odesláno

POZOR - tohle je z 99,99% SPAM. PayPal nikdy peníze nedrží (pokud se nejdná o complaint) - je to instant payment method. TZn. že prachy dostaneš okamžitě at je funding source jakákoliv, dycky instant payment!!!

Mám obavu, že jsi právě přišel o odeslané zboží. Říká se tomu nigerian spam....Pravděpodobně si obdržel podvodný email, který eBay nespolala, ale za ni to udělal nějaký šmejd...

Jaká byla destinace, Nigeria, Litva? velice časté.....

Děj vědět, můžem si zavolat vše ti vysvětlím...

Nakoniec všetko v pohode, peniaze mi paypal dal hneď ako ten čo odomňa kúpil dal pozitívny feedback. Zaujímavé, ešte som sa s tým nestretol. Mimochodom kupujúci bol zo Španielska.

Aj tak vďaka za každú dobrú radu, učiť sa treba zo skúseností a chýb druhých nie na vlastných prešlapoch :D

Odesláno (upraveno)

PayPal instant payment method......a to i v případě platbou převodem z bankovního účtu, kdy PayPal zaplatí za plátce a pak čeká ne clearing funds z plátcovi banky. 

Edit: ok tak sem si sám osvěžil své znalosti, ještě se mohlo stát to, že nebylo něco v pořádku s kupcem a jeho zdrojem peněz....

https://www.paypal.com/webapps/helpcenter/article/?solutionId=10632&m=SRE

Upraveno uživatelem deewy
Odesláno

eventuelně jeden z Vás měl nový účet  bez předchozí historie, tak z důvodu bezpečnosti se toto mohlo stát. Nevím proč, sem tuhle možnost vypustil....

Odesláno

Hele me by zajimalo, jak je to s "payment clearing". Profi prodejci na WUS vzdy pisou,ze zbozi odesilaji az bude payment cleared, coz uvadeji obycejne jako 3dny. Co to presne je a jaky to ma vztah k tomu, ze kdyz vzneses reklamaci, tak prodejci strhnou penize i dodatecne (tedy pozdeji nez po 3 dnech, a pak payment clearing nedava smysl)?

Sent from my HTC using Tapatalk

Odesláno

podle myho prodejce vidi love na uctu okamzite - kdyz me plati zakaznik, vidim je na paypal taky okamzite - ale chvili trva, nez se prachy presunou na tvuj bankovni ucet - ja dal withdraw ve ctvrtek odpo a v pondeli dopo sem je mel na sporce..

Odesláno

eventuelně jeden z Vás měl nový účet  bez předchozí historie, tak z důvodu bezpečnosti se toto mohlo stát. Nevím proč, sem tuhle možnost vypustil....

No môže byť aj keď neviem. Ja mám feedback 100% a 60 hodnotení, kupec mal trocha menej ale tiež je registrovaný viac ako 5 rokov.

Ono to bolo tak že platba mi prišla na paypal okamžite (ináč by som neposielal) len tam bola poznámka a tá bola hneď keď som publikoval hodinky že peniaze ktoré dostanem nebudú hneď k dispozícii ale až po 21 a viac dní. Ak si želám urýchliť proces uvoľnenia týchto peňazí mám hneď po predaji poslať tovar, zadať tracking number...

Potom či trvalo presne 21 dní (celý čas mi ukazovali na paypal balance že tie $ mám ale ako unavailabile) sa to zmenilo na available a mohol som si ich poslať do mojej banky čo trvalo ďalšie 3 dni.

Vcelku žiadny problém len veľa čakania čo mi bolo jedno.

Ja myslím že paypal a ebay majú zo mňa chaos, aj napriek 100% hodnoteniu lebo som žil 6 rokov v Taliansku a tam som sa pôvodné registroval na it stránke, mal tal kreditku,... Potom som žil 2 roky v Južnej Amerike mal tam adresu a kartu, a teraz som zasa na Slovensku s kartou a adresou.. Asi už nevedia či som nejaký podvodník alebo čo :D

• po 3 týdnech...
Odesláno

No môže byť aj keď neviem. Ja mám feedback 100% a 60 hodnotení, kupec mal trocha menej ale tiež je registrovaný viac ako 5 rokov. Ono to bolo tak že platba mi prišla na paypal okamžite (ináč by som neposielal) len tam bola poznámka a tá bola hneď keď som publikoval hodinky že peniaze ktoré dostanem nebudú hneď k dispozícii ale až po 21 a viac dní. Ak si želám urýchliť proces uvoľnenia týchto peňazí mám hneď po predaji poslať tovar, zadať tracking number... Potom či trvalo presne 21 dní (celý čas mi ukazovali na paypal balance že tie $ mám ale ako unavailabile) sa to zmenilo na available a mohol som si ich poslať do mojej banky čo trvalo ďalšie 3 dni.Vcelku žiadny problém len veľa čakania čo mi bolo jedno. Ja myslím že paypal a ebay majú zo mňa chaos, aj napriek 100% hodnoteniu lebo som žil 6 rokov v Taliansku a tam som sa pôvodné registroval na it stránke, mal tal kreditku,... Potom som žil 2 roky v Južnej Amerike mal tam adresu a kartu, a teraz som zasa na Slovensku s kartou a adresou.. Asi už nevedia či som nejaký podvodník alebo čo :D

Tomu se rika LINKED Account-sdili se nejaka reference danych uctu. Zazil jsem podobny pripad,kdy zilo vice lidi v jednom dome.Jeden z nich byl podvodnik a diky stejne IP adrese blokli ucty vsem najemnimkum a ti maji bohuzel smolejs,dokud si podvodnik svuj problem nevyresi.Nekteri dokonce dostali i Parting ways,coz znamena,ze Uz nikdy nemuzou Paypal pouzivat :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Nenašel jsem samostatné ebay vlákno, tak budu trousit sem. Co je to za debilní novinku s těma import charges? Má to většina US prodejců. Chtěl jsem něco koupit a naskočila mi skoro 30% přirážka za služby Pitney Bowes. Pročítal jsem si terms and conditions a měli by zajišťovat proclení. Ale při podrobném čtení jsem narazil na toto:

Exclusions. You alone are responsible for any customs duties, taxes, surcharges, fines, penalties, or other charges which may be imposed on you by customs or tax officials after a GSP Item has successfully cleared customs and been delivered to (or made available for pickup at) the delivery address specified by you.

Tak nevím, jestli je DPH součástí toho servisu nebo ne. Už jste to někdo zkoušel?

• po měsících...
Odesláno

Zkoušeli jste už někdo přes telefon navyšovat telefonicky limity pro prodej? Hodnocení mám 100%, ale v podstatě jen nákupy, takže limit pro prodej mám pouze 500USD. Píše mi to, že pro navýšení mám zavolat do USA, že to se mnou proberou, což není problém, spíš mě jen zajímá, jestli už tím někdo prošel, co všechno požadovali a jestli nakonec vyšli vstříc. Díky.

Odesláno

Zkoušeli jste už někdo přes telefon navyšovat telefonicky limity pro prodej? Hodnocení mám 100%, ale v podstatě jen nákupy, takže limit pro prodej mám pouze 500USD. Píše mi to, že pro navýšení mám zavolat do USA, že to se mnou proberou, což není problém, spíš mě jen zajímá, jestli už tím někdo prošel, co všechno požadovali a jestli nakonec vyšli vstříc. Díky.

Velké množství lidí tady kšeftuje na ebay, ale poradit nedokážou. No, tak mi dneska po několika telefonátech do USA zvedli limity z 500USD na 10.000USD/měsíc, jednalo se o pár kontrolních otázek a krátkou debatu o předmětech prodeje, kvůli kterým chci nechat zvednout limity, např. jestli je držím skladem, zda mám vlastní fotky, apod. Po první úspěšné transakci mi dále zvednou limity na počet vystavených položek, aktuálně 10 kusů/měsíc, později 25/měsíc. Po 25 úspěšných transakcích prý můžu zavolat znovu a pobavit se o dalším navýšení cenových limitů.

Odesláno

organic : Přesně o tomhle jsem se bavil na srazu v Brně. Mělo by to fungovat tak, že ti uhradí celní poplatky a DPH a dodají domů. Ovšem hned v prvním případě se mi stalo, že dodavatel zboží nemohl dodat, takže udělal refund a bohužel poplatky od Pitney Bowes jsem už neviděl (cca 115 USD). Reklamoval jsem to telerfonicky emailama, nic, po dvou měsících mi bylo jasné, že to s PayPalu nevyrazím. Takže jakmile se mi tam objeví Pitney poplatky, zruším to a směruju přes shipito. Nakonec to vyjde i levněji než ta jejich debilní služba.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nekdo kdo bydli v Nemecku a byl by ochoten obcas prijmout Balicek na tamni adresu po sleze preposlat do CR?

Prodejci www.ebay.de vetsinou neposilaji do CR cili mimo Nemecko ani se nesnazi odpovedet na jakykoliv dotaz pres email popr.ani se domluvit.

Neduveruji spolecnostem ktere nabizeji tyto sluzby, vytvareni nejakych virtualnich adres ci bank.uctu atpod.popr.mate nejake zkusenosti ci doporuceni?

Nejednalo by se o zadny e-shop jen o soukromy nakup, kdyz se mi neco zalibi.

Samozrejme za nejaky poplatek dle dohody.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...