Přejít na obsah

prosím o radu

Doporučené příspěvky

Návštěvník kmk
Odesláno

jsem tu nový a vlastně jen kvůli radě. Vyhodilo mi to ve vyhledávači tohle fórum. Mám možnost koupit od známého z práce Omegy seamaster automat, bondovky.Ale má to jeden háček. Ty hodinky mají ciferník i lunetu v černé barvě a já ať hledám jak hledám, všude na fotkách na netu jsou pouze v modré. Bojím se aby to nebyl padělek, chce za ně docela dost peněz .Nevíte jestli se Omega Seamaster bond dělaly i v černé barvě.Fotku nemám (nevím, jak ji pořídit) díky

Odesláno

Ahoj,

vitaj, v prvom rade ja som mal modre seamastery bondovky s gulatymi indexami a teraz mam cierne seamastery s ciarkami, ale to uz nie su bondovky.

Ak su s gulkami namiesto indexov a vyzeraju ako Bondovky, len su cierne tak je to na 100% fake. Skus dat nejake foto a potom budeme mudrejsi.

inak sa skus pozriet na www.omega.ch ale tam su uz len novsie, alebo sem

http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4599

tu som predaval svoje a v Avatare mam nove cierne.

Odesláno
  Baker napsal:
Tady je mas v cerne:http://www.omega.ch/index.php?id=285&details=1&ref=22525000&no_cache=1

...ale, ale, to nie su BONDOVKY. Jedine Bondovky su MODRE. model 2531.80.00

Návštěvník kmk
Odesláno

tak díky. Moc jste mne sice nepotěšili, ale zato jste mi zachránili několikdesítektisíc korun. Ty hodinky mají "gulky" a jsou černé. Teď jen nevím, jak se mám na toho svého kolegu z práce dívat.

No nic. Jak říkala babička : lidé sou různé.. :)

Odesláno

Omega udělala i limitovanou serii bondovek ke 40. výročí, a to i v černém provedení, s identickým (kulatým) tvarem indexů.

Rozdíl byl v tom, že pod nápisem "300 meters" bylo ještě přidáno oficialní bondovské logo "007" (vyvedeno ve stříbrném kovu ve tvaru pistole.)

Ciferník měl místo vlnkového vzoru plasticky gravírované též logo "007" opakující se po celé ploše.

Svého času je měli i u Dušáka, viděl jsem je tam, je to tak 2 a půl až tři roky.

Ale bacha, i tyhle jsem už viděl faky, a poměrně povedený, poznat je bylo snazší podle odchylek na tahu než samotného vyvedení pouzdra.

Být tebou, raději bych šel do ověřeného originálu - má k tomu ten tvůj kolega doklady?

Návštěvník kmk
Odesláno

tak už jsem myslel , že mám jasno a zase nic. Ty znaky 007 tam jsou a ještě jsem si všiml, že na dýnku je taky něco o limitované sérii 007, ale už přesně nevím co. Rozhodně tam není koník. Tah vypadá velmi zdařile, na sponě je Omega seamaster profesional a zase 007. Zkracování tahu je na šroubovací "osičky, hřídelky" (nevím jak se tomu říká), ne jako u většiny tahů (nasunuté). Víc si nepamatuju, škoda , že není foto.

Odesláno
  kmk napsal:
tak už jsem myslel , že mám jasno a zase nic. Ty znaky 007 tam jsou a ještě jsem si všiml, že na dýnku je taky něco o limitované sérii 007, ale už přesně nevím co. Rozhodně tam není koník. Tah vypadá velmi zdařile, na sponě je Omega seamaster profesional a zase 007. Zkracování tahu je na šroubovací "osičky, hřídelky" (nevím jak se tomu říká), ne jako u většiny tahů (nasunuté). Víc si nepamatuju, škoda , že není foto.

Pokud má tah šroubovací osičky, tak to začíná zavánět originálem :), ale ještě nemáš stoprocentně vyhráno.

Ať ti donese všechny ty doklady - ověř si též, že odpovídá uvedené sériové číslo.

Odesláno

Originaly bondovky podobně jako ostatní chronometry mají certifikát COCS. U Omeg by měl být ve formě karty, a knížečky. Pokud sedí číslo stroje ( pozor ne pouzdra !) s číslem na certifikátu, tak jsou bezproblémové a ničeho bych se nebál. Dají se občas koupit i levnější bez papírů, ale tam už musí kupující přesně vědět co kupuje, a něco o hodinkách vědět. Pokud o nich nic neví tak velmi riskuje.

Návštěvník kmk
Odesláno

tak papíry k nim prý nějaké má, ale taky tomu nerozumí. Dají se zfalšovat i papíry? V době, kdy kopírka zvládne identickou kopii bych jako hlavní měřítko pravosti nějaký papír, byť s razítkem nebral.

dnes jsem je prohlédl zblízka. Na dně je 40 years of james bond, limited series, uprostřed logo Omegy s 007 a pistole, číslo 937/10213, na sponě je pod 007s pistolí TM Danjaq. co to znamená? A ještě mám jeden dotaz. Na jakém proncipu vůbec fuguje heliový ventil? Vím že bych ho stejně nikdy nevyužil, ale zajímá mne to

Odesláno

No pokud je to james bond edition tak heliovy ventyl slouzi k tomu ze si das hodinky do pusy spustis ventil a nadechnes se. Pak mas hlas jako smoula a muze v telofonatu utajit svuj hlas :):):)

Blbej vtip - smazat.

Odesláno

Danjaq, LLC je firma, která vlastní práva na zboží se vztahem k James Bondovi (James Bond merchandise - Trade Mark Danjaq). Řekl bych, že to budou spíš originální hodinky, ale stejně bych je nechal u hodináře otevřít.

Odesláno

Heliový ventil slouží k odpuštění přetlaku uvnitř hodinek.Ten tam vznikne difůzí hélia z prostředí s vyšším tlakem než je uvnitř hodinek.Prakticky se toto může dít snad někde v severním ledovém oceánu na vrtných plošinách kde se používá tzv.saturační potápění.Potápěč je asi měsíc vystaven přetlaku až 30 baru a hýchá směs hélium,kyslík,dusík o určitém poměru.Pracuje pod vodou několik hodin potom se přemístí do tlakové kabiny a je vytažen na povrch kde se přemístí do velké komory (kde je stejný tlak jaký je v hloubce kde pracuje)kde žije do další šichty samozřejmě s hodinkami na ruce.Při ukončení turnusu se tlak začíná snižovat na úroveň jaká je na povrchu to trvá několik dní.Hodinky ač jsou vodotěsné mají za tu dobu zvýšený vnitřní tlak (hélium je velmi řídké a pronikne všude)a jsou konstruovány na vnější přetlak.Heliový ventil problém vyřeší.Jak sami určitě uznáte hodinky bez tohoto ventilu jsou úúúúplně k ničemu.

Odesláno

Jak to vlastně Prim myslí, že hodinky testuje na přetlak i podtlak 5 bar. Přetlak chápu, ale podtlak může být snad jenom 0 bar. Teda pokud ty hodinky nenatlakuje.

Odesláno
  marty napsal:
Heliový ventil slouží k odpuštění přetlaku uvnitř hodinek.Ten tam vznikne difůzí hélia z prostředí s vyšším tlakem než je uvnitř hodinek.Prakticky se toto může dít snad někde v severním ledovém oceánu na vrtných plošinách kde se používá tzv.saturační potápění.Potápěč je asi měsíc vystaven přetlaku až 30 baru a hýchá směs hélium,kyslík,dusík o určitém poměru.Pracuje pod vodou několik hodin potom se přemístí do tlakové kabiny a je vytažen na povrch kde se přemístí do velké komory (kde je stejný tlak jaký je v hloubce kde pracuje)kde žije do další šichty samozřejmě s hodinkami na ruce.Při ukončení turnusu se tlak začíná snižovat na úroveň jaká je na povrchu to trvá několik dní.Hodinky ač jsou vodotěsné mají za tu dobu zvýšený vnitřní tlak (hélium je velmi řídké a pronikne všude)a jsou konstruovány na vnější přetlak.Heliový ventil problém vyřeší.Jak sami určitě uznáte hodinky bez tohoto ventilu jsou úúúúplně k ničemu.

Všechno je skoro jasné , jen mi natvrdlovi vysvětli proč to helium neunikne stejnou cestou jako tam vniklo ? (když teda pronikne všude)

Odesláno
  mechano napsal:
  marty napsal:

Všechno je skoro jasné , jen mi natvrdlovi vysvětli proč to helium neunikne stejnou cestou jako tam vniklo ? (když teda pronikne všude)

No protože hélium sice pronikne i přes těsnění, ale pomalu. Pokles tlaku při vynoření je pak rychlejší a hélium nestačí vyprchat a v hodinkách je přetlak, na což nejsou stavěné.

Ale je pravda, že hodinky bez héliového ventilu jsou pro běžného uživatele nepoužitelné :D :D

Odesláno
  VS napsal:
Jak to vlastně Prim myslí, že hodinky testuje na přetlak i podtlak 5 bar. Přetlak chápu, ale podtlak může být snad jenom 0 bar. Teda pokud ty hodinky nenatlakuje.

Chápu to tak že hodinky se dají do jakési vývěvy a po odsátí vzduchu se měří zvetšení pouzdra které nastane jsou-li hodinky vodotěsné, v opačném režimu dojde ke zmenšení pouzdra, resp.tlouštky hodinek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...