Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes mi přišly tyto hodinky Raketa - nemáte někdo bližší informace o tomto modelu? Jsou zcela v top stavu, bez škrábanců nebo oděrek.

Posted Image

Posted Image

Odesláno

nechci ti kazit radost ... ale co čekáš ? běžný strojek, komunální kvalita (horší než primky), celková cena i s pouzdrem řádově okolo 30USD, pouzdro a cifr cenější než strojek. Nevím jestli mám zrovna tento strojek, ale bude tady spousta lidí, co ho má. číslo a podtyp je vyražený na strojku, tož hledej, ocením, když něco najdeš a dopíšeš.

Takovým stylem bych sem mohl naházet stovky samostatných vláken a přesto to nedělám ....

Odesláno (upraveno)

Tvůj strojek je podrobně popsán na www.ranfft.de , krásný přehled ruských kalibrů je na http://www.netgrafik.ch/movements1.htm , a také na The Metatechnical Cabinet .

U ruských hodinek číslování nezáleží na výrobci ale označuje velikost a typ. To znamená, že číslo 2609 najdeš u Rakety i u Poljotu i když jsou to úplně jiné strojky. 2609 znamená průměr 26 mm, centrální vteřinovka a "protivoudárnyje" - shock protection. Písmeno H (=N latinka) znamená Novou verzi a A variantu. Ten Tvůj typ se snad stále vyrábí viz http://www.raketa.co...category_id=195 .

Já ten strojek taky mám, patří asi z ruských strojků k tomu lepšímu. Vyskytl se mě ale problém s korunkou - při pokusu o seřizení jsem jí celou vytáhl a nedělal jsem to žádným násilím. Sehnal jsem starý strojek a hodinář mě tu prasklou páku natahování vyměnil. Starý strojek jsem koupil na http://www.ceske-kra...y-ruske,65.html a pro jistotu mám ještě jeden v záloze.

O ruských kalibrech je tady celé vlákno ZDE .

Upraveno uživatelem SvoP43
Odesláno

Dnes mi přišly tyto hodinky Raketa - nemáte někdo bližší informace o tomto modelu? ...

Zhruba tento typ pouzdra a strojek Raketa 2609N (v azbuce 2609H) vyráběli v Petrodvoretském hodinářském závodě u Lenigradu (Sankt-Petěrburg) minimálně už od počátku 70. let.

Přesně ten model, který je zachycen na fotce, lze nalézt v sovětském exportním katalogu z roku 1983 a má typové označení 2609HA/611242.

Odesláno (upraveno)

Tvůj strojek je podrobně popsán na www.ranfft.de , krásný přehled ruských kalibrů je na http://www.netgrafik.ch/movements1.htm , a také na The Metatechnical Cabinet .

U ruských hodinek číslování nezáleží na výrobci ale označuje velikost a typ. To znamená, že číslo 2609 najdeš u Rakety i u Poljotu i když jsou to úplně jiné strojky. 2609 znamená průměr 26 mm, centrální vteřinovka a "protivoudárnyje" - shock protection. Písmeno H (=N latinka) znamená Novou verzi a A variantu. Ten Tvůj typ se snad stále vyrábí viz http://www.raketa.co...category_id=195 .

Já ten strojek taky mám, patří asi z ruských strojků k tomu lepšímu. Vyskytl se mě ale problém s korunkou - při pokusu o seřizení jsem jí celou vytáhl a nedělal jsem to žádným násilím. Sehnal jsem starý strojek a hodinář mě tu prasklou páku natahování vyměnil. Starý strojek jsem koupil na http://www.ceske-kra...y-ruske,65.html a pro jistotu mám ještě jeden v záloze.

O ruských kalibrech je tady celé vlákno ZDE .

To s tou korunkou se mi stalo taky. Už sou naštěstí v péči hodináře. Posted Image

Jinak děkuju všem za příspěvky. :)

edit: přidám ještě fotku Poljotů, který se mi válej doma.

Posted Image

Posted Image

Máte o nich někdo info? Vim jen, že strojek by měl být Pojlot 2612.

Upraveno uživatelem Trololo
Odesláno

...edit: přidám ještě fotku Poljotů, který se mi válej doma. ...

Máte o nich někdo info? Vim jen, že strojek by měl být Pojlot 2612.

Hodinky měly v roce 1983 typové označení Poljot 2612.1/4743070. Pohání je strojek Poljot 2612.1, o němž jsem psal v tomto příspěvku.
Odesláno (upraveno)

Budíček - kopie, bohužel typicky rusky kvalitní, swiss A Schild kalibru, viz příspěvek Petra P. Sežeň si to v originále, ruské mám 3 a takové tolerance a hrubé provedení jsem dlouho neviděl. Čím novější tím horší. Jestli to chceš provozovat, tak vyčistit a namazat, přidírá se tomu minutové kolo v základně.

Edit - 4, ale ten 4-tý je na díly

Upraveno uživatelem Rs.
Odesláno (upraveno)

To je krásné, jak jsou ty příběhy podobné. Já mám ty budíčky Poljot taky. První jsem si koupil v roce 1979 a dva roky denně nosil. Chtěl jsem hodinky s budíčkem a nic jiného nebylo. Pak přišly digitálky a budíček Poljot jsem z nostalgie vytáhl za 20 let. Po vyčistění ještě funguje a co mě překvapilo, luminiscence je ještě viditelná. Samozřejmě budíček běžně nenosím, tahám jedny z prvních Citizen Eco-Drive, které jedou už 14 let bez jakékoliv údržby či výměny akumulátoru. No a nedávno jsem si jeden budíček Poljot koupil na ND. Z ruských hodinek jsem měl nejmenší problémy s Poljot 2609 a to jak s původní strojkem tak i tím novějším.

Upraveno uživatelem SvoP43
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak se mi dnes vrátily od hodináře - stalo se mi to samé, jako u kolegy SvoP43. Hodinář mi řekl, že oprava by účtovala 500kč. Tak teď nevím, jak s tím naložit. Nemáte někdo doma identický strojek navíc?

Odesláno

Tak se mi dnes vrátily od hodináře - stalo se mi to samé, jako u kolegy SvoP43. Hodinář mi řekl, že oprava by účtovala 500kč. Tak teď nevím, jak s tím naložit. Nemáte někdo doma identický strojek navíc?

Já jsem měl strojek z bazaru České království, ještě tam dva kousky nabízejí ZDE. Pokud se platí předem, tak poštovné je 40 nebo 50 Kč, už si to nepamatuji přesně. Jen upozornění - jeden starý strojek zaslali s korunkou a osičkou, druhý bez. Takže radši se předem zeptat.

Uvažoval jsem, jestli si netroufnu na výměnu strojku, ale pak jsem to neriskoval. U hodináře mě oprava, namazání a seřizení stálo 650 Kč.

Takže další zkušenost, že tento kalibr Raket mívá problémy. Co to bylo konkrétně - u mě poškozená páka natahování - jestli si to dobře pamatuju.

Odesláno

Moc děkuji za odkaz. Jo jo, poškozená páka natahování. Měl jsem z toho výčitky, nic jsem neudělal, jen sem lehce vytáhl korunku a stalo se takovéhle neštěstí. crying_anim02.gifsad01_anim.gif

Odesláno

Moc děkuji za odkaz. Jo jo, poškozená páka natahování. Měl jsem z toho výčitky, nic jsem neudělal, jen sem lehce vytáhl korunku a stalo se takovéhle neštěstí. crying_anim02.gifsad01_anim.gif

Jsem rád, že Ti odkaz pomohl. Napiš pak jak jsi dopadl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...