Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na radu ohledně cibulí IWC. Jestli by jste mi poradili jakou můžou mít přibližnou hodnotu, a jak do budoucna.

Předesílám, že mi nejde o to hodinky prodat, ba naopak, přemýšlím o jejich pořízení.

Hodinky jsou ocelové, dvouplášťové, mají v sobě cal. 67, rok výroby mi není znám...

1327267714dimg9693.jpg

1327267864dimg9705.jpg

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Odesláno

Na ceny v ukončených aukcích na Aukru ses díval? To je jako vodítko myslím nejlepší.

A chtěl jsi jakoukoliv radu, tak tedy slovní obrat "by jste" v češtině neexistuje, používá se jednoduché byste.

Odesláno

Na ceny v ukončených aukcích na Aukru ses díval? To je jako vodítko myslím nejlepší.

A chtěl jsi jakoukoliv radu, tak tedy slovní obrat "by jste" v češtině neexistuje, používá se jednoduché byste.

Děkuji za poučení, omlouvám se za svoji nevzdělanost.

Něco jsem se snažil dohledat, ale nejsem z toho moc moudrý. Jediné čeho jsem se zatím dopátral je, že cal.67 se vyráběl v lecech cca 1930-58, že to byl kalibr pro méně drahé hodinky, a že jich bylo vyrobeo cca 24000kusů.

Proto bych byl vděčný za názor zkušených, samozřejmě budu i nadále pokračovat ve vlastním pátrání.

Odesláno (upraveno)

Netřeba se omlouvat. A proč říkáš nevzdělanost? Všichni se stále něco učíme, ale to nijak neznamená, že bychom byli nevzdělaní.

Hodinky jsou to velice pěkné, takové bych klidně i nosil. A kvalita bude zaručená. O ceně ale představu nemám, takovými jsem se nikdy nezabýval. Můžeš prozradit za kolik jsou na prodej?

EDIT: Vypadají hodně málo nošené. Teda jestli už někdo nevyměnil korunku...

A podle výrobního čísla by se dal zjistit přesný rok výroby. Na fotce ale výrobní číslo není vidět.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Děkuji Vám za všechny reakce. Abych pravdu řekl, možná jsem špatně položil otázku. Jasně, hodnotu finanční, ale trochu jsem doufal, když by se tu případně objevil někdo, kdo by mi dokázal k hodinkám říct malinko víc.. I když pravda 200dolarů taky vyjadřuje názor, ale z druhý strany ten druhej kousek co tu proběhl byl na 12000kč, to je docela velkej rozdíl za stejnej kus. Řeknu vám nejsem z toho teď vůbec moudrej...

Každopádně teď už asi tuším že jediné vodítko jak pátrat po techto hodinkách je ten kalibr...

Ještě jednou vám děkuji, rád bych ale pokračoval v otázce. Nejde mi ani tak o to znát jejich konkrétní cenu za konkrétní kus, jak vidím ceny se dost liší... Zajímal by mne váš "pocitový" názor na tyto hodinky.

PS: já bych právě zatím cenu toho kusu co mne zaujal nevyjadřoval, ale je někde na půl cesty mezi těma 200dolary a 12000českých...

Já budu hledat dál, ale budu vděčný za jakýkoliv podmět...

Odesláno

Hodinky jsou to velice pěkné, takové bych klidně i nosil. A kvalita bude zaručená. O ceně ale představu nemám, takovými jsem se nikdy nezabýval. Můžeš prozradit za kolik jsou na prodej?

EDIT: Vypadají hodně málo nošené. Teda jestli už někdo nevyměnil korunku...

A podle výrobního čísla by se dal zjistit přesný rok výroby. Na fotce ale výrobní číslo není vidět.

To je v podstatě tip odpovědi jakou hledám. Dozvěděl jsem se o korunce, všímáte si detajlů které já nemám v merku.

Jestli to nejsou ty samý, tak tady máš orientačně cenu. odkaz

Prosímvás, jak vyhledávat na ebay v ukončených aukcích?

Odesláno

Ad hledání v ukončených aukcích na ebay.de:

1. Musíš být nalogován

2. V pravo nahoře "Erweiterte Suche"

3. Do "Suchbegriffe ...." dej co hledáš

4. Zaškrtni "Beendete Angebote"

5. Jestli chceš vše a odevšad, dobře si prohlédni položku "Ort"

No, a pak už jen FINDEN :-)

Odesláno

...ale trochu jsem doufal, když by se tu případně objevil někdo, kdo by mi dokázal k hodinkám říct malinko víc.. Zajímal by mne váš "pocitový" názor na tyto hodinky.

Já budu hledat dál, ale budu vděčný za jakýkoliv podmět...

Když ono se toho o těch hodinkách nějak víc říct asi nedá. Spíš si sám řekni co bys chtěl slyšet. A zkoumat musíš vlastní pocity, ty je kupuješ, ne my. My máme pocit dobrej :)

Já mám ale ještě jeden pocit - že oproti těm z ebay mají ty tvoje nějak scvrklou hodinovou ručičku. Ale jestli to tak má být, nebo ne, to už musíš vyzkoumat sám.

Odesláno

Já mám ale ještě jeden pocit - že oproti těm z ebay mají ty tvoje nějak scvrklou hodinovou ručičku. Ale jestli to tak má být, nebo ne, to už musíš vyzkoumat sám.

Řekl bych, že hodinová ručka bude v pořádku, dosahuje přesně k okraji vnitřního okruží ciferníku.

Ty na ebay to vnitřní okruží nemají (alespoň podle fotky to tak vypadá), proto i jiná délka ruček.

Podle mé porovnáváme plastický ciferník s obyčejným plochým.

Ohledně ceny - Vaco, ty "tvoje" jsou v lepším stavu, než na ebay.

Osobně bych za ně dal tak 8.000Kč, více nikoliv.

Pokud je chceš občas i nosit, tak je ocel ideální.

A k té ceně 12.000Kč, které se divíš - určitě tam je prostor pro smlouvání.

Odesláno

děkuji za všechny reakce! Nemám na to mnoho času, ale pokračuji v pátrání a budu i nadále. Byl by to můj první kousek tohoto tipu, tak to raději nechci uspěchat...

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...