Návštěvník dlubix Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 Drazí chronokolegové, že se za blbost platí, ví asi většina z nás, ať už méně nebo více. Nu a právě došlo i na mě... Před rokem a něco jsem pořídil manželce malé auto na takové to popojíždění s dětičkama. Samozřejmě jsem sjednal povinné ručení. Nicméně jsem až dnes zjistil, že povinné ručení zaniklo měsíc po sjednání, protože pojišťovna (Kooperativa) neobržela včas platbu za sjednané pojištění. Vlastně ji neobdržela vůbec, což jsem bohužel zjistil také až dnes Zelenou kartu i smlouvu jsem měl a vozidlo provozoval, jelikož mne ani ve snu nenapadlo,že není pojištěné. Po celou dobu provozu se NAŠTĚSTÍ nic nestalo, ale vznikla díra,kterou by Česká Kancelář Pojistitelů chtěla zalepit cca dvaceti litrama Nemám tušení, jestli mě může někdo nebo něco zachránit. Každá rada vítána, pomoc odměněna
Jezevcik2 Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 To je fakt smůla.Jak je možné,že Tě Kooperativa neinformovala o dlužné částce?Zajímalo by mne,jestli je ČKP tak horlivá i ve vztahu k těm tisícům vědomě a opakovaně nepojištěným.
tmoris Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 obavam se, ze nemas nejmensi sanci uniknout uhrazeni toho co pozaduji...
fcmasakr Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 vidím to podobně. možná zkusit, jestli tu sankci spočítali správně. občas se i bankám stává, že napočítaj úroky z prodlení nebo jiný sankce, na který nemaj nárok. když na to člověk upozorní, tak couvnou. taky bych se podíval do smlouvy s pojišťovnou (resp. do všeobecných smluvních podmínek), jestli ten "automatický" zánik smlouvy mohl proběhnout.
jacob Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 Ta "pokuta" je bohužel jasně určená. Za každý den bez POV je to cca 50 - 90 Kč podle obsahu motoru. Již jsem to tady psal jednou. ČKP je banda idiotů. Posílají výzvy, téměř je nelze přímo kontaktovat (mají jen PO box), odpovídají předepsanými dopisy. Bojím se, že jakákoliv snaha je špatně vynaložený čas.
Lamiczka Odesláno 11. května 2014 Nahlásit Odesláno 11. května 2014 Nemáte prosím někdo vlastní zkušenost s vozidlem, které bylo součástí dědictví a bylo dlouhodobě odstaveno a nepojištěno. Dostal jsem po 6 letech motorku po dědovi, která byla součástí dědictví a dostal ji v řízení strýc, ale ten ji roky nepřihlásil a ani neplatil povinné ručení. Motorka stála nepojízdná na vlastním pozemku v zamčené kůlně. Mám strach ji teď přihlásit, protože to potom skočí ČKP a pokuta za 3 roky (za delší dobu zpětně to vymáhat nelze) může být nějakých 22k. Trochu mě štve, že se na to strýc vyprdnul a místo 200 ročně to teď může stát jetý damaska - ta motorka ani tu cenu nemá. Je schopen někdo poradit nebo pomoct. Motorku se mi nechce házet do šrotu Jinak pro další nešťastníky, našel jsem spousta informací zde:http://www.antickp.cz/index/http://www.stopckp.cz/ Původně jsem myslel, že by mělo stačit 2x četné prohlášení, že motorka stála nepojízdná na vlastním nepřístupném pozemku, ale v případě dědictví je v tom prý ještě jiný háček
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se