hello Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 mozna hloupej dotaz, ale zajimalo by me to jak je to s rezervou chodu... leckde jsem se tu docetl, ze v praxi hodinky bez problemu makaji pre tyden a o vikendu je musite dotahnout... zajimalo by me jak je to s tim dotazenim... znamena to ze chvili s hodinkami proste kyvate nebo existuje jiny zpusob ???
Frantik Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Kazdy automat ma trochu jine parametry co se tyka rezervy. Prumer je vetsinou od 35 do 45 hodin (alespon myslim). Nektere i vyssi. Pokud je to automat bez moznosti rucniho natahu, tak s nim musis chvili kyvat. Pokud ma rucni natah - je to pohoda - jednoduse dotahnes. Ja kdyz sundam hodinky v patek vecer z ruky a pres vikend je nemam, tak staci, kdyz je v nedeli dotahnu tak, aby vydrzely do pondelniho rana.
xmenm05 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Mohu potvrdit, když sundám automaty (prim letecké) a dám je na poličku, tak vydrží cca 36 hodin, ale většinou je do té doby zase obleču ... eventuelně když jdu kolem tak je trochu dotáhnu ... .
hello Odesláno 25. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 jde mi o hodinky se strojkem ETA 2892.2 s udávanou rezervou chodu 42 h netušim jestli je tu možnost ručního dotažení
Petr28 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 A jak poznám, že už jsou natažený? Já mám automaty + ruční nátah, když třeba týden stojí, dotáhnu je, okamžitě se rozjedou, ale můžu je natahovat třeba 5min. a korunka jde pořád dál. Nic se neprotáčí, necvakaj, kroutící moment se nezvyšuje.. jak to teda poznám? Vím že jsou i automaty co maj takovej měřáček síly v pružině, ale určitě musí být i jinej znak natažení.
dehyd Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 jde mi o hodinky se strojkem ETA 2892.2 s udávanou rezervou chodu 42 h netušim jestli je tu možnost ručního dotažení snad každá novější automatická ETA má možnost ručního nátahu korunkou (alespoň jsem neviděl od nich kalibr, který by to neuměl) (kalibry, kde ta možnost není vyrábí třeba Seiko)
midloch Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 A jak poznám, že už jsou natažený? Já mám automaty + ruční nátah, když třeba týden stojí, dotáhnu je, okamžitě se rozjedou, ale můžu je natahovat třeba 5min. a korunka jde pořád dál. Nic se neprotáčí, necvakaj, kroutící moment se nezvyšuje.. jak to teda poznám? Vím že jsou i automaty co maj takovej měřáček síly v pružině, ale určitě musí být i jinej znak natažení. Když jsem kupoval svoje Brejle tam mi řekli že je potřeba natáhnout 40krát...
hello Odesláno 25. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 jde mi o hodinky se strojkem ETA 2892.2 s udávanou rezervou chodu 42 h netušim jestli je tu možnost ručního dotažení snad každá novější automatická ETA má možnost ručního nátahu korunkou (alespoň jsem neviděl od nich kalibr, který by to neuměl) (kalibry, kde ta možnost není vyrábí třeba Seiko) Takže jestli tomu dobře rozumím, tak každá novější ETA je de facto kombinace automatu a klasického ručního nátahu, že by 2 v jednom
Petr28 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Aha. Takže počítat. Tak aspon tak. dík
dehyd Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 A jak poznám, že už jsou natažený? Já mám automaty + ruční nátah, když třeba týden stojí, dotáhnu je, okamžitě se rozjedou, ale můžu je natahovat třeba 5min. a korunka jde pořád dál. Nic se neprotáčí, necvakaj, kroutící moment se nezvyšuje.. jak to teda poznám? Vím že jsou i automaty co maj takovej měřáček síly v pružině, ale určitě musí být i jinej znak natažení. Nebál bych se, že je přetáhneš, nové kalibry přejdou po úplném dotažení na "volnoběh". U některých to bude konstrukčně tak dokonele provedeno, že to ani nemusíš poznat.
dehyd Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Takže jestli tomu dobře rozumím, tak každá novější ETA je de facto kombinace automatu a klasického ručního nátahu, že by 2 v jednom Když nebudem zabíhat do technických detailů, velmi obecně by se to tak dalo vyjádřit.
pavel23 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Tak už jsem zase na fóru, nějak mi to nemakalo. Já mám samuraie a vydrží 34 hodin bez nošení. Dotáhnout nejdou.
Petr28 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Evidentně ta vyšší cena za švýcary není úplně zadarmo. Seika nemaj ruční nátah (ty levnější) a četl jsem že třeba 7S26 natahuje jen při jednom pohybu setrvačníku. ETY tam i zpět. Otázka je jestli se vyplatí dát třeba 2500,- za 2824-2 nebo odhaduju nějakých 800,- za 7S26. Co mi třeba na japoncích taky trošku vadí že nemam rád tlusté hodinky a Japonci prostě automaty pod 11-12mm nedělaj. Je to ale jen otázka vkusu.
roon Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 no ono by se pár japonských automatů s tloušťkou pod 12mm našlo, třeba King Seiko 10mm, Spirit SCVSxx 11,2mm a to jen tak skoro z hlavy, ale našlo by se jich víc
Jeňa Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Zdravím, když se tu řeší takové téma, tak se přidám s dotazem. Mám teď nově primky s kalibrem 72 (takže Myiota). Zajímá mě, jestli je možné je ručně dotáhnout? Když točím korunkou, cítím určitý odpor, ale nevím, jestli je to natahování. A taky doufám, že jsem tím nic nepokazil.
Petr28 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Ja myslim že má. "Winding the Mainspring. Automatic winding watch can also be hand winded by turning the crown in ?A? position. Wind 15~20 times. It will start to move naturally after shaking slightly." "A position" je normální zatlačená korunka. viz http://www.citizen.co.jp/miyota_mvt/downlo...5_8215_821A.pdf Kde se daj koupit nový Primky s Miyotou 8515??
tm.watch Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Evidentně ta vyšší cena za švýcary není úplně zadarmo. Seika nemaj ruční nátah (ty levnější) a četl jsem že třeba 7S26 natahuje jen při jednom pohybu setrvačníku. ETY tam i zpět. Ne vsechny, 7750 jen jednim smerem. Druhym je "volnobeh"
hello Odesláno 25. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 co soudite os strojku ETA 2892-2 nekde jsem se tady docetl ze to davaj i do TRIASu a jinych podobnych znacek je to dobrej strojek?
Jeňa Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Ja myslim že má. "Winding the Mainspring. Automatic winding watch can also be hand winded by turning the crown in ?A? position. Wind 15~20 times. It will start to move naturally after shaking slightly." "A position" je normální zatlačená korunka. viz http://www.citizen.co.jp/miyota_mvt/downlo...5_8215_821A.pdf Kde se daj koupit nový Primky s Miyotou 8515?? Díky za odpověď. Tak jsou to primky sport II, takže kalibr je upravená Miyota 8215. Koupil jsem je v Boskovicích na radu VORa (čímž mu tímto děkuji).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se