pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Zdravím všechny. Rád bych založil nové téma týkající se hodinek, které někomu nahání hrůzu a hněv a někomu se líbí a je s nima spokojený - Parnis (jelikož to vypadá, že všechna témata o Parnisu jsou již zamčená). Po přečtení snad všech dostupných témat a recenzí jsem si včera objednal http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221069825094&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160 Co na ně říkate? Objednal jsem si je spíše ze zvědavosti a na max.roční nošení. Doufám, že po tuto dobu mi vydrží a jsem zvědavý co na ně řekne okolí. Příští rok oslavím 30 a právě toto výročí mě přivedlo k vám do fora. O tom už ale v jiném vlákně, budu potřebovat poradit. Představu i rozpočet znám a mám na to ještě fůru času. Tak doufám, že vyberu dobře. Nyní se ale pojďme pobavit o této levné značce z Číny v dnešní době....
bandicoot Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Mam takovy pocit, ze znacky Parnis a Marina Militare tu byly majitelem zabanovany.Hledat to nebudu.
misoo Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 hodinky su to z fotiek velmi pekne, no bohvie ako to bude s kvalitou, ale tak snad rok vydrzia... ved das vediet ake su nazivo, presnost a tak... PS: nechapem preco je tu na niektore znacky cenzura... je to forum o hodinkach a aj pripadne smejdy su hodinkami a nevidim dovod o nich nemoct kecat... ci uz v dobrom, alebo zlom. a pokial tu budu realne skusenosti majitela, tak v tom vidim len a len prinos. komu sa dane hodinky nepacia, nech ich objektivne skritizuje, vyjadri nazor, alebo sem jednoducho neleze...
Micey Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Taky bych řekl, že se ten zákaz šoupnul i Parnisu.. jinak to asi není úplně značka, o který by se tady moc lidí chtělo bavit, doufám.
Rudykopalsson Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 čéče nevím, kupovat hodinky na rok?
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 7:12, 'bandicoot' napsal: Mam takovy pocit, ze znacky Parnis a Marina Militare tu byly majitelem zabanovany. Hledat to nebudu. ajaj, doufám, že jsem se neprohřešil
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 7:19, 'misoo' napsal: hodinky su to z fotiek velmi pekne, no bohvie ako to bude s kvalitou, ale tak snad rok vydrzia... ved das vediet ake su nazivo, presnost a tak... PS: nechapem preco je tu na niektore znacky cenzura... je to forum o hodinkach a aj pripadne smejdy su hodinkami a nevidim dovod o nich nemoct kecat... ci uz v dobrom, alebo zlom. a pokial tu budu realne skusenosti majitela, tak v tom vidim len a len prinos. komu sa dane hodinky nepacia, nech ich objektivne skritizuje, vyjadri nazor, alebo sem jednoducho neleze... Určitě sem hodím realné fotky a změřím přesnost hned jakmile dorazí. Pokud teda nedostanu varování..
misoo Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 no snad bude nejaky kim cong mod milostivy...
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 7:31, 'Rudykopalsson' napsal: čéče nevím, kupovat hodinky na rok? Pokud vydrží déle tak je budu nosit dál..teda pokud mi nezmlsne jazýček po oslavě mých 30tých narozenin
ggrand Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Prdlajz, Parnis není zakázaný. Dřív tomu tak nějak bylo, ale teď ne. Zrovna tento model tu pár lidí myslím aj mělo, samo s jiným, obyčejnějším ciferníkem a reakce nebyly zdaleka veskrze negativní.
organic Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 7:49, 'pooletr' napsal: Určitě sem hodím realné fotky a změřím přesnost hned jakmile dorazí. Pokud teda nedostanu varování.. Počítej s tím, že Parnis není žádná haute horlogerie. Prostě čínská massprodukce se strojkem z plechu z konzervy. Za ty prachy (plus mínus) bych si koupil radši Seiko 5 nebo Casio.
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 To jsem rád, že jsem se nijak neprohřešil. Koukal jsem, že dost lidí tady má s bílým cifrem a modrýma ručičkama, nebo pak pilotky. Docela mě zaskočilo že Seagul ma hacking. Jsem opravdu zvědavý na přesnost a kvalitu provedení..
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 8:17, 'organic' napsal: Počítej s tím, že Parnis není žádná haute horlogerie. Prostě čínská massprodukce se strojkem z plechu z konzervy. Za ty prachy (plus mínus) bych si koupil radši Seiko 5 nebo Casio. Vím, že to není žádná vysoká hodinařina. Ale jak říkám, koupil jsem si je ze zvědavosti. Jedny G-shocky už mám několik let a připadají mi, že jsou nerozbitné. A Seika 5 jsou určitě kvalitní, ale nemají pro mě žádný x-factor..
Frantik Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Jsou to sračky z Číny, kvalita provedeni hrozna, vsechny modely kopiruji slavne designy, ktere nekdy michaji dohromady. Dost Parnisu bylo i zde na foru a byla to ubohost. Skoda vyhozenych penez.
pooletr Odesláno 2. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Vidím, že názory se liší. Respektuji vše. Určitě záleží na tom, jestli má člověk s čím srovnávat. Mít doma ve watch winderu patero kvalitních švýcarů, tak bych určitě o této značce ani nepsal, na tož si je koupil. Ale jako nováček na poli mechanických strojků jsem docela zvědavý, čeho jsou číňané schopní. A s pocitem, že příští rok budu mít na ruce hodinky, s kterýma snad neurazím (po poradě s váma) se na Parnisy docela těším...
Frantik Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Nováček na poli vína taky nepije krabicák, nováček na poli automobilů nejezdí v Trabantu a nováček na poli kulinářství nemusí jíst párky z Lidlu
ggrand Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Ale zase to nepřeháněj Frantíku, co jsem viděl fotky submarinerů od Parnisu, tak zpracováním se může jít Seiko 5 zahrabat pod zem(až na strojek,jenže zase Parnis má uživatelsky lepší strojek-hacking,datum se mění rychle). Takže to zas až taková sračka nemusí být...Chápu, že za 120-130$ je lákavé mít safír, keramickou lunetu, tah s plnýma koncovkama u pouzdra a ještě k tomu funkční glide lock sponu ze seadweller modelu.Další a asi důležitější aspekt je, že kopírují
Dantechno Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 Je to hrozna fuserina. Srovnani se Seiko 5 je absolutne mimo i vcetne strojku o valite pouzder ani nemluvim. Propadak je kopirovani vseho, na cem se da trochu vydelat - uz jenom kvuli tomu by si je vetsina lidi co znam nekoupila.
Dantechno Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2012 K nafoceni techto 4 fotek bylo zapotrebi 1378 ks tohoto modelu :D Jeste porad modreni provadi lakovanim? To uz jsme ale u fejku (vcetne Tvych nadhernych fotek) a tato diskuze je zakazana.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.