Pit Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Nedávno tu někdo prodával Orient Star Diver. Přiznám se, že mi Orient jako značka nikdy moc nevoněl, ale tyto hodinky mě něčím chytily. Tak jsem začal pátrat, co to je za typ a zjistil jsem, že Orient vloni vypustil novou verzi tohoto modelu a když jsem je uviděl, tak jsem věděl, že jsem v háji, že je prostě budu muset mít. Přesvědčily mě 2 věci: jednak samotné hodinky, přiměřeně robustní, odolné, s mírným antireflexem a hlavně s indikátorem rezervy nátahu. A druhá věc, co mě dostala bylo partnerství Subaru a Orient. A protože jsem poslední 2 roky jezdil v Impreze (pravda, STI to nebylo ani náhodou, pouhá nafta, ale Impreza zůstane moje srdcovka), tak jsem věděl, že mě mají.Hodinky jsem objednal u Poljot.at, do 10 dnů jsem je měl doma - přišly právě dnes. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ...a aspoň na začátku přesně splnily mé očekávání. Robustní hodinky, které se díky nátahu umístěnému na čtyřce velmi dobře nosí. Z dalších specifikací: Mechanical Movement : ORIENT caliber 40N5A Made in JapanSelf-winding & Hand-winding movement(Second Hand halt mechanism)Enhanced shock proof22 jewels21600/hour vibrationsPower reserve indicator, Date indicator One-way rotating bezelSapphire crystalScrew casebackScrewed-down crownDiameter 46.00mmThickness 13.30mmWater resistant to 200m(Certificated by ISO 6425 diver? s watches, ISO 764 antimagnetic watches and ISO 1413 shock-resistant watches) No prostě hodinky do nepohody. Za 400 EUR (dokonce jsem pak našel na orientuhren.de za 360) hromada muziky, která doufám dlouho vydrží. Račte se kochat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Pěkné hodinky. Kolega má podobné Orienty a za ty prachy super hodinky.Jen tam nemá klasické pružné stěžejky, ale nějaké nalisované osky a tak je výměna řemenu možná jen v přípravku u hodináře.
Dantechno Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Ta modra je hodne zajimava. Gratuluju a at te dlouho tesi...
ggrand Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Pěkný kousek, chvilku jsem nad nima přemýšlel a pak viděl rozměry... Jakou máš ruku prosím tě? Páč ti sednou velice dobře!
petr_cha Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 (upraveno) Přes mě proběhly právě ty původní černé (verze Orient Star)... když jsem je poprvé viděl, tak jsem okamžitě zapomněl na svoji averzi vůči názvu Orient :-o) škoda, že mi nesedly.. ta rezerva je hodně návyková.. tak ať šlapou ! Upraveno 17. května 2012 uživatelem petr_cha
zibarek Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Blahopřeji, moc pěkné potápky, pěkná cena, být o trochu menší, měl bych je mezi favority.
Slim_brno Odesláno 17. května 2012 Nahlásit Odesláno 17. května 2012 K Orientům mám nějakej apriorně-iracionální odpor, ale tyhle jsou snad první, který bych si dovedl představit na ruce. (Kdyby na nich byla jiná značka )
Pit Odesláno 17. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Pěkný kousek, chvilku jsem nad nima přemýšlel a pak viděl rozměry... Jakou máš ruku prosím tě? Páč ti sednou velice dobře! Děkuji děkuji, jestli se nepletu, tak jsem si naměřil 18,5 cm. Dětství s lopatou u míchačky při stavbě rodinného domu rodičů přeci jen zanechalo stopy )) Běžně si oddělávám z hodinek 2 dílky a jsem na svejch.
Pit Odesláno 17. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2012 K Orientům mám nějakej apriorně-iracionální odpor, ale tyhle jsou snad první, který bych si dovedl představit na ruce. (Kdyby na nich byla jiná značka ) Já to měl stejně, ale pak jsem viděl logo Orientu na nárazníku modré Imprezy STI a v ten moment jsem byl jasnej
Pit Odesláno 17. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2012 Přes mě proběhly právě ty původní černé (verze Orient Star)... když jsem je poprvé viděl, tak jsem okamžitě zapomněl na svoji averzi vůči názvu Orient :-o) škoda, že mi nesedly.. ta rezerva je hodně návyková.. tak ať šlapou ! Jj, přesně Tvůj inzerát byl ten popud, kdy jsem začal hledat co je to za hodinky, protože jsem hledal sportovní automaty s rezervou. A takhle to dopadlo
Pit Odesláno 9. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Tak jsem k těmto hodinkám pořídil ze Strapcode tah Super Engineer II. Co vy na to? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Trochu mě dráždí napojení hodinek na tah - prostě to není origo hladký přechod a lehký nesoulad tahu a těla hodinek. Tah je matný a tělo hodinek je lesklé. Nicméně tah zase perfektně sedne k lunetě. Tak uvidím, jak se s tím sžiju. Ale každopádně je to teď parádní kus hodinek, 222g Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Asi to bude kvalitativně skok vpřed, ale co mi vadí je napojení na pouzdro a že se tah nezúžuje. Celkově to ale jde.
Daemonultimate Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 Z tý super velikosti ten tah opravdu dost opticky ubírá.Jinak jsou to hezký mašinky,ale za sebe bych je viděl v černý.
Pit Odesláno 10. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 Díky za reakce. S tím ubrání velikosti to na ruce není tak hrozný: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. K tomu napojení na pouzdro souhlas, máte někdo představu, jestli se to dá nějak řešit? Dají se koupit nějaký hezký neoriginální napojení nebo to pořešit jinak?
misoo Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 novy tah im velmi prospel skoda toho loga, to zatial neviem prekusnut...
Pit Odesláno 10. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 Víš co pomohlo mně? To logo na zadku Subaru Impreza WRX STI v rámci nějakého sponzoringu Orientu a STI. Od té doby ho vnímám jako sportovně elegantní
Jiribartl Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 Orienty mají svoji historii, tyhle dokonce koule a ten široký tah je k nim neskutečně brutální. Je to bomba
Pit Odesláno 10. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 Dekuji, pane, zvlast od tebe si toho cenim!
GLAM3 Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 měl jsem je u hodináře v Praze na ruce, ale jsou velký. mám ruku 17 - 17.5 a rozhodl jsem se v krámě že ne, bylo to fakt těžký....rvalo mi to srdce, uff
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se