Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Je mi to jasné cigi, já taky nemyslel jen dvojzub (stejně ho nechci!). Takže pokud hlasujeme o kombinaci číselníku a lunety mám absolutně jasno.

číselník:

A. stávající: 0

B. stávající, čísla minut: 4

C. velké indexy: 0

D. malé indexy: 0

luneta:

A. minutová: 0

B. hodinová: 4

C. buzola: 0

D. kombi: 0

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

číselník:

B. stávající, čísla minut: 3

D. malé indexy: 1

luneta:

B. hodinová: 3

C. buzola: 1

Odesláno

Číselník:

B. stávající, čísla minut: 0

C. velké indexy: 4

luneta:

A. minutová: 2

B. hodinová: 2

Svítící tečka je dobrý nápad.

Taky jako inspirace lunety.

Odesláno

Oldo - proč je ta minutová luneta takhle barevně rozpůlená - vypadá to tajemně, ale účel mi uniká. Všeobecně ovšem parádní kousek!

Kamile, není to úplně kombinace ciferníku a lunety, je víc možností, ale nelze je od sebe dobře oddělit, tak jsem hlasování spojil.

Ohledně korunky, měl bych nápad: Větší korunka (big crown)) by mohla mít na vrchní straně (kruh) stejnou úpravu jako luneta - t.j. natištěno třeba manufacture prim 1949, nebo znova elton sport na žlutém podkladu a zalito plexisklem - pasovalo by to ke zbytku hodinek, co vy na to !

Odesláno

A. stávající: 2

B. stávající, čísla minut: 2

luneta:

Cigi, co se týká Big Crown- mám trošku obavy, aby se vešla pod lunetu která částečně přesahuje pouzdro - Prime co vy na to?- a otázka je jestli má u těchto hodinek smysl.

Odesláno

U takových hodinek velká korunka smysl má, výtvarný i funkční (manuální nátah), jestli se tam vejde, je samosebou věc jiná a rozhodující.

Co pro mě bylo rozhodující, je využít relativně malého pouzdra (na dnešní poměry) - zvětšení korunky nepůjde na úkor uživatelského komfortu. Proporčně se sice ciferník zmenší, ale to platí jenom na fotce, jakmile se bude srovnávat s rukou, naopak budou celé hoďky masivnější, žlutá vrchní plocha je třešinka na dortu.

Odesláno

decebale, somosebou, že stačí normální korunka, jako mají např. ferrari, ta sedí výtečně, ale kdybychom náhodou jen tak chtěli nějakou parádičku, tak jednu takovou navrhuju, nic víc, nic míň... :)

hele, omega se za falický symboly na 12 nestydí! :D Nádherný kousek!

Možná, že by šla na vrchu zažlutit i ta menší korunka, co mají ferrari, ale už by se tam asi nevešlo nic vytisknout, ale možná i to, co na to PRIM? a co na to ELTON SPORT??

Odesláno
decebale, somosebou, že stačí normální korunka, jako mají např. ferrari, ta sedí výtečně, ale kdybychom náhodou jen tak chtěli nějakou parádičku, tak jednu navrhuju, nic víc, nic míň... :)

hele, omega se za falický symboly na 12 nestydí! :D

No právě, aby to byla parádička :).

Odesláno

Viktor hlasuje:

číselník:

luneta:

B. hodinová: 4

Větší, do barvy ciferníku ozdobená korunka by byla OK.

Odesláno

číselník:

luneta:

A. minutová: 4

B. hodinová: 0

korunka - neumim si predstavit - takze stavajici

Odesláno

Já mám také trochu obavy z té korunky, nejsem proti ji zvětšit, ale úměrně velkosti pouzdra, aby to pak nebylo jako pěst na oko. Chce to nějakou vybrat, zkusit udělat foto montáž, a pak záleží na primu, jak a za kolik se k tomu postaví, taková parádička bude něco stát, to bude asi rozhodující?

Odesláno
pánové, omrkěte oris big crown, nebo můj podlední pokus s čísly minut.

ten mi právě nepřipadá proporčně nejšťastnější. mám ty hodinky na ruce a nevidím důvod, proč korunku zvětšovat. je prostě akorát.na fotce nejsou mé, já mám černé. ale vím, čí jsou :).

Odesláno
jméno          číslo ciferník: stávající/čísla minut/  velké/      malé                       luneta:  min/hod/buz/kombi  

kamil                1.             0               4               0             0                                      0     4     0      0

omni                 2.            0                3               0             1                                      0     3     1      0

decebal             3.            2               2                0              0                                     2      2     0      0

pepik                 4.           0               4                0              0                                     0      2     0      2

steel                  5.           0               4                0               0                                    4      0      0       0

bulli                  6.            1              3                 0               0                                    1      2      1       0

skeleton            7.            0              0                 4              0                                     0      4      0      0  

zdenda              8.            1             3                 0               0                                     2      2      0      0

olda                  9.             0             0                 4              0                                     2      2      0      0

viktor               10.            0              4                0               0                                    0      4      0       0

cigi                  11.             1               2               1               0                                    1     2      0       1

pavel 23          12.              2              2                0               0                                   2      2       0       0

sup                  13.            2               2                0               0                                   2      2      0       0

ctiba                14.

celkem           13                9            33               9              1                                    16     31      2      3

panečku, to je fofr, běží to jak po drátku, takhle stihneme i víc hlasování za týden!!!  stav hlasování 10/12 12.00

Odesláno
Oldo - proč je ta minutová luneta takhle barevně rozpůlená - vypadá to tajemně, ale účel mi uniká. Všeobecně ovšem parádní kousek!

Bohužel vůbec netuším proč je luneta půlená. Na hodinky jsem narazil když jsem hledal na RLTwatches jedny starší Tissoty.

Ale s tajemností mě napadla jiná věc. Nápis na ciferníku (ať už bude jakýkoliv) žlutě na žluté. Trochu tmavší odstín pro písmo, nebo ještě lépe vyšší lesklá písmenka na matném pozadí. Písmo by pak bylo dobře čitelné jen v některých úhlech nebo podle osvětlení.

K tomu by se ale asi musel vyjádřit prostřednictvím Prima technolog.

Odesláno

A. stávající: 1

B. stávající, čísla minut: 3

luneta:

Já kopal základy :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...