Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Japonce můžu, tedy kromě Genmaichy a Kokeichy. A přiznám se, že nerozumím současnému Matcha bláznovství  😞 zmrzlina, dortík, čokoláda,pudink - dobře, ale za chvíli to najdu ve štřůdlu, ve svíčkové a dost možná i v bramborovým salátě 😞 teď jsem našel gruzínské Gabu a jinak phú éry. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 2
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Jak jsem ušetřil při nákupu čaje 

Prodejce z Yunnanu má výborný Pu-Erh a po zkušenosti s jedním balením jsem si řekl, proč nevyužít možnosti, kterou eshop nabízí a větší objednávkou nedosáhnout na slevu "TransactionDiscount - 44,52 $ USD".

Pozor, bohužel jsem nevěděl, že dovoz čaje ze zemí mimo EU nad hmotnost 2kg je povolen pouze po splnění určitých podmínek.

Takže mi přišel e-mail, že zásilka je v Praze na letišti, že nemám vyřízená potřebná povolení a že budu platit uskladnění( ale nejdéle týden) a pak se to odešle zpět nebo bude zásilka úředně zničena.

V systému TRACES NT ( tam se dostanete pouze po vytvoření "EU LOGIN" (systém provozuje Evropská komise) https://trusted-digital-identity.europa.eu/index_en , který se musí dělat duálně po nainstalování do telefonu přes QR kód) jsem musel založit hospodářský subjekt typu „nepodnikatelský subjekt“ (non‑business operator) na své jméno, vyplnit "CHED-D" - taková žádost o vpuštění zásilky Food and Feed of Non‑Animal Origin do EU, kterou musí schválit kontrolní orgán členské země EU, do které zásilka vstupuje.  Komunikace mezi mnou, poštou a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí byla v objemu 33 e-mailů - 17 doručených a 16(ti) jsem reagoval. K tomu jsem musel luštit jak se v systémech pohybovat, termíny a co SZPI potřebuje ( mimochodem úžasní lidé, perfektní komunikace) 

No povolení uděleno, tak snad to vyjde

🤣

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...