rejan Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 (upraveno) Pěkný den. Rád bych se s Vámi podělil o mou radost z nových hodinek Lüm-Tec M20.Jsem tu asi znám jako zastánce spíše Quartz.hodinek,ale to nemění nic na tom,že můžu i mechanické hodinky a to nejlépe s manuálním nátahem. Tedy k věci, pročetl jsem si pečlivě recenzi k LT M8 od Víta a jelikož se mi dostal do ruky novější model ,tak přidám jen pár srovnání, jinak s jeho recenzí mohu jen souhlasit. Hodinky jsou opravdu velké a těžké,ale díky poměrně malé výšce se skvěle nosí, M 20 jsou osazeny strojkem Eta unitas 6498-1s ručním nátahem. Strojek je poměrně velký a tomu je přizpůsobené i dýnko s velkým průhledemHodinky díky tomu sedí na ruce jako přišité a nemají tendenci se otáčet. Karbonový ciferník je stejný jako na M8, má navíc pouze vteřinový subdial a chybí datumové okénko/což je pro mne spíš +/.Centrální vteřinovka na starším modelu je mi příjemnější,protože subciferník je dost malý a ručička v něm přímo titěrná. Když už tam vteřinovka je mohla by být více vidět.K hodinkám je asi již tradičně dvojice kožených řemenů,černý a hnědý a dle mého názoru velmi slušné kvality,dále kaučuk /dost tenký na tak masivní hodinky,moc jim nesluší./ a hlavně to nač jsem se těšil skoro jako na hodinky,Wolframový tah. Tah je na první pohled stejný jako předchozí model, ale k určitým změnám došlo.šíře je 24/22 mm a namísto překlápěcí spony je motýlová a tak už není vidět rozdíl v materiálu. Ocelová spona je schovaná pod wolframem a tak se nemá co poškrábat. Jediné co mi trochu radost zkazilo bylo nasazení tahu na hodinky,to je opravdu porod. Připadá mi to jako by vývrt v tahu a to na obou stranách byl trochu mimo osu vrtání nožek, proto to jde nasadit velmi ztuha. Bez ostrého tenkého nože se neobejdete. Na jedné straně se to pohodlně nasadí a na druhé straně se mezi nožku a tah musí na stěžejku dost silně zatlačit aby zapadla.Stěžejka se jakoby prohne a pak to tam drží.Dala by se použít slabší,ale pak byto celé "klechtalo" a vzhledem k váze hodinek s tahem bych to neriskoval. Model M20 je oproti M8 i těžší ,vzhledem k širšímu provedení tahu to celé v plné délce váží maličko přes 300g Luminiscence je nanesena v osmi vrstvách a v reálu je ohromující.Korunka již má logo LT, Její zašroubování je snadné a jde naprosto hladce. Na závěr ještě dodám,že jde o hodinky starší,nošené 1,5 roku a všechno včetně safíru a antreflexu je bez jediného byť vlasového škrábanečku.Hodinky jsou focené tak jak jsou na ruce,nijak jsem je nečistil. Upraveno 29. července 2012 uživatelem rejan
Vit Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 (upraveno) Užívej si je, skoro kolego ...Pěkný strojek.Před focením je utři (hlavně přechod luneta pouzdro).I když je pravda, že fotit tyto hodinky je opruz, já je leštím před focením min 15 minut a potom tam stejně něco vidím. Upraveno 29. července 2012 uživatelem Vit
Michal_R Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Moc pekne hodinky. Jinak s tim tahem mas pravdu. Ja si dokonce tah na M24 nechal vymenit, ale i tak je to, jak rikas, porod :-)
eskimak Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Su to brutalne hodinky. Uzi si ich, tazko sa mi s nimi lucilo a urcite bude po case smutno.Z technickeho hladiska (puzdro) je to zazrak, pri mojom pouzivani su po viac nez roku realne bez akejkolvek vlasocnice - vyrobcovi klobuk dolu. Btw, tah som nasadzoval len raz (pre mna to nebola nositelna kombinacia - vahou) ale zapamatam si to do smrti... Nech sluzia!
Vit Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 V 30. 7. 2012 v 15:32, 'eskimak' napsal: .......... Btw, tah som nasadzoval len raz (pre mna to nebola nositelna kombinacia - vahou) ale zapamatam si to do smrti... ....... To bych od Pepka nečekal ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se