Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Cigi, pokud by se řidič více věnoval tvejm hodinkám, tak se brzy ocitne ve škarpě a dalšího silničního provozu se bude účastnit jen jako zaujatý pozorovatel!

Tachymetr nebrat - v reálu je to stejně na nic i kdybychom stopky měli a ciferník pak ztrácí na jednoduchosti a přehlednosti.

Já jsem to s tím počítadlem km myslel buď jen jako obrázek do číselníku - jen jako fintu, anebo doopravdy do pouzdra hodinek, které by bylo drobet masívnější mezi nožičkami (dole u pozice 6) a ty zubatý kolečka by tam byly doopravdy a funkční.

Jinak si myslím, že nás Prim nezpraží, ánžto to vůbec nestihne - jak s sebou hned praští.

Odesláno
Dávám sem dva obrázky pro někoho, kdo je zdatnějším v editaci atd. Neumím je spojit do sebe :( . Od Primu jsem si půjčil obrázek Liney, číselník je z těch automobilových.

Tady to máš spojené jen tak narychlo.

Odesláno

ta linea neni ....ono, ale jako koncept, velmi jednoduche a zkusil bych v tom pokracovat, mozna by stacilo to pouzdro "zjednodusit" a nesmelo by byt leskle. lehce kratsi nozky ??

Odesláno

Cigi, já to jen sleduji. Jediné co k tomu mohu dodat, že jste se trošku odchýlili od tématu Sportu Igen, ale to jistě víte.:) Jinak fantazii se meze nekladou.:)

Odesláno

Já se od tématu neoodálil, pořád uvažuju o pouzdře prim sport Igen, tachymetr na otočném kroužku a eventuálně datumka ve formě jako počítadlo km - to je přece zcela reálné - takové prčovní šoférské hodinky - k tomu tenhle ciferník a stejné ručky nejlépe celé natřené svítící barvou jako indexy (tzn. bez těch středních čárek - co má originál). Kdyby se povedlo posunout 12 na 1.30 a tam mít i korunku, bylo by to ideál.

před datumkou bude řada nul namalovaná na ciferníku, protože hodinky budou mít málo najeto!

samosebou, že tachymetr je nanic, je to čistá prča! nakonec šipka jako počátek stupnice tam bude, tak číslování je buřt.

v linea pouzdru bez kroužku to působí naprosto beznadějně.

A navíc už je to systém, není to poskládání prvků páté přes deváté, ale do sebe zapadající věci - tedy z hodinářského pohledu, ne z pohledu řidiče, ale to je právě ta prča ! Prodával bych k nim takový ty neuvěřitelně legrační řidičský rukavice, co byly in ke škodulím ze stejné kůže, jako bude řemínek. Řemínek by musel mít kulaté otvory, aby ladil s těmi rukavicemi - no to je vono!

Kdyby vyšla ta černá tatrovácká barva, není co řešit. Samozřejmě by si je mohl každý obarvit barvou svého vozu a kůži vybrat podle čalounění.

Pro sportovce by byl určen quarzový model na bázi sportIII, pro snobi nový model codenisII. Vždy ovšem jedině auto-time! Bude i obyč. model - plexi varianta pro řidiče veřejné dopravy. ti budou mít i látkový řemínek a rukavice v barvě uniformy.

už jsme tu jednou řešily i reklamní tvář - Steve McQueen už to nestihne, tak co naši závodníci Luděk Munzar, nebo ten zpěvák...Landa! představa, že pěje Kryla v těhle hodinkách je prostě pro bohy!

A teď hurá do Basileje!

Odesláno

georg, steele.....mám 2 věci k auto - timu:

když nevyjde čerň z 603ky, navrhuju ciferník z uhlíkových vláken, dokonce už máme i výrobce (noname) a tohle je ideální model pro nesmyslné z módy vycházející overdesigned materiály.

změnil jsem názor - počítadlo čehokoli je lepší volba, než datumka - ta je prostě příliš funkční, nudná a obyč. Aby to bylo jednoduché, spokojil bych se s počítadlem motodnů - bylo by to nějak spřažené s dnešní datumkou - otočka 1x za 24 hodin. Jestli jste někdo hodinář, bude třeba to dotáhnout - georg mluvil o pár kolečkách, prim se do hodinařiny bohužel zrovna nehrne.

steele - ty specifikace jsou mně naprosto jasný, čekáme myslím jen na nacenění. Předpokládám, že když se někdo přidá, tak většina až když bude všechno jasné - lidi zatím jen tak krouží. Většina si pak vybere ten standartní ciferník jako ty, černý a strhne se bitka o nápisy a jména, modření šroubků, zlacení můstků, lvíčky a podobné blbosti. S linea to bylo to samé. Důležité je mít ve všem důležitém jasno, dokud je nás tak 5 - 10, protože pak už bude dohoda nemožná a v podstatě bude muset rozhodovat prim - ten bude sjednocovat, aby neměl tolik práce, jako s tou linea - to musí být horor.

Já dále bojuju s počítačovou grafikou, jinak jsem rozhodnutý pro tu verzi s datumkou na 12, když bude prim souhlasit. Musíme být trpěliví, když chceme ušetřit nějaký ten groš. Jestli do toho jdeš hlava nehlava, stačí poslat objednávku, navrhuju.

Odesláno

Možná jsi mě úplně nepochopil s těmi ozubenými kolečky, Cigi. Nechtěl jsem to spojovat nebo integrovat do hodinového strojku, ale do spodní části pouzdra a bylo by to něco jako máš nastavení číselného kódu např. na kufříku - jen mrňavý. Účel by tam žádný nebyl - jen např. ten, že když si tam nastavíš 4500, tak ti to bude připomínat, že při 45 tis. km máš vyměnit olej (když už to je pro řidiče).

Takové retro by to mohl Prim nabídnout Škodovce, aby to dávali jako dárek ke každé Oktávce ;) .

Odesláno

Tak jsem zkusil takovou partyzánskou akci. Při brouzdání mimo jiné i po hodinářstvích jsem narazil na hodináře, který snad umí i víc, než výměnu baterky nebo sklíčka. Při povídání o primkách mě vzal dozadu a ukázal mi tři šuplata různě rozbraných hodinek - většinou starých primek. Dokonce tam objevil pouzdro se sklíčkem i lunetou na ty auťácký hodinky, ale bez strojku a ciferníku. Ale prý ten ciferník snad někde najde a pak je pro poskládat nějaké náramkové hodinky. Tak jsem ho hned naváděl, ať vyhrabe ručičky ze sport 1, žlutou vteřinovku. On vidí jako největší problém vhodné pouzdro. Postavil by to na kalibru 66. Příští týden se tam budu stavovat, pak dám report.

Taky po něm chci "vyhrabat" sporty 1 - uvidím. Prostě tam má takové velké vrakoviště hodinek, strojků, ...

Odesláno

bravo georg........výborná inspirace, vidím, že už jsme na stejné vlně. Jen vybrat význam a formu těch barev a jde se na to. I to datum je na těch junkers tak nějak, jak si to představuju (vím, že to nejde - big date je myslím dost velká komplikace). No vida, i Němci si dovedou udělat legraci !

Co se týče pouzdra - mám jasno - sport Igen. - má totiž i ten kroužek nezbytný pro tachymetr a není vůbec vidět a prim ho má k dispozici - není lepší řešení! hodí se ale pro kalibr 68 (a pro 66 by asi byl příplatek), takže asi musíme buď zapracovat datumku nebo to počítadlo, nebo se na to vykašlat a prostě neudělat datové okénko a hotovo!

Máme jediný problém - musíme někoho zaujmout pro naši věc, nejlépe prima.

Odesláno

Zaujmout by nebylo až tak složité, akorát musím být opatrnější při přerozdělování rodinného rozpočtu. Bohužel nikdo se mnou doma nesdílí nadšení pro mechanické hodinky :( . Mám dvě dospívající dcery :( . A mám poměrně časově i finančně náročného koníčka - sportovní létání (kristepane ale hodinky už taky!). V letošním roce už jsem taky nějakou zlatku pustil za hodinky.

To si nestěžuji a ani nebrečím. To jen na dokreslení situace, že když se budu takto aktivně podílet na vzniku něčeho nového, že to hned neznamená, že to budu také kupovat.

Ale co není, může být!

Odesláno

Takže opět prosím o pomoc - spojit tyto dva obrázky.

Jinak jsem si stáhnul GIMP, tak se to budu učit.

Cigi, takhle nějak jsi to nějak myslel?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...