Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl bych se zeptat jestli by někdo nepoznal tyto kapesní hodinky.

Případně odhadnul stáří. Nejspíše jsou po mém pradědovi a ten se narodil 1888. Byly tu dvoje jedny nesly známky mnohem většího používání, ale jak to bývá nepodařilo se mě je najít jen vim ze tu někde měly být a našel sem pouze tyto :)

Případně jakou by mohli mít cenu ?

Odesláno (upraveno)

Že by Remontoir, který už není na klíček ? Hodnota ? Těžko říct, ale tenhle typ strojku je rozšířený hodně a co se týče pláště a cifru - vyčkej, určitě sem někdo něco postne ;)

Upraveno uživatelem VintageLover
Odesláno

Remontoir je opravdu označení natahování korunkou, značku strojku na fotkách nepřečtu, ale něco tam je, lupu a hledej.

Hodnota strojku nevalná, spíš žádná, cylindr?, kotva určitě ne, ale relativně hezké pouzdro zvenčí asi Ag, rozkošný ciferníček. Výkup Ag bez puncu ve směsi si najdi, je to cca 10-15Kč gram, stříbra tam bude max 2 trojské, spíše méně.

fotky hrozné a hrozně obrovské

Odesláno (upraveno)

Proč vlastně se nikdy nikdo z těch, kdo se ptají na cenu hodinek, není ochotný podívat na Aukro do ukončených aukcí? Že by z pohodlnosti? Zeptat se a počkat je jednodušší, než sám něco hledat? Asi.

EDIT: překlep.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Proč vlastně se nikdy nikdo z těch, kdo se ptají na cenu hodinek, není ochotný podívat na Aukro do ukončených aukcí? Že by z pohodlnosti?

Primárně mi nešlo o zjištění ceny. Vzhledem k tomu, že je to jedna z mála památek na moje předky to ani není v plánu. Spíše mě zajímá stáří a případná vzácnost ( na tu už bylo odpovězeno, že tento typ strojku je běžný ). Děkuji za věcné komentáře.

Měl sem problém s editací fotek v prvním příspěvku proto sem je smazal a přesunul do toho příspěvku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Je to možné, že jsou dámské jak jsem psal v prvním příspěvku jako malý si pamatuju, že tu byly dvoje. Z toho jedny dost poničené, ale ty jsem už bohužel nenašel. A v rodině už není nikdo kdo by si mohl pamatovat čí ty hodinky byly.

podle znaku na strojku je výrobce je firma Adolf Stern, Vídeň, Rakousko

Takže další nové informace děkuji za ně :)

• po měsíci...
Odesláno

Je to možné, že jsou dámské jak jsem psal v prvním příspěvku jako malý si pamatuju, že tu byly dvoje. Z toho jedny dost poničené, ale ty jsem už bohužel nenašel. A v rodině už není nikdo kdo by si mohl pamatovat čí ty hodinky byly.

podle znaku na strojku je výrobce je firma Adolf Stern, Vídeň, Rakousko

Takže další nové informace děkuji za ně :)

to jsou štýrské kap. hodinky 1880-1920. je těžké určit přesné stáří, dělalo se to dost dlouhou dobu. velice často byly věnovány ke svatému přijímání v kostele tehdejší mládeži, proto jsou tak zdobené i když stroj neni nic moc.

Odesláno

to jsou štýrské kap. hodinky 1880-1920. je těžké určit přesné stáří, dělalo se to dost dlouhou dobu. velice často byly věnovány ke svatému přijímání v kostele tehdejší mládeži, proto jsou tak zdobené i když stroj neni nic moc.

Dekuji :) Byly meho pradedy nebo prababicky, ale brzy zemreli proto o nich nikdo nic nevedel (mysleno o hodinkach). Obdobi sedi pradeda se narodil 1888. To ze samotny strojek neni nic extra neva, jako pamatka je to fajn. :)

Dekuji za informace.

Odesláno

Dekuji :) Byly meho pradedy nebo prababicky, ale brzy zemreli proto o nich nikdo nic nevedel (mysleno o hodinkach). Obdobi sedi pradeda se narodil 1888. To ze samotny strojek neni nic extra neva, jako pamatka je to fajn. :)

Dekuji za informace.

jejich reálná cena je 2000-3000,- kč, ale to v tomto případě vůbec neni důležité. doporučoval bych uložit do sucha, občas přeleštit pouzdro flanelem bez chemie, jen tak a jednou za čas natáhnout a nechat tikat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...