Jehlan Odesláno 18. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2025 „Golden Bud“ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Irwinek Odesláno 27. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2025 V balíku od Ježury bylo tohle - a jak teda Darjeeling nemusím, celkem překvapilo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
nazdarhodiny Odesláno 27. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2025 jine zahrady, ale muscatel je u nas v kurzu od srpna, kdy sem dones prvni varku ‘second-flushe’. Ja bych pil klidne porad japonske, ale obcas se hodi zmena a manzelka je miluje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Irwinek Odesláno 29. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2025 Japonce můžu, tedy kromě Genmaichy a Kokeichy. A přiznám se, že nerozumím současnému Matcha bláznovství zmrzlina, dortík, čokoláda,pudink - dobře, ale za chvíli to najdu ve štřůdlu, ve svíčkové a dost možná i v bramborovým salátě teď jsem našel gruzínské Gabu a jinak phú éry. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Mar25tin Odesláno 1. ledna Nahlásit Odesláno 1. ledna Máte doporučení na kvalitní Earl Grey? Teď v zimních měsících jsem si jej velmi oblíbil místo kávy.
nazdarhodiny Odesláno 1. ledna Nahlásit Odesláno 1. ledna v kazde cajovne budou mit asi jiny, chces hlavne aby v tom byl poradny caj, tech dochucenych bergamotem je spousta. Obcas si davam tenhle, .. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Jehlan Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami Jak jsem ušetřil při nákupu čaje Prodejce z Yunnanu má výborný Pu-Erh a po zkušenosti s jedním balením jsem si řekl, proč nevyužít možnosti, kterou eshop nabízí a větší objednávkou nedosáhnout na slevu "TransactionDiscount - 44,52 $ USD". Pozor, bohužel jsem nevěděl, že dovoz čaje ze zemí mimo EU nad hmotnost 2kg je povolen pouze po splnění určitých podmínek. Takže mi přišel e-mail, že zásilka je v Praze na letišti, že nemám vyřízená potřebná povolení a že budu platit uskladnění( ale nejdéle týden) a pak se to odešle zpět nebo bude zásilka úředně zničena. V systému TRACES NT ( tam se dostanete pouze po vytvoření "EU LOGIN" (systém provozuje Evropská komise) https://trusted-digital-identity.europa.eu/index_en , který se musí dělat duálně po nainstalování do telefonu přes QR kód) jsem musel založit hospodářský subjekt typu „nepodnikatelský subjekt“ (non‑business operator) na své jméno, vyplnit "CHED-D" - taková žádost o vpuštění zásilky Food and Feed of Non‑Animal Origin do EU, kterou musí schválit kontrolní orgán členské země EU, do které zásilka vstupuje. Komunikace mezi mnou, poštou a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí byla v objemu 33 e-mailů - 17 doručených a 16(ti) jsem reagoval. K tomu jsem musel luštit jak se v systémech pohybovat, termíny a co SZPI potřebuje ( mimochodem úžasní lidé, perfektní komunikace) No povolení uděleno, tak snad to vyjde
nazdarhodiny Odesláno před 14 hodinami Nahlásit Odesláno před 14 hodinami před 3 hodinami, Jehlan napsal: tak snad to vyjde paneboze, drzim palce. O tomhle omezeni jsem nevedel a dopad bych spatne. Hlavne bych asi nemel trpelivost s vyrizovanim
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se