Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To jsou kapesní hodinky, dnes slouží většinou už jen ke kochání. Proč to každý nutně potřebuje nějak pitvat? Sto let jste o nich nic vědět nepotřebovali a byli jste spokojení. Co se změnilo?

Buď rád, že takové krásné hodinky máš a kochej se taky. Badatelské úsilí ti stejně nic nepřinese, nebudeš vědět o nic víc než dnes.

Jen kromě toho kochání se chci ještě něco dozvědět. Nad svýma ostatnima hodinkama se taky kochám, ale zároveň znám jejich výrobce, historii značky, technické parametry atd. Abych se mohl kochat ještě víc!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jen kromě toho kochání se chci ještě něco dozvědět. Nad svýma ostatnima hodinkama se taky kochám, ale zároveň znám jejich výrobce, historii značky, technické parametry atd. Abych se mohl kochat ještě víc!

Nebo jak to mas ty? Mám to divne..?

Odesláno

Ale jo, taky se rád něco dovím. A když ne, nevadí.

Informací je ale málo. Buď nejsou, nebo leží někde zapomenuté a "nezdigitalizované", takže jako by nebyly.

Pátrej a bádej. A když něco vybádáš, tak se s námi přijď podělit.

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Jak se Vám líbí tyto? L. Hainz Praha Excelsior Park

attachicon.gif20170305_153719.jpg

attachicon.gif20170305_181144.jpg

moc, dobrá značka, velmi pěkný stav, nestyď se a udělej víc fotek, ve strojku pod písmenem M by možná mohly být schované náhradní díly

Zdravím! Z pozůstalosti se ke mě dostaly kapesní hodinky, o jejichž původu nikdo v naši rodině nic neví. Pro je to zcela neznámá značka.

podle mě jsou z počátku minulého století, asi tak z první čtvrtiny, pokud jsou zlaté, tak to jsou slušné hodinky, ale nikde nevidím puncy, takže mohou být jen pozlacené a pak by měly hodnotu pouze ve 100%, ve kterém podle mě nejsou

asi bych to sem neměl psát, ale pokud nejsou zlaté, tak já je vidím jako ideální základ pro přestavbu na náramkové hodinky, do ocelového pouzdra s větším průměrem, velké plus je savonetní stroj (natahovačka na 3.hodině a vteřinovka na 6.hodině, minus je stav číselníku, protože tenhle asi nepůjde použít, ale s porcelánovým cifrem by to byla veliká paráda...

tady jsou podobné

post-953-0-73837000-1489127277_thumb.jpg

post-953-0-27416800-1489127293_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Tak pár nových přírustků :)

Ty tvoje zlaté s tulováním bys mohl nafotit, pokud budeš mít chuť a čas, i do vlákna Tula nielo, tam by se vyjímaly (popř i ty hranaté, vypadají taky tak). :)

Odesláno

...asi bych to sem neměl psát, ale pokud nejsou zlaté, tak já je vidím jako ideální základ pro přestavbu na náramkové hodinky, do ocelového pouzdra s větším průměrem, velké plus je savonetní stroj (natahovačka na 3.hodině a vteřinovka na 6.hodině, minus je stav číselníku, protože tenhle asi nepůjde použít, ale s porcelánovým cifrem by to byla veliká paráda...

...

S tou přestavbou bych to neviděl tak růžově, protože se velmi pravděpodobně narazí na problém s řízením hodinek. ;)

Odesláno

S tou přestavbou bych to neviděl tak růžově, protože se velmi pravděpodobně narazí na problém s řízením hodinek. ;)

Myslím ze zlaté jsou a přestavbu se mi dělat nechce. Dávám sem ještě foto strojku. 7bf84f80aa31b3dc20d4333da400e95d.jpg17ba1179d5fec37103ada0c0b8485738.jpg

Na tom detailu je vidět něco jako "LV"

Odesláno

Ahoj. Rozhodně bych přestavbu nedoporučoval, Originál je originál a strojek je opravdu pěkný.   Jirka

Návštěvník tolja
Odesláno

Přidávám další foto. Snad se Vám budou libit. Mám z těch hodinek radost.

attachicon.gif20170311_073638.jpgattachicon.gif20170311_074444.jpg

paráda, jsou pod emkem ty díly?

Ahoj. Rozhodně bych přestavbu nedoporučoval, Originál je originál a strojek je opravdu pěkný.   Jirka

ale POUZE pokud jsou zlaté, pozlacené kapesní hodinky jsou na  :shit: nebo na  :shit:  :shit:

Odesláno

Sakra. To vedet drive!

Jednou kamarad prodaval kapsace. Ted uz si nevzpomenu na znacku. Ale zaujalo me to pole s pismenem M. Rikal jsem si " na co tam je? ". No a az ted je mi to jasne. :-)

Jenom dotaz: To M znamena maintenance?

Diky za pro me dosud neznamou.

Návštěvník tolja
Odesláno

Sakra. To vedet drive!

Jednou kamarad prodaval kapsace. Ted uz si nevzpomenu na znacku. Ale zaujalo me to pole s pismenem M. Rikal jsem si " na co tam je? ". No a az ted je mi to jasne. :-)

Jenom dotaz: To M znamena maintenance?

Diky za pro me dosud neznamou.

taky EP, taky Ludvík Heinz, o "malinko" jednodušší model, ale pod můstkem je pusto, okradli stařenku.. :crying_anim:

post-953-0-84534600-1489308750_thumb.jpg

post-953-0-26892900-1489308751_thumb.jpg

post-953-0-69127300-1489308751_thumb.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Je to dárek pro spolupracovnici. "Obyčejné" meziválečné Doxy z Aukra se po zjištění stavu změnily v úžasnou výhru v loterii: Za 24 hodin se zrychlily (a to pravidelně) o 6 vteřin a rezerva nátahu 41 hodin. Takové opravdu půjdou nosit :)

post-40100-0-28309000-1492264157_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Novy prirastok - americka klasika...velkost 6s, 7 rubinov...a vyzeraju ako NOS stav....druhe cakaju na colnici, vecer sa podelim :)

04d412f223e6770ea810b2d9135934ba.jpg

Odesláno

Hampden Watch Co. - gen. Stark model, dokonca aj s menom prveho majitela :)f55c8554bdc030eff96a9d74204d26c9.jpg474eb91e866d4968e58e3a6451c64e12.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...