Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chci si pořídit hodinky, které můžu mít na ruce, když budu opravovat kolo, hrabat se v garáži... atd. S perfektní čitelností, průměr kolem 44mm. Cenově kolem 1000EUR. V podstatě jsem se rozhodnul pro Dievas Focal. Neokoukané, povrchová úprava 6x odolnější než ocel, perfektní čitelnost, macatý vzhled..

Posted Image

Faktem je, že nechápu jejich způsob distribuce. V Německu nikdo, V UK firma, co neposílá do CZR.. Takže jediná možnost Singapur (Gnomon watches). Psal jsem jim, jestli je ještě nějaká možnost.. Tak mi poslali kontakt na někoho na Seyšelách, že to jde i od tamtaď :-D

Jen jsem se chtěl ujistit, že to je dobrý nápad, nemám zkušenost s kupováním hodinek, které musím na případný servis posílat do zahraničí, se značkou Dievas atd. Díky. Snad mi to nerozmluvíte :)

Odesláno

Nekde jsem to tu cetl.. ze byly problemy s kvalitou. Ale co vidim na diskuznich forech, jsou vsichni nadseni. Navic tohle je novy model, tak nevim. To provedeni je fakt zajimave a cena super, kdyz si vezmu vodotesnost, dva reminky v cene, odolnost...

Odesláno

Já už jsem to tady psal - kvalita super.

Otec s hodinkama dělá všechno - kangem počínaje, krumpáčem konče. Na rukách je má od rána do večera.

Jediný hodinky, který neodrovnal za půl roku.

Koupil jsem u Kuby quartzky ve výprodeji za pár korun a už je to asi pět let a pořád šlapou na původní baterku.

A mírně utopenej safír je jak prvnička, úplně bez poskvrny.

Hned bych mu koupil další.

Návštěvník ?po
Odesláno

Faktem je, že nechápu jejich způsob distribuce. V Německu nikdo, V UK firma, co neposílá do CZR..

a není ti to divný, když je na tom napsáno Germany ? :D

Odesláno

dievas urcite predava gnomon, je to nejaky singapur tusim ale slusny obchod s dobrym menom, ceny v pohode a mali vo zvyku pridat k hodinkam este NATO strap navyse

ja sam som tam pred casom bral svoje "swiss made" ollechy a v pohode....

Odesláno

Drzim palce :) Potom daj fotky, som zvedavy, vyzeraju velmi dobre! ;)

Díky.. Určitě nafotím :) Je to k nevíře, ale v neděli objednáno (spolu s 5ti textil. řemínky různých barev - blíží se přeci léto), v pondělí ráno odesláno.. teď jsou někde za Indií a ve čtvrtek by měly být doma! A to bez příplatku za poštovné. Prostě to poslali UPS express.. Takže jestli v té zásilce nebude místo hodinek cihla, tak to velký klobouk dolů.

Odesláno

Gnomon Watches je seriozny predajca, pre cihlu si dojdi do Baumaxu :)

Na zive fotky som tiez zvedavy, tento styl hodiniek sa mi paci, navyse hodinkove firmy sa s oblubou pretekaju vo frigidnosti firemnych fotiek svojich vyrobkov.

Odesláno (upraveno)

Tak už jsou doma.. Kluci šikmooký uvedli na faktuře trošku jinou částku, takže se to opravdu vyplatilo dovézt z druhé půlky zeměkoule...;)

Přišly v takovém bytelné kufříku, celkem by mě zajímalo, jestli to celníci rentgenovali... :-) Navíc Gnomon ještě poslal takové hezké cestovní pouzdro na hodinky. Potěší.

Dojmy ze samotných hodinek jsou velice pozitivní. Ručičky lícují s indexy, luneta už tak 100% není, ale zbytek vypadá dost poctivě. Malý kaz na přezce spony také nemusel být.. možná jim to ještě vyfotím a pošlu.

Každopádně mě velice mile překvapil druhý dodávaný řemen. Je kožený, ale žlutý! Okamžitě jsem ho nandal a teď ty hodinky vypadají vážně neodolatelně. Vůbec se mi nechce tam ten gumový dávat :-)

Antireflex na skle asi je, ale zvláštní je, že nemá fialový nádech.. Tátovy IWC ho asi mají trochu lepší :-) Na ruce sedí bezvadně a hodně budí pozornost. Jsou velké a jiné. Na nic si nehrají, svou strohostí všem dávají najevo, že to jsou prostě JEN hodinky a kdo o tom bude pochybovat, dostane do držky :-D

Čitelnost hodinek je úžasná, nikdy jsem podobné neměl.. Prostě za jakýchkoli okolností koukne člověk na hodinky a neřeší, co je ještě ručička a co už ne. Trošku jsem doufal v silnější luminiscenci, ale třeba ještě nejsou pořádně "nabité" (výrobce uvádí GRADE A SUPERLUMINOVA). Lumi je takové decentní, třeba v šeru jsou hodinky suprově čitelné, aniž by zářily. V úplné tmě by mohly víc.. Ale když jsem je třeba chvíli nasvítil LED baterkou.. Svítily nehorázně. Zvláštní.

No, udělám pár fotek a pochlubím se :-)

Upraveno uživatelem Poldav6
Odesláno

Gratuluji k akvizici, tesim se na fotky :notworthy: ... i kdyz, neda mi to se nezeptat... nebyly by k uvedenemu vhodnejsi treba nejake Trasery? Lumi by byla vyresena, a do nepohody by byly take...

Odesláno (upraveno)

Gratuluji k akvizici, tesim se na fotky :notworthy: ... i kdyz, neda mi to se nezeptat... nebyly by k uvedenemu vhodnejsi treba nejake Trasery? Lumi by byla vyresena, a do nepohody by byly take...

Díky :-)

Upřímně.. se mi Trasery až tolik nelíbily.. Já navíc po těch hodinkách nic extra chtít nebudu, stačí aby vypadaly drsně.., výjimečně.. a abych je nemusel sundavat, když vezmu nějaký nástroj (bez připomínek) do ruky. Prostě abych na ně nemusel dávat pozor :-) Také mě trochu lákají věci, které jdou mimo proud. Pokukoval jsem po různých Sinnech, Damasko, Muehle-Glasshutte. Většina z nich asi bude o stupínek výš, o tom žádná. Takový Marinus GMT za 45k je bezvadný. Ale už bych zase o něj měl trošku strach (asi) a stojí skoro 2x tolik.

Dievas se prostě zdál být dobrá alternativa :-)

Upraveno uživatelem Poldav6
Odesláno

Fajnové hodinky! Vždy sa mi páčili puzdrá, kde je výrazná nadväznosť nožičiek k puzdru, priamo od neho, nie tak plynule. Teda dúfam, že to v tomto prípade je, ak to neskresľuje prečnievajúca luneta. Fotka s baterkou je výborná. Pridaj kľudne aj ďalšie, prosím.

Odesláno

Na ruce sedí bezvadně a hodně budí pozornost. Jsou velké a jiné. Na nic si nehrají, svou strohostí všem dávají najevo, že to jsou prostě JEN hodinky a kdo o tom bude pochybovat, dostane do držky :-D

To je super recenze, díky, pobavil jsem se :)

Hodinky vypadají dobře, nějak extra levný sice nejsou, ale líbí se mi.

Odesláno

Díky za hezké komentáře :-)

Guma se sponou je také, i když tu jsem sundal hned, ani jsem ji ještě nezkracoval.. Trošku mě mrzí ten kaz na ní, uvidíme, co k tomu Gnomon řekne. Není to nic tragického a na zapnuté sponě to ani není vidět.

Zrovna experimentuju s různými NATO řemeny, nechal jsem si jich poslat 5, v různých barvách a opravdu mě baví ta jednoduchost přendavání a ani nevadí rozdíl mezi mohutností pouzdra a "tenkostí" textilních řemenů. A určitě jsem strašně vděčnej za ten žlutý kožený řemen. Koukal jsem, že ve většině případů poslali černý kožený.. Ale až s tím žlutým to opravdu zazáří (hlavně když ten gumový je černý, není potřeba se toho bát).

Fotky určitě ještě budou :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...