Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

"příběh" ke koupi je jednoduchý : původně jsem šel vybírat pouze dárek pro manželku (nikoho zde asi nepřekvapí, že hodinky :smile_anim: - fotky mám připravené).

Už delší dobu jsem ale přemýšlel o koupi nových hodinek pro sebe, ale nějak jsem se nebyl schopen rozhodnout - původně jsem chtěl automatické potápky, ale buď byly finančně mimo můj rozpočet, nebo byly příliš velké (na fotkách je vidět, že na mojí hubenou ruku je průměr 44 mm "maximum možného"), a nebo byly hodinky momentálně vyprodány a mě se nechtělo čekat ... A samozřejmě, úplně ztracenej jsem byl ve chvíli, kdy jsem objevil tohle diskuzní fórum a zjistil, že o značkách jako Glycine, Archimede, Lum-Tec, Luminox atd. nemám ani ponětí ...

Tyto Luminoxy mi vpodstatě okamžitě "padly do oka" - líbí se mi jejich mohutnost, ale díky quartzovému strojku (Ronda 515 HH6) mají celkem rozumnou hmotnost; líbí se mi jednoduchá barevná kombinace, ale na druhou stranu různě upravené povrchy použitých materiálů - broušený nerez pouzdra a tahu, luneta z matného plastkarbonu, zdrsněný, jakoby smirkový povrch uvnitř hodinek.

Čitelnost hodinek ve tmě zajišťují trubičky z borosilikátového skla, do kterých je vloženo tritium - barveně od ostatních indexů je odlišena vteřinová ručka a pozice 12. Sklíčko je "obyčejné" minerální tvrzené, safírové by jim asi slušelo víc ...

Kompletní specifikace hodinek je zde :

post-24111-003564400 1345534308.jpg

post-24111-038327700 1345534314.jpg

post-24111-015574900 1345534322.jpg

post-24111-038340900 1345534329.jpg

post-24111-071983400 1345534337.jpg

post-24111-082815000 1345534345.jpg

Odesláno

díky za přivítání :)

kupoval jsem je v hodinářství CLOCKCOM, prodejna je v ul. Na Poříčí 44, Praha 1

(mají i internetový obchod www.budiky.cz)

... je to kousek od KOSCOMU - když jsem chodil okolo, tak jsem si původně myslel, že je to nějaké "detašované pracoviště" KOSCOMU s nabídkou od dalších firem, které se už nevejdou do hlavního obchodu

Odesláno (upraveno)

Pěkná verze Luminoxů, sám mám jedny nepotápkové (Field service, taky jako první hodinky).. občas mě trochu u Luminoxu mrzí to množství kružnic s čísly, někdy by méně mohlo být více.. ale asi to k nim už tak nějak patří..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

MegaTenese : to sice jo, ale mám trošku obavu o tvrdost plastkarbonu lunety ... ne snad, žy by praskla nebo tak, ale občas se člověk "nevejde" do dveří, nebo hodinkama o něco zachytí a nerad bych jí měl hned poškrábanou

Odesláno

MegaTenese : to sice jo, ale mám trošku obavu o tvrdost plastkarbonu lunety ... ne snad, žy by praskla nebo tak, ale občas se člověk "nevejde" do dveří, nebo hodinkama o něco zachytí a nerad bych jí měl hned poškrábanou

Kamarád má celo plastkarbon model už rok a půl, dělá s ním psí kusy ( kolo, střelba, hory, plavání ) a zatím vše OK.

Odesláno

Velká gratulace, jeden z nej modelů od Luminoxu :smile_anim: Úplně vyzívají k nějáké bejkárně, tak je nešetři, protože tyhle hodinky vydrží snad i atomovej výbuch"

Odesláno

Ta velikost je pro Tebe opravdu max co si můžeš dovolit,nešetři je,byly zrozeny k nějakému účelu tak toho využij.Na konec zjistíš,že právě díky tý lunetě máš na nich mín šrámů než utrpěly.A když budou,tak každý šrám bude znamenat část tvého života,jako třeba že dnes jsi se nevešel do futer :rolleyes: :D :lol: ;) gratulace.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...