Přejít na obsah

20 hlasů

1. 1. jaké pořídit na sport?

• Casio Pro Trek PRW-2500-1ER
    • Suunto Core Black Yellow

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím Vás všechny,

hodinky, které jsem si z duelu, hlavně díky Vám, vybral v diskuzi, kterou jsem nedávno založil ( http://forum.chronom...tan-nebo-plast/ ) přibyly do duelu jiné, které mne zaujali při procházení internetu, tak by mě zajímal Váš názor..

můj původní favorit - Casio Pro Trek PRW-2500-1ER - http://www.mall.cz/p...2500-1?v=494738

a s nimi soupeří - Suunto Core Black Yellow - http://www.goldex.cz...re-black-yellow

Můj pohled je následující (neříkám, že je správný, takže mě prosím kdyžtak opravte):

1. cena:

Casia mohu mít o pár set levněji, ale to neřeším.

2. rozměry/hmotnost:

Suunta - 49.3 x 49.3 x 14.4 mm / 63g

Casia - 56.3 x 50.6 x 15 mm / 81g

Suunta zde tedy papírově vycházejí "lépe" a navíc jsou oblejší, tudíž o něco menší pravděpodobnost, že se s nimi někde "zaháknu" ale já mám docela rád větší hodinky, takže zde asi nerozhodně.

3. funkce:

Suunto mají východ/západ slunce (příliv/odliv a fázi měsíce u Casií nevyužiji), Casia jsou zase řízené radiosignálem - stavím cca do stejné roviny.

4. kvalita zpracování:

Pro Treky prý vydrží bez problému deset let a člověk se s nimi nemusí zrovna mazlit, Suunta Core to samé - známý je má osm let, dává jim zabrat a má na nich jen pár škrábanců. Suunta mají navíc minerální sklíčko, což Casia asi nemají, ale ty zase mají displej utopenější, takže asi zase nerozhodně. Co se týče nového řemínku, u obou modelů to asi budu muset časem řešit (shodná cena kolem 500 Kč) ale náhradní díly (zejména onen řemínek) by na oba modely neměl být problém sehnat ani za pět let - tedy snad - kdyžtak mne opravte..

5. baterie:

U Casií může vydržet po celou dobu životnosti hodinek, ale pokud ne, musím do servisu na výměnu + zkoušku vodotěsnosti = cca 1000 Kč. Suunta sice vydrží max. dva roky, ale baterie stojí pár korun a hlavně, vyměním si ji sám. Takže zde pro mě asi opět nerozhodně.

6. kvalita zobrazení údajů a tzv. uživatelská přívětivost:

Zde nemám zkušenosti, proto se ptám, jaký model se lépe ovládá? Informace by podle mě měla díky grafickému displeji lépe zobrazovat Suunta, ale mám strach s inverzního zobrazení - není díky němu problém z čitelností?

7. přesnost nameřených hodnot:

Nevím jak teplota a barometr (přesnost "předpovědi počasí") ale co se týká výškoměru, tak ten má prý podle přímého srovnání lepší Suunta - při výstupu se dle kamarádových slov u Suunt projevil "každý krok" ale Casia reagovala až po cca 10 metrech převýšení. I jednotlivé naměřené hodnoty prý byly u Suunt přesnější. Kompas neřeším, jejich přesnost bude asi u obou modelů dost podobná.

8. vodotěsnost:

Casia mají 200M, Suunta pouze 30M, ale ikdyž dle oficiální terminologie 30M znamená, že vydrží max.kontakt s vodou během mytí rukou a v dešti a neměly by se ponořovat, tak prý u Suunt to mají jinak (30M se rovná skutečným 30i metrům) a konkrétně tento model by tedy měl být dostatečně vodotěsný pro plavání a už skutečnost, že změří hloubku až 10 metrů, značí, že pro mé účely bude vodotěsnost dostatečná - potápím se max. 5 metrů.

Spíše se ale trochu bojím té uživatelské výměny baterie - budou hodinky po několika vyměnách baterie opravdu dostatečně vodotěsné? Nemůže se závit, popř. nějaké gumové těsnění (pokud tam je) nějak ochodit? Podle mě to není jen tak, zachovat 100% vodotěsnost hodinek.

9. vzhled:

Čiště subjektivní záležitost, kterou si musím rozhodnout sám. Suunta jsem původně nechtěl, ale u tohoto modelu mě hodně zaujal onen žlutý prstenec kolem ciferníku. Každopádně mají oboje něco do sebe. Jsou každé úplně jiné, ale stejně je to i zde z mého pohledu opět nerozhodně :)

Na závěr ještě zmíním způsob použítí hodinek - běh, cyklistika, turistika, plavání, a jiné pohybové aktivity..

Tak se se mnou prosím podělte o své názory, mockrát děkuji..

Michal

Upraveno uživatelem Michal84
Odesláno

To je docela oblíbené dilema - Casio vs. Suunto:-)

Jelikož ale nemám se Suunto osobní zkušenost a jsem fanda Casio protreků, tak ti neporadím nezaujatě. Nicméně po celou dobu co mám s protreky zkušenost (první z 1997), tak jsem s nimi neměl žádné problémy (pouze výměna baterie a po nějaké době i pastového řemene) a u modelů se solárním napájením jsem nemusel řešit nic (PRG-80 z roku 2005).

k bodu 4. kvalita zpracování:

Casio PRW-2500 má minerální sklo, takže budou časem spíše šrámy na lunetě než na něm.

Celkově je kvalita zpracování u Casia na velmi dobré úrovni. Snad jediná věc co mě vadí je to, že některé plastové části se otěrem po čase ošoupají a změní barvu. Naštěstí ale otěru nejvíce vystavená část hodinek (luneta kolem displeje mebo jen pevný vyvýšený okraj) bývá z nějakého kovu a netrpí tímto neduhem.

Rozhodně doporučuju si oboje hodinky vyzkoušet na ruce jak ti budou sedět, protože když řádně nesednou, je to celkem nepříjemný mít je celej den na ruce. V tomto je výbornej titanovej tah, díky jednotlivým článkům, které se krásně přizpůsobí tvaru ruky, pak příjemně sedí na ruce.

Odesláno (upraveno)

fazer:

To je další věc, která mi s výběrem nepomůže - oboje jsem měl na ruce a oboje mi sedí :)

PRW 2500 mají otočnou lunetu z plastu, takže ta asi trpět bude, snad to bude alespoň nějaký odolnější plast. Suunta jsou na tom z tohoto pohledu líp, ty mají lunetu kovovou.

U Casií mám také trochu strach z ošoupání popisků - hlavně těch nejnámáhanějších, což budou popisky na jednotlivých tlačítkách - nemáš s tím zkušenosti?

Když mluvíš o tom titanovým tahu, že sedí líp, tak to já si právě nemyslím. Sice se skládá, jak říkáš, z jednotlivých článků, které se přizpůsobí ruce, ale gumový pásek se přizpůsobí ještě líp, když je ohebný v celé svého délce. Navíc titan se na sport tolik nehodí i kvůli vyšší hmotnost. Z tohoto důvodu jsem také zavrhl Casio PRW 2500T-7, které se mi právě kvůli titanovému tahu hodně líbili, ale dospěl jsem k závěru, že pro mé potřeby (sport) bude plastový řemínek vhodnější.

Odesláno

Pokud je u PRW-2500 luneta opravdu z plastu, tak to jsem nemile překvapen. Starší modely jako PRW-2000, PRW-1500 atd mají kolem displeje aspon nějaký kov/slitinu nebo co to je, takže to není zas tak náchylný jako plast. S popisy tlačítek problém zatím nemám. Jsou mírně zapuštěný, takže ta barva není v přímém kontaktu. Jak to ale bude vypadat třeba za 10 let, to nevím. Vlastně u modelu PRT-400 mám zčásti ošoupaný nápis na tlačítku LIGHT, který je vystouplý a umístěný pod lunetou. Odpoledne můžu přiložit foto pro ilustraci. Ostatní jsou ale v pohodě.

Na sport taky zastávám ten názor, že plastový pásek je lepší. Pokud je s dobré gumy co není moc tuhá, tak se pěkně přizpůsobí. Ale některý modely mají tu gumu tužší a potom už to není ono. Taky samozřejmě záleží na tvoru zápěstí. Mě osobně na sport nejvíce vyhovují GW-9200 (riseman), ty mě na ruce sedí opravdu dobře a ani o nich nevím.

Odesláno (upraveno)

jednoznacne suunta, su mensie a lahsie, to je pre sport podla mna zasadne. klasicke hodinkove vlastnosti tu idu bokom... ;)

PS: vodotesnost u suunt je udavana nestandardne realne, 30m je fakt 30m, cize je to vlastne 300M

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Za mě jednoznačně Suunto a v čem je lepší? Ovládání, přehlednost, propracovaná historie záznmů a hlavně žádné zbytečné fíčury navíc" To jsou velmi důležité aspekty pro outdoor hodinky" Casia u mě byli jedničky, než jsem se seznámil blíže právě s Cory" Takže samozřejmě Casio také pecka, ale za mě jednička je Suunto :smile_anim: A to jsem je dříve nesnášel, dnes to nechápu"

Odesláno (upraveno)

Pokud je u PRW-2500 luneta opravdu z plastu, tak to jsem nemile překvapen. Starší modely jako PRW-2000, PRW-1500 atd mají kolem displeje aspon nějaký kov/slitinu nebo co to je, takže to není zas tak náchylný jako plast. S popisy tlačítek problém zatím nemám. Jsou mírně zapuštěný, takže ta barva není v přímém kontaktu. Jak to ale bude vypadat třeba za 10 let, to nevím. Vlastně u modelu PRT-400 mám zčásti ošoupaný nápis na tlačítku LIGHT, který je vystouplý a umístěný pod lunetou. Odpoledne můžu přiložit foto pro ilustraci. Ostatní jsou ale v pohodě.

Na sport taky zastávám ten názor, že plastový pásek je lepší. Pokud je s dobré gumy co není moc tuhá, tak se pěkně přizpůsobí. Ale některý modely mají tu gumu tužší a potom už to není ono. Taky samozřejmě záleží na tvoru zápěstí. Mě osobně na sport nejvíce vyhovují GW-9200 (riseman), ty mě na ruce sedí opravdu dobře a ani o nich nevím.

Opravdu je z plastu, nebo alespoň se tak jeví - měl jsem je na ruce..

Zkus prosím tě přiložit ty fotky, ale dokážu si to představit - tlačítko "Light" je hodně používané. U PRW 2500 se ale stisky tohoto tlačítka dají částečně kompenzovat automatickým podsvětlením při nahnutí k obličeji..

Ty GW-9200 nevypadají špatně, kdyby měli teploměr a východ/západ slunce, tak bych do nich za ty prachy šel :)

Odesláno (upraveno)

jednoznacne suunta, su mensie a lahsie, to je pre sport podla mna zasadne. klasicke hodinkove vlastnosti tu idu bokom... ;)

PS: vodotesnost u suunt je udavana nestandardne realne, 30m je fakt 30m, cize je to vlastne 300M

Máš nějaké osobní zkušenosti s digitálkami od Casia a Suunta? Kdyžtak s jakými konkrétně?

A těch 30M u Suunt bude podle mě ve srovnání s Casiami přímo úměrných jejich tak cca 100M, ne? 300M mi přijde moc.. Nebo jaký je přepočet mezi reálnými a laboratorními max. hloubkami ponoru?

Odesláno (upraveno)
Za mě jednoznačně Suunto a v čem je lepší? Ovládání, přehlednost, propracovaná historie záznmů a hlavně žádné zbytečné fíčury navíc" To jsou velmi důležité aspekty pro outdoor hodinky" Casia u mě byli jedničky, než jsem se seznámil blíže právě s Cory" Takže samozřejmě Casio také pecka, ale za mě jednička je Suunto :smile_anim: A to jsem je dříve nesnášel, dnes to nechápu"

A jaké máš konkrétně Cory? Jde mi o to, jestli máš také inverzní zobrazení a uživatelsky vyměnitelnou baterii? Pak by si mi mohl odpovědět na mé otázky ze zakládajícího příspěvku - cituji sám sebe:

6. Informace by podle mě měla díky grafickému displeji lépe zobrazovat Suunta, ale mám strach z inverzního zobrazení - není díky němu problém s čitelností? (hlavně na slunci, nebo s polarizačními brýlemi)

8. Spíše se ale trochu bojím té uživatelské výměny baterie - budou hodinky po několika výměnách baterie opravdu dostatečně vodotěsné? Nemůže se závit, popř. nějaké gumové těsnění (pokud tam je) nějak ochodit? Podle mě to není jen tak, zachovat 100% vodotěsnost hodinek.

A s Casiami máš zkušenosti přímo s Pro Treky, nebo s G-Shocky?

Odesláno (upraveno)

A jaké máš konkrétně Cory? Jde mi o to, jestli máš také inverzní zobrazení a uživatelsky vyměnitelnou baterii? Pak by si mi mohl odpovědět na mé otázky ze zakládajícího příspěvku - cituji sám sebe:

6. Informace by podle mě měla díky grafickému displeji lépe zobrazovat Suunta, ale mám strach z inverzního zobrazení - není díky němu problém s čitelností? (hlavně na slunci, nebo s polarizačními brýlemi)

8. Spíše se ale trochu bojím té uživatelské výměny baterie - budou hodinky po několika výměnách baterie opravdu dostatečně vodotěsné? Nemůže se závit, popř. nějaké gumové těsnění (pokud tam je) nějak ochodit? Podle mě to není jen tak, zachovat 100% vodotěsnost hodinek.

A s Casiami máš zkušenosti přímo s Pro Treky, nebo s G-Shocky?

Mám Light green verzi" Při žádné situaci na cestách jsem nezaznamenal problém s čitelností, ba naopak s G-shocky Risemany co jsem měl, odečítání nebylo zrovna nejlepší, protože všechno bylo takové malé, nahňácené a zbytečně složité"

Baterky se vůbec neboj, pokud budeš měnit často, tak třeba na potřetí vyměnit celou sadu včetně těsnění od Suunta, popř. pokud budeš měnit jednou za dva roky, tak to zrovna vyměň taky celý, vždyť to nestojí svět" Znám kluky, co potápí se Cory léta a nikdy nezaznamenali problém s vodotěsností. Jinak výdrž baterie mě docela přakvapila, při plném nasazení okolo deseti měsíců" A navíc si hodinky pamatují data v Logbooku, pokud ji měníš, což je super :smile_anim:

Jinak pokud máš trochu větší rozpočet, kup si Suunto X6HRM " Má je brácha, a je to třídu výše než Core, Made in Finland, lepší ovládání, velká odolnost, velice dlouhá výdrž baterie a hlavně možnost přesunutí dat z Logbooku do počítače, to je na památku z cest bomba :smile_anim: Viz. fotka"

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Opravdu je z plastu, nebo alespoň se tak jeví - měl jsem je na ruce..

Zkus prosím tě přiložit ty fotky, ale dokážu si to představit - tlačítko "Light" je hodně používané. U PRW 2500 se ale stisky tohoto tlačítka dají částečně kompenzovat automatickým podsvětlením při nahnutí k obličeji..

Ty GW-9200 nevypadají špatně, kdyby měli teploměr a východ/západ slunce, tak bych do nich za ty prachy šel :)

Přikládám ty fotky lehce ošoupaného tlačítka LIGHT. U těchto hodinek navíc to tlačítko je opravdu hodně vystouplé, zase se dá slušně ovládat i v rukavicích, to u těch PRW-2500 je v podstatě zarovnané s pouzdrem, takže toho bych se nebál.

Jenom pro upřesnění, model GW-9200 teploměr má, pouze ten východ/západ ne a pak oproti ostatním protrekům jim chybí kompas (jsou totiž twin senzor).

Jestli se rozhodneš pro Suunto, tak vol klasickej displej, ne ten inverzní. Pak je čitelnost opravdu parádní, viz fota od Africana.

Odesláno (upraveno)

African:

Tak to máš standardní displej (černé na bílém) tak tomu věřím, že nemáš problém s čitelností :) ale mě se právě líbí Cory s inverzním displejem (bílé na černém), respektive ta kombinace Core Black Yellow + inverzní displej.. Ale je pravda, že ty tvé jsou taky hodně povedený a docela mě ta tvoje fotka zviklala :) Každopádně X6HRM už jsou na mé použití "zbytečný" luxus - cena 2x vyšší než-li u Corů..

Když ses zmínil o těch Risemanech, tak musím říct, že o nich také přemýšlím. Mají vlastně "všechny" funkce, kromě východu/západu slunce a kompasu a měl bych relativní jistotu, že mi vydrží. Nepotřebuji hodinky na nějakou extrémní turistiku, ale hlavně na běh a "práci" (odolné) a aby byly spolehlivé..

Odesláno (upraveno)

fazer:

Díky za foto.. Na to, kolik je máš let, je ten nápis celkem zachovalý, ted' už se toho nebojím.. :) Každopádně jsem si řekl, že ikdyž se mi PRW 2500 z Pro Treků vzhledově líbí nejvíc, tak bych se měl u sportovních hodinek vykašlat na vzhled a jít spíš po praktičnosti, proto jsem začal vážně uvažovat o PRW 2000 - jsou menší, lehčí, mají východ/západ slunce, apod. - možná jsem i někde na fóru četl, že si je měl/máš?

Jenom pro upřesnění, model GW-9200 teploměr má, pouze ten východ/západ ne a pak oproti ostatním protrekům jim chybí kompas (jsou totiž twin senzor). - Ano, pak jsem si toho všiml, spletl jsem si ho právě s tím kompasem :) Proto jsem o nich začal i trochu uvažovat - viz. příspěvek výše..

Takže ted' asi vedou PRW-2000 a v závěsu jsou Core Light Green spolu s Risemany a PRW-2500 :) Inverzní Cory raději z výběru vyřazuji.. Tak se mi to zas zkomplikovalo :) Ale asi vezmu PRW-2000..

Odesláno

Máš nějaké osobní zkušenosti s digitálkami od Casia a Suunta? Kdyžtak s jakými konkrétně?

A těch 30M u Suunt bude podle mě ve srovnání s Casiami přímo úměrných jejich tak cca 100M, ne? 300M mi přijde moc.. Nebo jaký je přepočet mezi reálnými a laboratorními max. hloubkami ponoru?

Ještě l té hloubce. Na stránkách o g-shock modelech Casií je video jak ponořlli Frogmany do 200m hloubky a bez problémů fungují a to mají na sobě uvedeno WR200. Nevím jak přesně to značení odpovídá realitě. Navíc na některých je např. uvedeno WR100M a na jiných WR10BAR.

Odesláno (upraveno)

tieto outdoorove casia nepoznam, takze len momentalne co mam 2 mesiace Gcka a celu pubertu klasicke databank casia, obe zatial funguju bezchybne. Gcka vydrzali realnych cca 5m (maju pisane 200M) a aj nejake tie udery... za mna max spokojnost smile_anim.gif

neviem ake su konkretne pomery medzi laboratornymi a skutocnymi :

hodinky_tabulka_vodotesnosti.jpg

niekde som pocul ze treba brat realne cca 10%, ja by som to riesil tak, ze na plavanie a snorchlovanie do par metrov (co vydrzis na nadych) by mali postacovat 100M, a pokial sa chces potapat s pristrojom do vacsich hlbok, tak to uz by som chcel klasicke potapky co su minimalne 200M a viac... :)

Odesláno

fazer:

Díky za foto.. Na to, kolik je máš let, je ten nápis celkem zachovalý, ted' už se toho nebojím.. :) Každopádně jsem si řekl, že ikdyž se mi PRW 2500 z Pro Treků vzhledově líbí nejvíc, tak bych se měl u sportovních hodinek vykašlat na vzhled a jít spíš po praktičnosti, proto jsem začal vážně uvažovat o PRW 2000 - jsou menší, lehčí, mají východ/západ slunce, apod. - možná jsem i někde na fóru četl, že si je měl/máš?

Jenom pro upřesnění, model GW-9200 teploměr má, pouze ten východ/západ ne a pak oproti ostatním protrekům jim chybí kompas (jsou totiž twin senzor). - Ano, pak jsem si toho všiml, spletl jsem si ho právě s tím kompasem :) Proto jsem o nich začal i trochu uvažovat - viz. příspěvek výše..

Takže ted' asi vedou PRW-2000 a v závěsu jsou Core Light Green spolu s Risemany a PRW-2500 :) Inverzní Cory raději z výběru vyřazuji.. Tak se mi to zas zkomplikovalo :) Ale asi vezmu PRW-2000..

Výhoda PRW-2000 je krom těch co si zmínil ta, že na pohled vypadají celkem "civilně" a dají se použít i na běžné nošení třeba do společnosti. Jsou opravdu velmi tenké (asi 11mm, stejně jako PRW-1300) a není problém při nošení košile. Ano, stále je mám:-)

Naproti tomu GW-9200 jsou tlusté cca 16mm, s košilí je občas problém, ale jinak to jsou taky velice dobrý odolný "protreky". Ty používám převážně při práci (v lese, na stavbě atd.) a no problem. Dokonce i pružnost plastového pásku je větší než u PRW-1100/1500/2000, takže mě na ruce sedí fakt dobře a ani o nich nevím. Ale záleží jaký máš zápěstí, takže každopádně doporučuju navštívit hodinářství, kde mají Casia tak jsou vesměs tyto modely dostupné, a zkusit si jak PRW-2000 tak i 2500 a GW-9200. Taky pak navštiv nějakej sport, tam zase bývají Suunto, a zkus i ty Core ať máš jasno a pak třeba nelituješ.

Odesláno

Já ty hodinky budu používat pouze na sport, do společnosti mám jiné (elegantní, ručičkové) proto je pro mě civilní vzhled spíš zápor - chci, aby z nich vyzařovala outdoor aura! :) Pod košili je nikdy cpát nebudu, pouze pod mikinu , svetr, či bundu..

Mám v plánu jít do obchodu, kde pro mě mají připravený všechny jmenovaný Casia, ale horší je to se Suuntami. Jsem z Hradce Králové a už jsem obešel pár krámů a nikde Cory neměli a ani je nechtěli jen kvůli vyzkoušení objednat, ale ješte jsou v HK asi tři obchody, kde by je mohli mít..

Odesláno (upraveno)

tak na dizajn su urcite Casia excentrickejsie, no zaroven mi pripadaju trochu zastaralo, Suunta su dizajnovo jednoduchsie a nadcasovejsie... mne sa moc tie Casia nepacia, ja by som po dizajnovej stranke bral jednoznacne Suunta ;)

tie inverzne Suunto Core su samozrejme horsie citatelne, no nepouzitelne rozhodne niesu. mal som ich asi hodinu k dispozicii a nemal som problem.

Odesláno

Nejvíce outdoor jsou ty GW-9200 (pro mě), ale záleží na vkusu. A pokud máš na běžná nošení ručičkový, tak pak bych šel do těch g-shock 9200. Na sport vyloženě stvořený. Určitě musí být v Hradci nějaký obchodní centrum kde jsou kšefty se sportovním vybavením pro turistiku atd. Tam bývají Suunta.

Odesláno

Za mě jednoznačně Core - jen ne inverzní ale Regular Black, které jsou bez podsvícení perfektně čitelné i v šeru:

Funkčně je mírně vybavenější Core (hloubkoměr, grafy...) - a jednotky sekund které mezi výměnami baterek spáchá quartz osobně nepovažuju za důvod k rádiové synchronizaci. V příslušném provedení Suunto na rozdíl od géček s trapným segmentovým pididisplejíčkem aspoň nevypadá jako ťamanský úlet ze začátku 90. let. Jak píšou kolegové výše, ve finále je vše samozřejmě věc soukromého (ne)vkusu - ale než uvalíš jakékoliv prachy za "Casío", zkus si určitě i Core "in natura". Mě sedly na 18,5cm ruku "jak prrdel na hrnec" - a bylo rozhodnuto (a nelituju!).

Mimochodem: nevím kde jste byli na těch olbřímích rozměrech, ale černá hliníková luneta (která kromě tlačítek kryje celé hodinky, včetně uchycení řemínku) má u mě jen malinko přes 48mm - a třeba 44mm Fortis Marinemaster White položené vedle mi vždycky připadaly subjektivně větší. Připnuté kdesi na předloktí chcíplé dětské packy samozřejmě obojí vypadá směšně... :cool02:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...