Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit. Hledám vhodné hodinky pro otce ke kulatinám. Trabl je v tom, že mechaniky pro něj nebudou to pravé ořechové. Hodinky chce užívat a nestarat se o ně.

Z toho vyplývají následující podmínky:

- quartz

- průměr do 40mm

- bez datumovky

- spíše elegantní, třeba i oblekového charakteru

- dobře čitelný kontrastní ciferník

- na kůži

- cena max. kolem 10k

- musí být za tu cenu nové

Ideálně bych na jeho ruce viděl něco typu railmaster 39,2, jednoduché carrery atp. Bohužel v quartzu se moc neorientuji a chci aby ty hodinky měly nějakou hodnotu. Takže žádnou čínu. Napadlo mě jedině něco od junghans nebo seiko, ale nevím, nic mě nějak extra nezaujalo...

Nenapadá vás něco?

Díky za každý tip!

Odesláno (upraveno)

A co třeba Certina nebo Tissot?

Kolem 5.000 Kč koupíš quartzvé hodinky i v kameném obchodě v každém okresním městě (nebude problém aby si případně sám pořešil případné reklamace).

Myslím, že zejména Tissot je mezi běžnou populací uznávaná švýcarská značka.

EDIT:

TYTO jsou sice 42mm, ale jsou výborně čitelné a cena je také slušná

Posted Image

Pokud by nebyla podmínka dobrá čitelnost a quartz, tak se mi okolo 10.000 líbí TYTO:

Posted Image

Pokud by jsi si rozmyslel ten quartz:

tak Laco ZDE

Posted Image

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Problém je, že od tissotu by se mi líbily jenom le locle a ty nejsou zase quartz :D Ale stejně díky. Vymýšlím pořád frederique constant a něco speciálního a duo certina/tissot mi vypadlo. Mrknu na ně ještě jednou, třeba tam něco objevím co jsem zatím přehlížel...

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit. Hledám vhodné hodinky pro otce ke kulatinám. Trabl je v tom, že mechaniky pro něj nebudou to pravé ořechové. Hodinky chce užívat a nestarat se o ně.

Z toho vyplývají následující podmínky:

- quartz

- průměr do 40mm

- bez datumovky

- spíše elegantní, třeba i oblekového charakteru

- dobře čitelný kontrastní ciferník

- na kůži

- cena max. kolem 10k

- musí být za tu cenu nové

Ideálně bych na jeho ruce viděl něco typu railmaster 39,2, jednoduché carrery atp. Bohužel v quartzu se moc neorientuji a chci aby ty hodinky měly nějakou hodnotu. Takže žádnou čínu. Napadlo mě jedině něco od junghans nebo seiko, ale nevím, nic mě nějak extra nezaujalo...

Nenapadá vás něco?

Díky za každý tip!

Co třeba úplná novinka od Laco v quartzu za 298 euro. A možná se slevou, když tak napiš.

Movement:

Swiss quartz movement Ronda 515

Case:

Stainless steel case ?: 42 mm, height 13 mm, domed and anti-reflective Sapphire crystal, stainless steel case back , waterproof up to 5 ATM

Made in Germany.

post-11890-087068200 1342105595.jpg

Odesláno (upraveno)

Já jsem teď kupoval tchánovi k šedesátinám tyhle Tissoty. Musely to bejt kvarcky a co nejlehčí. Měl jsem vybraný couturiery, který maj 180g a to mi tchýně zatrhla.

Měl radost velikou.

Edit. Fakt je, že maj datumku. S kůží by problém nebyl.

post-8501-094857200 1342108733.png

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno (upraveno)

Akorát je v zadání "bez datumovky" a vy všichni postujete hodinky s datumem :)

Co třeba Citizen Eco-Drive Slim - můžeš je mít s černým i stříbrným ciferníkem a dají se v ČR koupit za 6.000Kč.

http://www.demus.cz/?page=search&sortmode=7&searchtext=citizen+slim&search=dGV4dCdjaXRpemVuIHNsaW0ndGVtcGxhdGUnYWxsJ29ubHlfdGV4dF9zZWFyY2gndHJ1ZQ

Edit: jo a je to Eco-Drive, takže se nabíjí světlem a otec se nebude muset starat o baterku.

post-1118-031319400 1342110777.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

NIGHTinGALE: díky za tip, ty fakt nevypadají špatně. Akorát ta značka, to je u mě takové lepší casio... ale to bude možná jenom můj problém.

Peter78: EDOX úplně super, už jsem se na ně díval. Jenomže mají tu pitomou datumovku :(

ostatní: raději bych fakt bez datumovky. Bohužel v quartzu trochu problém. Junghans, edox, tissot, certina, všechno datumovky :-(

Ta krémová LACO taky super, jenom datumovka, zase... a navíc jsou už dost velké...

U té datumovky jde o to, že když jsou to takové malé blechy písmenka tak to otec stejně bez brýlí nepřečte, takže ji nepoužívá a má tam vždycky úplně jiné datum než to aktuální. Proto bych raději něco bez.

zatím díky za tipy, jsou parádní, jenom to datum je u quartzu prostě skoro všude..

EDIT: asi mu věnuju moje nomosy a budu mu je chodit každý den natahovat :D

Upraveno uživatelem adamo
Odesláno

.............

U té datumovky jde o to, že když jsou to takové malé blechy písmenka tak to otec stejně bez brýlí nepřečte, takže ji nepoužívá a má tam vždycky úplně jiné datum než to aktuální. Proto bych raději něco bez.

...........

A co koupit mu big date (v quartzu by to nemuselo být tak drahé) nebo nějaký model s lupou?

Odesláno

zdar. riesim podobny problem len mam limit 200.-eur otec bude mat 56rokov ... chcem mu urobit radost hodinky nenosi casto ale ked si ich sem tam da na ruku tak nech su aspon pekne a nejaka ta znacka viem ze limit 200.-eur je asi malo ale ked vas predsa len nieco napadne dajte vediet rad si necham poradit ... rozmyslal som nad festiny, prim, citizen co tu uz boli uvedene ... mozno orient seiko ... dakujem

Odesláno (upraveno)

já tedy Festiny ne,raději Orient.Ten výběr mě připadá spíš pro tebe a né pro otce.Ty retro Orienty jsou fajn a do 200éček se vejdeš.

post-8590-085847400 1342253313.jpg

post-8590-084334400 1342253317.jpg

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

preco myslis ze skor pre mna ? otec ma sice svoje roky ale je moderny teda chcem povedat ze ide s dobou ... ale rad si necham poradit chcem nieco take aby ked ich bude mat na ruke budu vyzerat ze su to hodinky ... s tych orient ktore ? viem ze chce skor vacsie ako male ...

Odesláno

ok takze toto by bola tvoja volba. co sa tyka naramku vydrzi nieco ? je aj na hrubsiu ruku ? kde sa daju kupit v pripade zeby som sa rozhodol ? v CR alebo SK myslim ... tie co som navrhol ja sa ti zdaju horsie alebo menej hodnotne ... ?

Odesláno

NIGHTinGALE: díky za tip, ty fakt nevypadají špatně. Akorát ta značka, to je u mě takové lepší casio... ale to bude možná jenom můj problém.

ostatní: raději bych fakt bez datumovky. Bohužel v quartzu trochu problém. Junghans, edox, tissot, certina, všechno datumovky :-(

Chceš quartzky. Rozpočet do 10.000Kč. Nové.

Takže musíš lovit ve vodách Tissot, Citizen, Festina, Certina, Seiko, Casio a podobně. V polovině z toho bude quartzová ETA. U těch Citizen máš alespoň přidanou hodnotu v podobě Eco Drive. Z mého pohledu je to nejlepší volba. Quartzovej Citizen ve vyšší cenové hladiné určitě nebude v ničem horší, než quartzovej Edox. Spíše naopak, řekl bych.

Ohledně velkého data - co tyhle Junghans? Tam by ho přečetl, ne? Nové v ČR kolem 8.000Kč.

post-1118-082817800 1342259076.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...