NIGHTinGALE Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Taky se musím přiznat, že koukám lidem na zápěstí všude možně.... A jako personální šéf jedné společnosti si taky hodnotím uchazeče podle hodinek. Bohužel jsou to ve většině případů quarzové chronografy. Chtěl bych se zeptat - koho by sis vážil víc? někoho kdo má na zápěstí japonské hodinky za 10000,- nebo někoho kdo nosí 40 let staré primky? zajímá mě jakou mají vlastně starší kusy prestiž,a teď nemyslím Orlíky,Sportky nebo Diplomaty,prostě klasické primky s kalibrem 50..... Vážil??? Kvůli hodinkám??? Přesně proto vznikají fake hodinky. Lidé, co si je koupí, žijí v iluzi, že si jich pak okolí bude více vážit. A jak teď vidím, je to asi opodstatněné. Ufff... To je smutné Já si vážím slušných lidí. Těch, co něco dokázali. Těch, kteří se kdy dokázali postavit temnotě (třeba Darwin, Dawkins, Nietzsche, ...). Rodičů. Dědy a babičky. Abych byl upřímný, tak ani nevím, jestli tihle lidé nosí hodinky a pokud ano, tak jaké. Je mi to fuk. Vážím si jich kvůli jiným věcem. Edit: Teď vidím, že Cyber to už vyjádřil dříve a lépe. Fakt by měl asi tu knihu napsat. Má dar slova.
Fester Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Taky se musím přiznat, že koukám lidem na zápěstí všude možně.... A jako personální šéf jedné společnosti si taky hodnotím uchazeče podle hodinek. Bohužel jsou to ve většině případů quarzové chronografy. Chtěl bych se zeptat - koho by sis vážil víc? někoho kdo má na zápěstí japonské hodinky za 10000,- nebo někoho kdo nosí 40 let staré primky? zajímá mě jakou mají vlastně starší kusy prestiž,a teď nemyslím Orlíky,Sportky nebo Diplomaty,prostě klasické primky s kalibrem 50..... Borci to je fakt síla, hodnotit někoho jenom podle hodinek.... Já převážně nosím na zápěstí qartzové chronografy od Tissotu a proto jsem pravděpodobně poněkud méněcenný a asi mi bude v budoucnu doporučeno zrušit registraci na chronomagu, vymazat tuto stránku z oblíbených a dál žít v bludu....
safi Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Hodinky mohou o člověku něco napovědět ale určitě podle nich nelze člověka hodnotit.
31682 Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Taky se musím přiznat, že koukám lidem na zápěstí všude možně.... A jako personální šéf jedné společnosti si taky hodnotím uchazeče podle hodinek. Bohužel jsou to ve většině případů quarzové chronografy. Myslím, že Andreas to nemyslel doslovně. A nyní upřimně, neškatulkujete si podvědomě cizí lidi podle muziky, filmů, oblékání a nakonec třeba i hodinek? Já ano, první dojem je sice důležitý, ale detaily řeknou ještě víc. Když uvidím maníka v kvádru nebo montérkách, vypovídá to jen o jeho pracovním obleku. Nakonec i doktoři nenosí nic jiného něž odbarvené montérky Ale když se něco porouchá a každý z nich tasí Leatherman a chvátá opravovat, to o nich prozradí hodně. Až budou v "občanském" oděvu, čekal bych něco jako Camel, Bushman, Parker či armádní výprodej a kvalitní těžké boty. Zkrátka kůže, bavlna a ocel Nemyslím, že bych se spletl. A přidejte si k tomu další detaily, hodinky, nůž, případně pero To už napoví hodně. Ne o inteligenci a charakteru, ale o vkusu. Inteligence a charakter se dá dlouhodobě předstírat, ale vkus se neutají. Už staré české přísloví říká, že podle nosa poznáš kosa.
NIGHTinGALE Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Taky se musím přiznat, že koukám lidem na zápěstí všude možně.... A jako personální šéf jedné společnosti si taky hodnotím uchazeče podle hodinek. Bohužel jsou to ve většině případů quarzové chronografy. Myslím, že Andreas to nemyslel doslovně. A nyní upřimně, neškatulkujete si podvědomě cizí lidi podle muziky, filmů, oblékání a nakonec třeba i hodinek? Já ano, první dojem je sice důležitý, ale detaily řeknou ještě víc. Když uvidím maníka v kvádru nebo montérkách, vypovídá to jen o jeho pracovním obleku. Nakonec i doktoři nenosí nic jiného něž odbarvené montérky Ale když se něco porouchá a každý z nich tasí Leatherman a chvátá opravovat, to o nich prozradí hodně. Až budou v "občanském" oděvu, čekal bych něco jako Camel, Bushman, Parker či armádní výprodej a kvalitní těžké boty. Zkrátka kůže, bavlna a ocel Nemyslím, že bych se spletl. A přidejte si k tomu další detaily, hodinky, nůž, případně pero To už napoví hodně. Ne o inteligenci a charakteru, ale o vkusu. Inteligence a charakter se dá dlouhodobě předstírat, ale vkus se neutají. Už staré české přísloví říká, že podle nosa poznáš kosa. To, co napsal Andreas, to je v pohodě. Pokud někoho příjmá, je jasné, že kromě jiných věcí (vzdělání, znalosti, praxe, vystupování, reference, ...) hodnotí i zevnějšek a doplňky. My jsme spíše udiveně komentovali to, co napsal wlken.
vor Odesláno 14. února 2007 Nahlásit Odesláno 14. února 2007 Hoši přestaňte blbnout. Přece podle hodinek si nemůžete někoho vážit víc nebo míň. To je už na Dr.Chocholouška. Zcela vážně. Hodinky jsou jen věci. Pokud u někoho uvidíš určitý typ hodinek, tak si podle svých předsudků uděláš o něm svůj názor, který pouze komunikací s ním můžeš změnit nebo opravit. Jde ale o změnu tvého názoru, tak záleží pouze na něm, jestli Tě přesvědčí. ( Třeba ten pokladní Sporty II našel u pokladny, dal si je na ruku a večer je odevzdal ostraze. Značku Prim nesnáší, protože tam pracoval jeho táta, kterého vyhodili rok před důchodem z práce. Nejraději nosí digitálky Casio, které ale ten den byly v hodinářství na výměně baterky a kde mu řekli, že to není baterkou , ale že hodinky jsou KO. )
31682 Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 To, co napsal Andreas, to je v pohodě. Pokud někoho příjmá, je jasné, že kromě jiných věcí (vzdělání, znalosti, praxe, vystupování, reference, ...) hodnotí i zevnějšek a doplňky. My jsme spíše udiveně komentovali to, co napsal wlken. Mnoo, wlken chce vědět, jak Andreas nazírá na člověka, který má nové japy nebo je flegmouš a děsí nevědomé okolí Prim cal. 50 Tohle by mohla být skutečně zásadní otázka. Mnoho firem má základní předpoklad na reprezentativní vzhled uchazečů. Hmm, co tedy kádrovák nehodinkář upřednostní? Stařičké Prim na čistém řemínku nebo cizáckou novotu? Nebo se dostavit bez hodinek?
X-Bob Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Byl jsem u toho, když bylo přijímáno pár nových pracovníků, resp. při personálních pohovorech. Hodinek si všimnu, nedovozuji z nich zásadní informace, ale přesto i to spolu s dalšími detaily může o člověku něco napovědět, co si pak lze v komunikaci ověřovat. A také jsou někdy vhodným tématem, na který lze stočit "neformální" rozhovor v momentě, kdy se jeví vhodné narušit třeba "koženou" atmosféru, nebo když chceme třeba naučené drmolení buď ambiciózního adepta, nebo někoho, koho třeba přemůže tréma, a onen rozhovor to může zlidštit Samozřejmě, není vhodné rozvinout odbočku rozhovoru u hodinek Q&Q nebo Brajlefake
xmenm05 Odesláno 15. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Hoši přestaňte blbnout. Přece podle hodinek si nemůžete někoho vážit víc nebo míň. To je už na Dr.Chocholouška. Zcela vážně. Hodinky jsou jen věci. Pokud u někoho uvidíš určitý typ hodinek, tak si podle svých předsudků uděláš o něm svůj názor, který pouze komunikací s ním můžeš změnit nebo opravit. Jde ale o změnu tvého názoru, tak záleží pouze na něm, jestli Tě přesvědčí. ( Třeba ten pokladní Sporty II našel u pokladny, dal si je na ruku a večer je odevzdal ostraze. Značku Prim nesnáší, protože tam pracoval jeho táta, kterého vyhodili rok před důchodem z práce. Nejraději nosí digitálky Casio, které ale ten den byly v hodinářství na výměně baterky a kde mu řekli, že to není baterkou , ale že hodinky jsou KO. ) Neodevzdal ... má je pravidelně, mám to kousek od práce a chodím tam kupovat svačinu a podobné drobnosti a vždycky, když ho vidím, tak to zkontroluju ... Aniž bych zpochybňoval ten příběh o nalezených hodinkách.
wlken Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Pánové,to je samozřejmě omyl, já jsem to asi napsal dost nešikovně, nemyslel jsem "vážit" jako "vážit", ale "vážit" coby uchazeče, jak bylo naznačeno...Já samozřejmě taky nehodnotím lidi podle toho co mají na sobě, to v žádném případě...Ale vnější vzhled člověka je přece také důležitý - například v tom výběrovém řízení...Můj dotaz, správně položený, měl znít asi takto: Kdybych přišel na ono výběrové řízení a měl na ruce zachovalé kalibry 50 (Cyber ví jaké..:-P ) jak by na mě bylo nazíráno - jestli jako na člověka který si umí zvolit elegantní klasiku, byť 40 let starou nebo jako na chudého burana..:-) To mě zajímalo, uznávám že slovo "vážit" jsem použil nevhodně....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se