Přejít na obsah

Parnis v roce 2012

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny. Rád bych založil nové téma týkající se hodinek, které někomu nahání hrůzu a hněv a někomu se líbí a je s nima spokojený - Parnis (jelikož to vypadá, že všechna témata o Parnisu jsou již zamčená). Po přečtení snad všech dostupných témat a recenzí jsem si včera objednal http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221069825094&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160

Co na ně říkate? Objednal jsem si je spíše ze zvědavosti a na max.roční nošení. Doufám, že po tuto dobu mi vydrží a jsem zvědavý co na ně řekne okolí. Příští rok oslavím 30 a právě toto výročí mě přivedlo k vám do fora. O tom už ale v jiném vlákně, budu potřebovat poradit. Představu i rozpočet znám a mám na to ještě fůru času. Tak doufám, že vyberu dobře. Nyní se ale pojďme pobavit o této levné značce z Číny v dnešní době....

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

hodinky su to z fotiek velmi pekne, no bohvie ako to bude s kvalitou, ale tak snad rok vydrzia... ved das vediet ake su nazivo, presnost a tak... ;)

PS: nechapem preco je tu na niektore znacky cenzura... je to forum o hodinkach a aj pripadne smejdy su hodinkami a nevidim dovod o nich nemoct kecat... ci uz v dobrom, alebo zlom. a pokial tu budu realne skusenosti majitela, tak v tom vidim len a len prinos. komu sa dane hodinky nepacia, nech ich objektivne skritizuje, vyjadri nazor, alebo sem jednoducho neleze...

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 7:12, 'bandicoot' napsal:

Mam takovy pocit, ze znacky Parnis a Marina Militare tu byly majitelem zabanovany.

Hledat to nebudu.

ajaj, doufám, že jsem se neprohřešil :(

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 7:19, 'misoo' napsal:

hodinky su to z fotiek velmi pekne, no bohvie ako to bude s kvalitou, ale tak snad rok vydrzia... ved das vediet ake su nazivo, presnost a tak... ;)

PS: nechapem preco je tu na niektore znacky cenzura... je to forum o hodinkach a aj pripadne smejdy su hodinkami a nevidim dovod o nich nemoct kecat... ci uz v dobrom, alebo zlom. a pokial tu budu realne skusenosti majitela, tak v tom vidim len a len prinos. komu sa dane hodinky nepacia, nech ich objektivne skritizuje, vyjadri nazor, alebo sem jednoducho neleze...

Určitě sem hodím realné fotky a změřím přesnost hned jakmile dorazí. Pokud teda nedostanu varování..

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 7:31, 'Rudykopalsson' napsal:

čéče nevím, kupovat hodinky na rok?

Pokud vydrží déle tak je budu nosit dál..teda pokud mi nezmlsne jazýček po oslavě mých 30tých narozenin :)

Odesláno

Prdlajz, Parnis není zakázaný. Dřív tomu tak nějak bylo, ale teď ne. Zrovna tento model tu pár lidí myslím aj mělo, samo s jiným, obyčejnějším ciferníkem a reakce nebyly zdaleka veskrze negativní.

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 7:49, 'pooletr' napsal:

Určitě sem hodím realné fotky a změřím přesnost hned jakmile dorazí. Pokud teda nedostanu varování..

Počítej s tím, že Parnis není žádná haute horlogerie. Prostě čínská massprodukce se strojkem z plechu z konzervy. Za ty prachy (plus mínus) bych si koupil radši Seiko 5 nebo Casio.
Odesláno

To jsem rád, že jsem se nijak neprohřešil. Koukal jsem, že dost lidí tady má s bílým cifrem a modrýma ručičkama, nebo pak pilotky. Docela mě zaskočilo že Seagul ma hacking. Jsem opravdu zvědavý na přesnost a kvalitu provedení..

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 8:17, 'organic' napsal:

Počítej s tím, že Parnis není žádná haute horlogerie. Prostě čínská massprodukce se strojkem z plechu z konzervy. Za ty prachy (plus mínus) bych si koupil radši Seiko 5 nebo Casio.

Vím, že to není žádná vysoká hodinařina. Ale jak říkám, koupil jsem si je ze zvědavosti. Jedny G-shocky už mám několik let a připadají mi, že jsou nerozbitné. A Seika 5 jsou určitě kvalitní, ale nemají pro mě žádný x-factor..

Odesláno

Jsou to sračky z Číny, kvalita provedeni hrozna, vsechny modely kopiruji slavne designy, ktere nekdy michaji dohromady. Dost Parnisu bylo i zde na foru a byla to ubohost. Skoda vyhozenych penez.

Odesláno

Vidím, že názory se liší. Respektuji vše. Určitě záleží na tom, jestli má člověk s čím srovnávat. Mít doma ve watch winderu patero kvalitních švýcarů, tak bych určitě o této značce ani nepsal, na tož si je koupil. Ale jako nováček na poli mechanických strojků jsem docela zvědavý, čeho jsou číňané schopní. A s pocitem, že příští rok budu mít na ruce hodinky, s kterýma snad neurazím (po poradě s váma) se na Parnisy docela těším...

Odesláno

Nováček na poli vína taky nepije krabicák, nováček na poli automobilů nejezdí v Trabantu a nováček na poli kulinářství nemusí jíst párky z Lidlu Posted Image

Odesláno

Ale zase to nepřeháněj Frantíku, co jsem viděl fotky submarinerů od Parnisu, tak zpracováním se může jít Seiko 5 zahrabat pod zem(až na strojek,jenže zase Parnis má uživatelsky lepší strojek-hacking,datum se mění rychle). Takže to zas až taková sračka nemusí být...Chápu, že za 120-130$ je lákavé mít safír, keramickou lunetu, tah s plnýma koncovkama u pouzdra a ještě k tomu funkční glide lock sponu ze seadweller modelu.

Další a asi důležitější aspekt je, že kopírují :(

Odesláno

Je to hrozna fuserina. Srovnani se Seiko 5 je absolutne mimo i vcetne strojku o valite pouzder ani nemluvim. Propadak je kopirovani vseho, na cem se da trochu vydelat - uz jenom kvuli tomu by si je vetsina lidi co znam nekoupila.

Odesláno

K nafoceni techto 4 fotek bylo zapotrebi 1378 ks tohoto modelu :D :D :suicide_anim: Jeste porad modreni provadi lakovanim? To uz jsme ale u fejku (vcetne Tvych nadhernych fotek) a tato diskuze je zakazana.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...