Přejít na obsah

vibrovanie Citizen Divers Automatic NY0040?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pred dvoma tyzdnami sme sa vratili z dovolenky pri mori. Skusil som si tam 15min jazdu na vodnom skutri. Ked som z neho zliezol a plny novych zazitkov kracal po plazi tak som zrazu zistil ze mi na zapesti nieco vibruje. Najprv som sa to snazil par sekund ignorovat a presvedcit mozog ze to nie je mozne aby mi tam nieco vibrovalo, ale potom mi to nedalo a zistil som ze mi vibruju moje mechanicke automaty Citizen. Bol som v soku, pretoze som netusil ze je toto technicky mozne. Normalna silna vibracia ako na mobile. Trvalo to tak cca 10 sekund, pobuchal som po nich a vibrovanie prestalo. Isli potom uplne normalne a teraz rano mi zastali. Ked ich skusam natiahnut alebo s nimi pomykat tak sa sekundovka kusok pohne a potom zastane. Vie mi niekto znaly povedat preco hodinky vlastne vibrovali a ci to suvisi s ich nefunkcnostou?

Su to tieto:

http://forums.watchuseek.com/f21/citizen-200m-divers-automatic-245268.html

Odesláno

Vibrovanie by nemalo byt znakom nicoho spatneho, je tam stroj myiota ktory ma natah iba jednym smerom. Takze ked otacas rotorom tak natahujes hodinky len jednym smerom druhy smer je volnobeh a kedze volnobeh ide lahsie tak pri spravnej manipulacii s hodinkami sa da rotor roztocit na tu volnobeznu stranu a vysledkom su uvedene vibracie. Trpi na to velka cast automatickych hodiniek vlastne vsetky s jednostrannym natahom vcetne ovela drahsich kuskov nez tvoje citizeny. Na fore sa to zvykne volat aj syndrom divokeho rotora. Okrem spominanych vibracii to ale nicomu neskodi.

Preco vsak hodinky neidu ako maju je uz druha vec, odhadujem ze sa nejako poskodil samonatah. Ziaden strach ten stroj je celkom bezny, kazdy kto je hoden nazvu hodinar, ho bez vacsich problemov da do poriadku.

Odesláno

v posledni dobe pravidelne nosim uz jenom prave tyhle Citizeny a Suma. ten rotor se obcas fakt velmi znatelne zblazni, ale jak pise cali, nic divneho ani nebezpecneho to neni (nebezpecneho hodinkam, myslim).

a ze nejdou, to je u hodinek dost podstatna zavada... asi bych to hodil do opravny. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...