Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem si u jednoho hodináře prohlížel chronograf ORIS za cca 30 k, ale podle mého hóóódně letitý model. Musel ho mít na krámě alespoň 10 let. Všiml jsem si, že na ciferníku bylo označení automatic a 17 jewels. Pokud vím, tak VALJOUX strojek má rubínů 25. To je divný, že by ORIS dělal jiné strojky než ETA/VALJOUX???

• po 2 týdnech...
Odesláno

já jsem s těmi svými orisi zatím spokojen, vadí mi, že nemají sekundovku ( ale cena mě nakonec přesvědčila) a ten nedostatek informací. Brácha už se s nima stavil v pardubicích v servisu u fy. janeba a setkal se opravdu s velkou ochotou. Hodinky otevřeli a sdělili, že se jedná o strojek oris 281 na základně ETA 2892, toť zatím vše co se mi podařilo zjistit. Doufám, že nějaké další informace se v době internetu ještě podaří získat.

Odesláno

Ta chybějící sekundovka byl důvod proč jsem se musel ke koupi dloho přemlouvat. Vodotěsnost 30M. S přesností mám problém. Ze začátku to docela šlo - seřizoval jsem jednou týdně, zpoždění asi 1 minuta. Za minulý týden už to bylo asi 3 minuty a včera jsem seřizoval a dnes už zpoždění asi 2 minuty. To už se mi moc nelíbí. Nemáte pro to někdo nějaké vysvětlení?

Odesláno

Okoukával jse ORISky dnes v novém hypemarketu na Chodově a jsou fakt hezké.

Měli tam i WilliamsF1 chronograph. Dále se mi líbily Tt1 Divers. Odnesl jsem si odtamtud i katalog Oris. Nevíte o nějakých za lepší cenu ?

Odesláno

to Ondraj: Ted jsou jedny nadherny Diversky v setu na Ebay.de za 850.,- E muj odhad je ze se to dosplha nekam k 1000-1200,- coz je porad dobra cena proti CR.

• po měsících...
Odesláno

Také jsou pěkné tyto

ORIS Big Crown Chronograph

Model : 67475674064LS

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...