speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 primkaři co řikáte na tohle- http://aukro.cz/cifernik-prim-sport-1-gen-modry-fosforujici-i2582228775.html ??? pryč je doba kdy stál číselník na sportky i dva tisíce. ted přišel někdo s novou výrobou, což se dalo očekávat a všichni ted začnou svoje primky hromadně přestavovat a jak pevně doufám jejich cena značně poklesne.primky mam rád, ale nechápu proč to má stát tisíce a tisíce když jich bylo tolik vyrobeno.
bohus76 Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Kdybys sem tam zabrouzdal do primkové sekce,věděl by jsi,že dotyčné ciferníky jsou bastl nevalné kvality z Parexa.Raděj si nechám udělat pořádný v Eltonu,nebo si seženu dobový originál.
Fajkus Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Je tu toho napsáno mraky. Na foru jsou vypsány rozdíly mezi originálem a falzifikátem, Toto téma je prakticky probráno. Hledej. Souhlasím s Bohušem. Buď nový z Eltonu nebo starý zachovalý. Ale vždy originál.
bohus76 Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Možná kdyby ty ciferníky byly dobré kvality,jako že nejsou /okénko nakřivo,lumi křivě nanešena mimo indexy/,tak by se to tu tak neřešilo.Takže si myslím,že ceny originálů tím neutrpí.Spíš se někdo spálí a koupí něco,co by si normálně nekoupil.
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 pokud vím prodávají se jak oživot, to znamená že to někdo musí používat a po pár letech se může kvalita výroby zlepšit, pak už bude všem jedno co je původní a co originál.
bohus76 Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Nemám rád když se prodává nekvalitní šmejd a buď dělám kvalitní věci od začátku,nebo raděj nedělám nic.
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 plně souhlasim, ale proč je tedy plná evropa nekvalitních výrobků čehokoliv, to všechno je marketing a u nových dílů na primky je to stejné. je spousta lidí co sáhle po levnějším zboží, i u hodinek.
straspol Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 primkaři co řikáte na tohle- http://aukro.cz/cifernik-prim-sport-1-gen-modry-fosforujici-i2582228775.html ??? pryč je doba kdy stál číselník na sportky i dva tisíce. ted přišel někdo s novou výrobou, což se dalo očekávat a všichni ted začnou svoje primky hromadně přestavovat a jak pevně doufám jejich cena značně poklesne.primky mam rád, ale nechápu proč to má stát tisíce a tisíce když jich bylo tolik vyrobeno.Já mám bohužel úplně opačný názor. Ano, ty poničené vraky se teď hromadně přestavují a mnoho lidí se s takovou ,,renovací" spokojí. Cena těch originálů v původním stavu, které nebudou zprzněny neoriginálními díly, se ale vyšplhá daleko výš. Opravdový sběratel si raději připlatí, než aby měl ve sbírce něco, co do ní evidentně nepatří. Stále existuje mnoho těchto hodinek ve skvělém, někdy i NOS stavu. A ty dost podraží. Až pomine prvotní reakce trhu a nynější okurková sezona, nějak se to ustálí. Pokud se objeví na trhu i nová nerezová pouzdra, připouštím že si smontované bastlíky jako možnou raritu v omezeném množství nakoupí i sběratelé a zařadí kvůli úplnosti i do sbírek.
Jeronimo Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 plně souhlasim, ale proč je tedy plná evropa nekvalitních výrobků čehokoliv, to všechno je marketing a u nových dílů na primky je to stejné. je spousta lidí co sáhle po levnějším zboží, i u hodinek. Všechna pro a proti se už řešila ve vlákně Zkušenosti s díly z Parexa
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Já mám bohužel úplně opačný názor. Ano, ty poničené vraky se teď hromadně přestavují a mnoho lidí se s takovou ,,renovací" spokojí. Cena těch originálů v původním stavu, které nebudou zprzněny neoriginálními díly, se ale vyšplhá daleko výš. Opravdový sběratel si raději připlatí, než aby měl ve sbírce něco, co do ní evidentně nepatří. Stále existuje mnoho těchto hodinek ve skvělém, někdy i NOS stavu. A ty dost podraží. Až pomine prvotní reakce trhu a nynější okurková sezona, nějak se to ustálí. Pokud se objeví na trhu i nová nerezová pouzdra, připouštím že si smontované bastlíky jako možnou raritu v omezeném množství nakoupí i sběratelé a zařadí kvůli úplnosti i do sbírek.hlavně se obávám že ty přestavby nejvíc dělají překupníci. pokud se výroba nových dílů opravdu zlepší po pár letech nošení takových hodinek už nikdo nepozná co je původní a co ne.
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 předpokládám že se v brzsku začnou vyrábět i díly na diplomaty, možná orlíky a kdo ví co. to pak bude zmatek.
straspol Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 plně souhlasim, ale proč je tedy plná evropa nekvalitních výrobků čehokoliv, to všechno je marketing a u nových dílů na primky je to stejné. je spousta lidí co sáhle po levnějším zboží, i u hodinek.Ano, to je pravda. Ale všechno má svou cenu. Na deset let staré Mondeo dám samozřejmě radši spojku z druhovýroby- jen blázen by dal třicítku za něco, co mu zítra na silnici někdo rozstřelí na kousky nebo co za rok prodá. Ale můj miláček z roku 1959 má všechny díly originální. Jojo, dvojitého Webera jsem sháněl dva roky a dobrou hlavu na původní motor taky, taky jsem si říkal, že tam dám jiný motor, ale s tím starým to má kouzlo, jaké to má mít. Hodinky jsou na měření času (lidi kterým jde o toto si koupí klidně quartzky do tisícovky) nebo o úžasné kvalitě, historii, vzpomínce (a takové se nebastlí a stojí tisíce, desetitisíce, achjo...a víc...)
straspol Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 předpokládám že se v brzsku začnou vyrábět i díly na diplomaty, možná orlíky a kdo ví co. to pak bude zmatek.To je super, sem s nimi! Zbastlené Orlíky si rád pořídím, bude to super fór!! Nemyslím že by ty původní kusy utrpěly. Jejich cenu to pořádně zvedne.
straspol Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 hlavně se obávám že ty přestavby nejvíc dělají překupníci. pokud se výroba nových dílů opravdu zlepší po pár letech nošení takových hodinek už nikdo nepozná co je původní a co ne.S tímhle nesouhlasím, protože moderní materiály (barvy, lumi) ciferníků budou stárnout a patinovatět jinak než originály. Nerez lunetu s vlepenou vložkou snad poznáme, ne? A ručky? Originálních je ještě dost, neoriginální se taky poznají, naživo. Možná- konečně- klesnou nesmyslné ceny na Aukru, protože lidi nebudou chtít riskovat omyl za spoustu peněz jen podle fotek. Takže s originály se bude obchodovat jinde a zprzněné bastly zůstanou tam, kam patří.
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 To je super, sem s nimi! Zbastlené Orlíky si rád pořídím, bude to super fór!! Nemyslím že by ty původní kusy utrpěly. Jejich cenu to pořádně zvedne.tento názor mi docela překvapil, já bych domu nic takového určitě nechtěl.
Honza.manta Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Tohle všechno se tady už probíralo a.je tu na to trpěné vlákno o parexu. Bytostně s parexo fejko paskvily nesouhlasím a je nas tu většina. Teď nejsem u kompu, ale večer, až přijdu domů, tak to uzamknu. Jedno takové vlákno stačí až dost.
mischa Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Honzo, prosím, běž ještě navečer na pár piv a zamkni to až ráno, já se chci ještě trochu pobavit a zasmát. Díky....
straspol Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Honzo, prosím, běž ještě navečer na pár piv a zamkni to až ráno, já se chci ještě trochu pobavit a zasmát. Díky....Mám stejnej názor nebo to alespoň přesuň do správného vlákna
speedmaster1 Odesláno 2. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Honzo, prosím, běž ještě navečer na pár piv a zamkni to až ráno, já se chci ještě trochu pobavit a zasmát. Díky....můžu vědět co, nebo kdo je tady případně k zasmátí ?
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.