qasper Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Chtěl bych se zeptat jestli by někdo nepoznal tyto kapesní hodinky. Případně odhadnul stáří. Nejspíše jsou po mém pradědovi a ten se narodil 1888. Byly tu dvoje jedny nesly známky mnohem většího používání, ale jak to bývá nepodařilo se mě je najít jen vim ze tu někde měly být a našel sem pouze tyto Případně jakou by mohli mít cenu ?
atomicsteve Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Smaž prosím ty velké plachty a nahraj sem něco menšího - je to v pravidlech. Podle toho znaku by šel určit výrobce, v jednom z podobných vláken byl odkaz na seznam.
VintageLover Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 (upraveno) Že by Remontoir, který už není na klíček ? Hodnota ? Těžko říct, ale tenhle typ strojku je rozšířený hodně a co se týče pláště a cifru - vyčkej, určitě sem někdo něco postne Upraveno 11. července 2012 uživatelem VintageLover
Rs. Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Remontoir je opravdu označení natahování korunkou, značku strojku na fotkách nepřečtu, ale něco tam je, lupu a hledej.Hodnota strojku nevalná, spíš žádná, cylindr?, kotva určitě ne, ale relativně hezké pouzdro zvenčí asi Ag, rozkošný ciferníček. Výkup Ag bez puncu ve směsi si najdi, je to cca 10-15Kč gram, stříbra tam bude max 2 trojské, spíše méně. fotky hrozné a hrozně obrovské
Karlos Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 (upraveno) Proč vlastně se nikdy nikdo z těch, kdo se ptají na cenu hodinek, není ochotný podívat na Aukro do ukončených aukcí? Že by z pohodlnosti? Zeptat se a počkat je jednodušší, než sám něco hledat? Asi.EDIT: překlep. Upraveno 11. července 2012 uživatelem Karlos
qasper Odesláno 11. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Proč vlastně se nikdy nikdo z těch, kdo se ptají na cenu hodinek, není ochotný podívat na Aukro do ukončených aukcí? Že by z pohodlnosti? Primárně mi nešlo o zjištění ceny. Vzhledem k tomu, že je to jedna z mála památek na moje předky to ani není v plánu. Spíše mě zajímá stáří a případná vzácnost ( na tu už bylo odpovězeno, že tento typ strojku je běžný ). Děkuji za věcné komentáře. Měl sem problém s editací fotek v prvním příspěvku proto sem je smazal a přesunul do toho příspěvku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Stáří? Já bych si tipnul kolem roku 1900, možná i před. A přijdou mi nějaké menší, taky jsou zdobené, nejsou spíš dámské?No a na strojku je nějaké logo, zkus pohledat tady: http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_A
qasper Odesláno 11. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2012 Je to možné, že jsou dámské jak jsem psal v prvním příspěvku jako malý si pamatuju, že tu byly dvoje. Z toho jedny dost poničené, ale ty jsem už bohužel nenašel. A v rodině už není nikdo kdo by si mohl pamatovat čí ty hodinky byly. podle znaku na strojku je výrobce je firma Adolf Stern, Vídeň, Rakousko Takže další nové informace děkuji za ně
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Je to možné, že jsou dámské jak jsem psal v prvním příspěvku jako malý si pamatuju, že tu byly dvoje. Z toho jedny dost poničené, ale ty jsem už bohužel nenašel. A v rodině už není nikdo kdo by si mohl pamatovat čí ty hodinky byly. podle znaku na strojku je výrobce je firma Adolf Stern, Vídeň, Rakousko Takže další nové informace děkuji za ně to jsou štýrské kap. hodinky 1880-1920. je těžké určit přesné stáří, dělalo se to dost dlouhou dobu. velice často byly věnovány ke svatému přijímání v kostele tehdejší mládeži, proto jsou tak zdobené i když stroj neni nic moc.
qasper Odesláno 8. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2012 to jsou štýrské kap. hodinky 1880-1920. je těžké určit přesné stáří, dělalo se to dost dlouhou dobu. velice často byly věnovány ke svatému přijímání v kostele tehdejší mládeži, proto jsou tak zdobené i když stroj neni nic moc. Dekuji Byly meho pradedy nebo prababicky, ale brzy zemreli proto o nich nikdo nic nevedel (mysleno o hodinkach). Obdobi sedi pradeda se narodil 1888. To ze samotny strojek neni nic extra neva, jako pamatka je to fajn. Dekuji za informace.
speedmaster1 Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Dekuji Byly meho pradedy nebo prababicky, ale brzy zemreli proto o nich nikdo nic nevedel (mysleno o hodinkach). Obdobi sedi pradeda se narodil 1888. To ze samotny strojek neni nic extra neva, jako pamatka je to fajn. Dekuji za informace.jejich reálná cena je 2000-3000,- kč, ale to v tomto případě vůbec neni důležité. doporučoval bych uložit do sucha, občas přeleštit pouzdro flanelem bez chemie, jen tak a jednou za čas natáhnout a nechat tikat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se