Návštěvník Zmizík Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Hej hola, fandové motorismu a finančních služeb. Pomalu budu přemejšlet o novým služebním vozidle a chtěl jsem se zeptat. Jako jedna z možností mě napad operativní leasing, tak jak ho všude prezentujou. Tj. veselý chlapík si pěkně jezdí, vo nic se nikdy nestará a po třech čtyřech letech si vezme nový fáro a tak dokola, když to dobře jde. Totiž když si spočítám, co mě stojí můj současný automobil, tak to měsíčně vyjde na docela dardu (akontace+leasing.splátky+servis+pneu+benzín 11l/100km) - takže by mě asi nevadilo, kdybych to všechno platil v jedný koncentrovaný částce, teda mimo benzínu.. Máte někdo pozitivní/negativní zkušenost? Napadá mě třeba: Nabízej výměnu pneumatik, ale co když tam daj nějaký jebky, to na tom budu muset jezdit? Nebo třeba: V jakým stavu se po čtyřech letech používání má (musí) ten automobil nacházet, jsem přece jen trochu čuně...? Nebo jak to je s nájezdem - ujedu třeba místo smluvních třiceti tisíc za rok čtyřicet a budu doplácet nějakej ranec nebo co? Existuje na to nějaká super firma? Tj. docela rád zaplatím za nějakou službu ale zas nechci bejt vyloženě za hejla.. Díkes.
Jay Doll Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Potkal jsem člověka, co má na operativní leasing Cayenne S. Platí 30 tkč měsíčně a neřeší vůbec nic, kromě tankování. Sjede za sezónu gumy, dostane nové. Když musí do servisu, tak ho tam někdo odveze. Přezutí na léto/zimu neřeší, pojištění neřeší. Je to prostě pohodlné
pikec Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Něco podobného se řešilo zde třeba bude vyhovovat. Já se toho chytil a zítra si jdu pro auto. Ale je tam limit půjčení na 6měsíců a 10000Km. Což je i pro mě málo, ale řešení je, budu couvat cca 2000Km
Návštěvník Zmizík Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Potkal jsem člověka, co má na operativní leasing Cayenne S. Platí 30 tkč měsíčně a neřeší vůbec nic, kromě tankování. Sjede za sezónu gumy, dostane nové. Když musí do servisu, tak ho tam někdo odveze. Přezutí na léto/zimu neřeší, pojištění neřeší. Je to prostě pohodlné Hm, tak skoro na stejnejch nákladech jsem s Outbackem...
panedge Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 S tím Porschem to je ňáký divný,to je směšná částka
Jay Doll Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 no možná to bylo 60... . Jsme se bavili krátce, ale zaujalo mě, jak se o nic nestará. Nalítá s tím tolik, že gumy mění i 2X za sezonu a neplatí za to nic navíc
jacob Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Nalítá s tím tolik...To bude nějaký slušný produkt. Bavil jsem o tom se známým, který si chtěl vzít Insignii (nakonec cash) a všude měl omezení např. 15 000 kilometrů za rok.
Návštěvník J. V. Pleva Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Ukázka kalkulace mého bývalého služebáku (kupováno tuším 2006, ale princip zůstává podobný): VW Touran 2.0 FSI Highline Item | Listpr. | D% | Investment Basic price | 793 000 | 12 | 697 840 Bi-Xenon headlights | 32 900 | 12 | 28 952 Comp.acces.-Constr,rugs | 3 660 | 0 | 3 660 VIN etching windows | 840 | 0 | 840 Hands-free set Parot | 11 000 | 0 | 11 000 Winter set | 9 700 | 12 | 8 536 Alloy Wheels Magny Cours | 4 500 | 12 | 3 960 Cargo safety net | 5 800 | 12 | 5 104 Parkpilot | 12 300 | 12 | 10 824 Alarm with back-up-horn | 12 000 | 12 | 10 560 Radio RCD 500 | 10 200 | 12 | 8 976 Metallic paint grey bamboo | 11 000 | 12 | 9 680 Sum 906 900 Calculated investment 799 932 Mileage/year: 37500 km Duration: 48 months Interest: 5.07 % Interest base CZK: 517 566 Residual value CZK: 235 200 Service | Service specification | per month | per KM Depreciation | | 11 765 | 3.7649 Interest cost | fixed | 2 187 Road tax | 250,00 Taxes | Fees: Higway, Registration, Radio | 190 Third party insurance | ALLIANZ + Glasses insurance | 673 Fully comprehensive insurance | ALLIANZ 5% / Min 5.000 | 2 594 Passenger insurance | ALLIANZ | 80 Legal Protect. Insurance | D.A.S. | 19 Maintenance | | 2 081 | 0.6660 Tyres | Winter tyres included "H" | 2 088 | 0.6682 Replacement car | Category: E, Days/Year: 1 | 30 Road assistance | | 104 Management Fee | | 350 Total Lease costs: 22 410 Each less driven kilometer will be credited at CZK: 1.3342 Each more driven kilometer will be invoiced at CZK: 2.4637A tady je trochu novější kalkulace kolegova auta, to už zkrouhli limity:
Atreus Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Zdravim, je důležité jaké přesně služby si s leasingovkou domluvíš že budou součástí OL. Splátka se odvíjí od rozsahu služeb, (např. je v tom zahrnutá i dálniční známka), nájezdu, pořizovací ceny a prodejní ceny na konci leasingu. Ta může být pevná, nebo otevřená tj. leasingovka auto na konci prodá a zbytek vyúčtuje oproti splátkám.Každá leasingovka má trochu jiné podmínky ale zhruba to funguje následovně: Platíš nějakou měsíční částku ve které máš co si domluvíš (pojištění + servis + gumy + ...). S autem jezdíš do smluvních servisů (servis má smlouvu s leasingovkou) a jen podepisuješ soupis prací, servis pak fakturuje leasingovce. Hodně důležité je co bude na konci leasingu a na to pozor! Zase záleží na leasingovce ale třeba u Leaseplanu máš pokutu za nadměrné kilometry tj. ve smlouvě máš nájezd třeba 75 000 za 3 roky, najedeš 90 000 a z rozdílu Ti dopočítají poplatek. Obecně je třeba se hlavně soustředit na to co všechno budeš doplácet po skončení leasingu - a vyjednat si co nejlepší podmínky
P_P Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Osobně mám zcela jinou zkušenost. Právě Audi A6 je na splátky dost drahé, údajně prodejní cena staršího Audi je dost nízká. Zde má jasně výhodu Octavia, VW. Např. A6 a Pasát - leasing na 5 let, měsíčně A6 o cca 8k dražší splátky (rozdíl v pořizovací ceně cca 200k, takže splátka po rozpočítání by se měla lišit o cca 3k).
KFL Odesláno 7. června 2012 Nahlásit Odesláno 7. června 2012 (upraveno) My máme operáky od třech leasingovek - vyhraje dycky ta nejlevnější nabídka. Auta máme na 4 roky, nájezd do 160 tkm, full servis included (vyzvedávají auta na servis, vozí je zpátky, výměna letní/zimní včetně ráfků, běžná údržba s náhradním autem atd. - i když to je spíš na dohodě se servisem než s leasingovkou), nechybí plná pojistka, a to včetně čelního skla a sedadel. Splátky jsou od 15,5 do 22,5 podle třídy bez DPH. V tý nejnižší jsou oktávky, BMW 1er, Audi A3, Volvo V50, Ford Focus apod., v nejvyšší potom auta do 1,2M pořizovačky (před slevama bez DPH), čili A6, 5er, VW Multivan atd. Hodně důležitá je u smlouvy zůstatková cena auta na případný odprodej, která se promítá do výše splátky. Podle provozu se potom provádí rekalkulace splátek (když má člověk typicky výrazně vyšší nájezd). Pravdou je, že je výhodný nic neřešit a jen jezdit. Můj Sharan měl cenu před slevama a včetně DPH téměř milion korun a splátka za něj pro firmu je cca 17K měsíčně. Blbý je, že jako jednotlivec či firma s jedním autem se k podobnejm částkám asi nedostaneš :/. Ale nevím, třeba jo. Upraveno 7. června 2012 uživatelem KFL
Vašeck Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 (upraveno) No výhodou u operáku je ta doba minimální délky smlouvy, ta není... na rozdíl od jiných financování. Pár výhod co nabízí operativní leasing najdeš spíše u firem. Ono každému to nemusí sednout, takže zkušenosti jsou různé. Výhoda je, to co píšeš. Neřešíš nic... o vše se stará vlastník vozu, tedy leas. agentura. Upraveno 30. září 2014 uživatelem Vašeck
lykan Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Ja mam zkusenost s Oplem od Arvalu, ale bohuzel jenom jako uzivatel, i kdyz nektere veci jsem poruznu zjistil. Mam auto na 4 roky/200 000 km, zahrnuje to plny servis, jak bylo zmineno vyse - CR znamka, gumy, servis, pov+havarijka. Jestli budeme neco platit navic, kdyz najedu vic nevim, ale nikdo me na to neupozornil. Na servis/gumy jezdim tedy sam, ale to je mi vlastne jedno, ptz bez auta stejne moc fungovat nemuzu. Mame i 5 dni zdarma nahradni auto pri opravach. Cenove to vychazi podle sefa podobne/hur (nerekl presny cifry), nez kdyz jsem mel dlouhodobe pujcenou (smlouva vzdy na mesic+) O2 od Europcar.Mluvili i do vybavy - vic naslaply auto se jim pry lepe proda. Obecne by mel byt Arval drazsi oproti treba CSOB leasing.
Kat251 Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Sice nevím, proč se téma otvírá po tak dlouhé době... Ale přispěji trochou do mlýna.. Leasujeme Audi, Superby a Octávky Služby all in/5let nebo nájezd 180 kkm - co je dřív tak se mění.. nejlevnější nám jsou v tomto pořadí Auto Klokočka - mají svou leasingovku ALD - což je v podstaě KBanka CSOB Sixt a nejdražší je Leaseplan - středně vypavená Oktávka při stejných podmínkách přibližně od 8500/měs po nejdražší 11000 měs.. obecně se vrcí 0,7 CZK za nedojeté kilometry a za přejeté se doplácí do 1,5 CZK za přejeté km
Jörg8X Odesláno 1. října 2014 Nahlásit Odesláno 1. října 2014 (upraveno) Hej hola, fandové motorismu a finančních služeb. Pomalu budu přemejšlet o novým služebním vozidle a chtěl jsem se zeptat. Jako jedna z možností mě napad operativní leasing, tak jak ho všude prezentujou. Tj. veselý chlapík si pěkně jezdí, vo nic se nikdy nestará a po třech čtyřech letech si vezme nový fáro a tak dokola, když to dobře jde. Totiž když si spočítám, co mě stojí můj současný automobil, tak to měsíčně vyjde na docela dardu (akontace+leasing.splátky+servis+pneu+benzín 11l/100km) - takže by mě asi nevadilo, kdybych to všechno platil v jedný koncentrovaný částce, teda mimo benzínu.. Máte někdo pozitivní/negativní zkušenost? Napadá mě třeba: Nabízej výměnu pneumatik, ale co když tam daj nějaký jebky, to na tom budu muset jezdit? Nebo třeba: V jakým stavu se po čtyřech letech používání má (musí) ten automobil nacházet, jsem přece jen trochu čuně...? Nebo jak to je s nájezdem - ujedu třeba místo smluvních třiceti tisíc za rok čtyřicet a budu doplácet nějakej ranec nebo co? Existuje na to nějaká super firma? Tj. docela rád zaplatím za nějakou službu ale zas nechci bejt vyloženě za hejla.. Díkes.Na pneu jsou různé kategorie, takže si můžeš vybrat lepší gumy a jasně ti řeknou jaké značky tam budeš mít. Auto vrátíš tak jak ho máš, ale můžeš pak doplácet za nějaké poškození apod. Pokud přejedeš, tak budeš platit určitou částku za každý km, zase na druhou stranu, když ujedeš méně, tak ti nějaké peníze vrátí. Pokud přejedeš, tak to je tuším kolem 1,- Kč/km, nebo něco hodně podobného, tj. žádná rána to není Zkus si poptat např. Hertzlease, ALD nebo Leaseplan. EDIT: až teď vidím, že reaguji trochu pozdě Upraveno 1. října 2014 uživatelem Jörg8X
tmoris Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Abych nezakladal nove tema, tak to zkusim sem: Nakonfiguroval jsem si Sharana a jsem tam za 1,2M bez dane, coz me malicko nasralo. Tak premyslim o moznostech:var1- koupit novy, kdyz ho budu provozovat 10 let (manzelka s tim rocne i s dovolenyma najede max 20kkm) a zbytkova cena bude 200kkc tak to je ztrata na amortizaci 1M, tedy 100kkc rocnevar2- koupit ojety tak do 30kkm a usetrit tak 200kkc, coz by delalo rocni ztratu na amortizaci za 10 let cca 80kkc/rokvar3- poridit operak - ale nemam vubec tuseni, na kolik to vyjde a jestli se jednotlivec/mrdka jako ja, dostane na neco smysluplnyho.. poradi nekdo?
tommas4 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Teď jsem počítal auto, pokud chceš auto za 1,2 bez daně tak budeš operák s limitem 20tis. km rok platit cca 18 tis. měsíčně, bez dph.Jako FO jsi tedy ročně skoro 250 mínus, ale zase si můžeš vybrat co dva roky nové auto Pro tebe se operák na takové auto rozhodně nevyplatí, varianta 2 je nejlevnější.
tmoris Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Teď jsem počítal auto, pokud chceš auto za 1,2 bez daně tak budeš operák s limitem 20tis. km rok platit cca 18 tis. měsíčně, bez dph.Jako FO jsi tedy ročně skoro 250 mínus, ale zase si můžeš vybrat co dva roky nové auto Pro tebe se operák na takové auto rozhodně nevyplatí, varianta 2 je nejlevnější. a levnejsi operaky s mene castejsim menenim auta nejsou? (napr vymena 1x 4 roky). Provoz koupeneho auta znamena podle me rocne tak 20k pojisteni, 10k servis, 5k gumy = 35k / 12 = ~3kkc/mes. Rocne prijdu o 100k na amortizaci, takze na mesic to je ztrata ~12kkc. Takze pokud bych se dokazal dostat na operak nekde kolem tehle castky, tak by to mohlo davat smysl.
tommas4 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 (upraveno) Myslím že se tam nedostaneš, počítáš zcela správně, ale full servis operák třeba na Superb s cenou 0,9 s daní je za 13500 měsíčně s daní při 5% spoluúčastipro FO.A tam mají 3 roky a 50tis. km max. nájezd.Zdroj zde: https://www.vwfs.cz/financovani-znacek/skoda-finance/skoda-operativni-leasing.html Jo samozřejmě to je přímo koncernová nabídka, někdo může jit níž, ale 12 u auta za 1,5 to nebude. Upraveno 28. července 2016 uživatelem tommas4
busmil Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Abych nezakladal nove tema, tak to zkusim sem: Nakonfiguroval jsem si Sharana a jsem tam za 1,2M bez dane, coz me malicko nasralo. Tak premyslim o moznostech:var1- koupit novy, kdyz ho budu provozovat 10 let (manzelka s tim rocne i s dovolenyma najede max 20kkm) a zbytkova cena bude 200kkc tak to je ztrata na amortizaci 1M, tedy 100kkc rocnevar2- koupit ojety tak do 30kkm a usetrit tak 200kkc, coz by delalo rocni ztratu na amortizaci za 10 let cca 80kkc/rokvar3- poridit operak - ale nemam vubec tuseni, na kolik to vyjde a jestli se jednotlivec/mrdka jako ja, dostane na neco smysluplnyho.. poradi nekdo? Zkus mrknout tady: http://www.rt-torax.cz/leasing-347-1-0/VW-Sharan-2-0-TDI-BMT-Highline-6mist.html, měl jsem od nich 4 roky Tiguana pro manželku a vše OK...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se