Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtel bych se zeptat mistni hodinarske kliky, jak je narocne predelat strojek na strojek, u ktereho obehne hodinova rucka ciselnik za 24 hodin. Predpokladam, ze zakladem je zmena poctu zubu v pomeru 1/2 na kole, ktere prenasi pohyb z minutove rucky na hodinovou. Nevim ale, jestli to jednoduse jde, jestli treba nevadi, ze ty zuby budou blizko u sebe a jak se to pripadne resi. A pak mam dotaz k implementaci, nakolik by to bylo narocne pro primacky strojek cal. 66 nebo 68 a pripadne, jaka by byla cena takove individualni modifikace?

Moje motivace je, ze me vcera napadlo udelat Igeny s 24 ciselnikem :) a predpokladam, ze kdyz 24h hodinky prodavaji nektere firmy bezne a jsou to modifikovane ETY, tak to snad nebude takova hruza realizovat.

Odesláno

Tak to by mne také zajímalo. Nedávno jsem si zase procházel Boukala, byla tam o tom krátká zmínka. Možná by to chtělo sehnat staré Rakety, jestli by příslušná kola nešla použít v prim kalibru...

Odesláno

Možná by to chtělo sehnat staré Rakety, jestli by příslušná kola nešla použít v prim kalibru...

Tomuhle bych se radeji pri pripadne realizaci vyhnul. Kvalita ruskych stroju je znacne kolisava a nez to takhle nabastlit, je lepsi to udelat poradne.

Odesláno

ja mam Guinand Flying Officer kde je Valjoux 7760 prestavany na 24 hodinovy rezim. Pokec o hodinkach hovori o komplikovanej prestavbe, co moze mat spojitost s tym ze je to chronograf. V kazdom pripade ani nechcem vediet kolko by si Elton za podobny ukon nauctoval..

Honzo, dlab na to a na ebay si vyhliadni vintazne Glycine Airman. Su velmi podobne Igenom a dostanes presne to, po com tuzis. V predajni Chronoshopu maju vo vylohe moj byvaly kus, urcite by ti ho dali radi na ohmatanie..

Odesláno

Na tom valzuku to IMO nie je ziadna velka uprava, valzuk predsa 24h ma sam od seba, proste sa vypusti day ukazatel a na miesto neho je 24h rucka, standardne mas potom normalne rucky a 24h rucku ako GMT no a ked nenasadis hodinovku tak vysledkom budu 24h hodinky ako tvoje guinandy.

Samozrejme menit rychlost nahonu hodinovej rucky napr u 66 uz bude ina kava.

Návštěvník Tada
Odesláno

řešili jsme to ve spojitosti s limitkou igenů a tuším, že to tenkrát vyznělo tak, že to nemá cenu.

Odesláno

Pokud vím, tak alespoň u Eta strojků se používá klasický 12 hodinový strojek s ukazatelem GMT na který se nasadí hodinová ručka místo současného umístění.

Odesláno

Na tom valzuku to IMO nie je ziadna velka uprava, valzuk predsa 24h ma sam od seba, proste sa vypusti day ukazatel a na miesto neho je 24h rucka, standardne mas potom normalne rucky a 24h rucku ako GMT no a ked nenasadis hodinovku tak vysledkom budu 24h hodinky ako tvoje guinandy.

Samozrejme menit rychlost nahonu hodinovej rucky napr u 66 uz bude ina kava.

to si asi myslel 7750, nie?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...